Danes je 22 sep 2019, 01:42

Novice Novice od Recepti iz gob

Zemljevid od Recepti iz gob » Forum : Recepti iz gob

Slastne jedi pripravljene iz gob. Imate kakšen nov recept?

Konzerviranje ostrigarjev

Z malo truda ter z vašimi nasveti mi je uspelo vzgojiti bukove ostrigarje na slami. Sedaj so komaj začeli roditi izgleda pa, da bo bera kar velika.

Zanima me, če jih je možno na kak način konzervirat (sušit ali vložit), saj sem slišal, da zamrzovanje ni mogoče???

LP!
Simon
Preberi več : Konzerviranje ostrigarjev | Ogledi : 15724 | Odgovori : 4


gobova omaka

sestavine;jurčki ali druge,ali mešanica

;čebula ali šalotka(nje manj),sol,poper,gorčica(po okusu-najbolje mild-nežna),majaron,timijan(ojača vonj gozda),šetraj-vse samo po želji,smetana(sladka_ne za kavo ali stepanje)osnovna temna ali svetla omaka(tisti ki nevejo lahko kocka omake iz trgovine)

postopek;cebulo nasekljamo,poražimo da nežno porjavi,dodamo gobe in gorčico ter malo omehčamo,solimo,popopramo,dodamo začimbe in še malo dušimo.Dodamo omako,kupljeno prej pokuhamo,ali premašamo z vodo .Vse skupaj na kratko prevremo in dodamo pravo smetano,ter res na kratko pokuhamo.Poizkusite tudi malo bazilike-stvar okusa.Primerno ohlejeno idealno za zamrzevanje.

Dober tek. ...
Preberi več : gobova omaka | Ogledi : 18048 | Odgovori : 2


Rižota z sivkami(snežkami, siroticami)

Potrebujemo: 25 dag sivk, 1 čebulo, 1 skodelico riža, 5 dag masla, sol, poper, peteršilj.
Priprava: gobe očistimo, operemo, odcedimo in na drobno narežemo. Čebulo na drobno narežemo in v maslu prepražimo. Dodamo gobe in drobno nasekljan peteršilj in na hitro prepražimo. Začinimo s soljo in poprom. Dpdamo riž in zalijemo s 1/2 litra vode. Nato vse skupaj do mehkega dušimo.
Preberi več : Rižota z sivkami(snežkami, siroticami) | Ogledi : 11975 | Odgovori : 0


Sivke v kisu

Potrebujemo: 1 kg očiščenih sivk, 1/2 litra kisa za vlaganje, žlico zdrobljenih listov suhega lovorja, žlico celega črnega popra, žlico koriandra, žlico gorčičnega semena, sol, sladkor.
V posodi z vodo in soljo le-to zavrejemo in prekuhamo gobe za 5 minut. Precedimo in naložimo v čiste kozarce. V drugi posodi zakuhamo kis z 2x količino vode, dodamo sol, sladkor in začimbe. Ko zavre, gobe prelijemo z vrelim kisom in še vroče zapremo. Kozarce prekrijemo z odejo, ...
Preberi več : Sivke v kisu | Ogledi : 12047 | Odgovori : 0


Gobova juha

Potrebujemo: 20 dag gob (jurčki, lisičke, kukmaki, turki, dedi, golobice, pšenična goba, črna trobenta, kostanjevka, macesnovka, rdečenogi mavelj), lahko samo nekaj teh gob ali pa še kakšne druge vrste. Nekatere se dajo tudi sušiti. 2 majhni čebuli, 4 krompirji, 1 žlica narezanega peteršolja, 1/2 kozarca rdečega vina, trdo kuhano jajce, 1/2 lončka sladke smetane, olje, poper, sol.
Gobe očistimo, operemo in pustimo da se odcedijo. Na rezine jih narežemo. Čebulo na drobno sesekljamo in na ...
Preberi več : Gobova juha | Ogledi : 15788 | Odgovori : 2


Namaz iz marel (orjaški dežnik)

Potrebujemo: 1 žlico olivnega olja, 30 dag dežnikov, strok česna, sol, 5 dag surovega masla, poper, rumenjak trdo kuhanega jajca.
Priprava: na olju prepražimo dežnike. V multipraktiku jih nasekljamo, dodamo česen, sol in poper. Posebej penasto umešamo maslo in dodamo gobe ter rumenjak. Vse skupaj dobro premešamo.
Namaz mažemo na prepečen kruh.
Preberi več : Namaz iz marel (orjaški dežnik) | Ogledi : 13245 | Odgovori : 0


Polnjene marele(orjaški dežnik)

Potrebujemo: slanino, sir in klobučke mladih orjaških dežnikov.
Priprava: klobučke očistimo, notranjost ovijemo s slanino, v sredino damo košček sira in vse skupaj prepražimo v ponvi. Klobučke lahko tudi spohamo.
Preberi več : Polnjene marele(orjaški dežnik) | Ogledi : 14658 | Odgovori : 0


 

Prijava  •  Registriraj se!


Statistika

Skupaj 50768 prispevkov • Skupaj tem 7031 • Skupaj uporabnikov 9511

cron