Pravila za uporabo foruma rastline.com

Kaj je novega na rastline.com

Moderatorji: dusanh, izi, tomih, Moderatorji

Pravila za uporabo foruma rastline.com

OdgovorNapisal/-a HellHavoc » 12 nov 2007, 19:13

PRAVILA na rastline.com
Poleg splošnih pravil, s katerimi s strinjate ob registraciji, so tukaj še podrobna pravila in razlaga kako se obnašati na forumu!

Če se še ne znajdete na forumu vam bodo zagotovo v pomoč odgovori na pogosta vprašanja, ki jih najdete tukaj: KLIK!

Odpiranje nove teme:
Ne drobite podatkov.

Da bi se izognili nepotrebnemu drobljenju informacij preglejte forum, če je kje že odprta tema, ki se nanaša na vašo tematiko. Če sorodne teme najdete jih preglejte in v njih poskušajte najti podatke, ki vas zanimajo.
Če odgovora na svoje vprašanje ne najdete v obstoječi temi napišite svoje vprašanje v obstoječo temo in po nepotrebnem ne odpirajte nove.
Če ne najdete sorodne teme odprite novo pri čemer bodite pozorni na:
NASLOV naj se nanaša na tematiko vašega vprašanja. Če vas zanima odpadanje listov na fikusu to jasno nakažite tudi z naslovom teme. Npr.: »Fikusu odpadajo listi.« Ali bolje: »Zakaj fikusu odpadajo listi?«
VAŠE VPRAŠANJE ali BESEDILO INFORMATIVNE NARAVE naj bo jasno napisano, nedvoumno, slovnično razumljivo in koherentno (naj ima rdečo nit).

Prav tako naj vaša tema izraža nek namen. Tema, ki ima za uvod nalepljenih ogromno slik in nobenih opisov iz katerih je razvidno zakaj avtor deli z nami te slike se bo smatralo kot smetenje in tema bo izbrisana. Če že objavljate takšno temo povejte kaj o ozadju teh slik (kje, kdaj, zakaj in kdo jih je posnel), zakaj ste jih objavili, kaj predstavljajo in kaj bi radi z njihovo objavo dosegli. Če nova tema ne bo ustrezala zgornjim pogojem bo izbrisana.

Osnovna ( univerzalna ) in vsem znana pravila foruma :
Za tiste, ki se boste čudili, če bo vaša tema/objava zaklenjena ali brisana, si zapomnite naslednja pravila.

Ta pravila so jasno napisana in dostopna vsem. Niso nič drugačna kot do sedaj, le da se bodo sedaj striktno in kolikor se da dosledno izvajala.

Avtorske pravice:
Prisvajanje tuje avtorske lastnine je prepovedano.

Vključevanje tuje avtorske lastnine brez dovoljenja avtorja ali reference na izvorno avtorsko lastnino je prepovedano. To vključuje slike, besedila, filme, glasbo, ipd… Če objavljate tujo avtorsko lastnino morate pred tem dobiti soglasje avtorja vsebine ali pa objaviti le del avtorskega dela (en odstavek besedila, pomanjšano sliko, itd…) in zraven navedite referenco (naslov knjige, povezava, ipd…) na izvorno lokacijo avtorske vsebine.
Izjema so javni servisi za objavo avtorskega materiala (YouTube, ImageShack, Shrani.si, ipd…). Pri tem upoštevajte pravila objavljanja avtorske lastnine, ki se nanašajo na uporabo teh servisov.

Prepovedi:
Ostale prepovedi pri vsebini:

- Žaljenje ali nestrpnost: Če bo moderator ocenil, da je post ali tema žaljiva se jo bo odstranilo. Strogo odsvetujemo, da delate “strokovne” analize o forumaših, ki so drugačnega mnenja ali pa sogovornika žalite, provocirate, izzivate ali z njim osebno obračunavate na katerikoli način – zaradi nestrinjanja v mišljenju ali česar drugega. Prepovedano je na žalitve odgovarjati z žalitvami ali na katerikoli način ovirati normalno funkcioniranje določenega sklopa foruma. Če se bodo ta pravila kršila, bodo objave ali tema izbrisane.

- Rasizem in stigmatiziranje: Rasistične pripombe niso dovoljene. Z njimi uporabniki pokažejo svojo omejenost in nezrelost. Forumi morajo biti sprejemljivi za vse, ne glede na njihovo raso, veroizpoved, spol, barvo polti, državo iz katere prihajajo ali bolezni in nezmožnosti.

- Bodite strpni in ne napadajte v stilu "To je že bilo..." - morda je res že bilo, toda veliko uporabnikov je novih in veliko tem je bilo arhiviranih/izbrisanih ... Raje prijazno opozorite uporabnika in mu ponudite povezavo na obstoječo temo.

- objaviti kakršno koli tematiko, ki je izključno prepovedana z državnimi zakoni.

- odpirati teme o drugih forumaših ali pa teme s tematiko komentiranja moderiranja.

- če vas določena tema ne zanima, jo enostavno preskočite .

- Vračanje k starim objavam: Odgovarjanje na staro objavo, z namenom, da se le-ta vrne na vrh spiska, ni dovoljeno. Razen v primeru, če uporabnik doda kaj relevantnega k razpravi.

- Pisanje z velikimi tiskanimi črkami: to pomeni vpitje na sogovornika in tu ni dovoljeno.

- objavljanje velikega števila nesmiselnih sporočil v kratkem časovnem obdobju je prepovedano.

- Vsebine za odrasle: Na straneh tega foruma je prepovedano gostiti vsebine za odrasle. Pornografija (brez kakršnekoli debate o tem, kaj to je) v obliki slik ali besedila - odpade... Prav tako brišemo vse ostale obscenosti brez izjeme...

Oglaševanje
Komercialno oglaševanje na forumu je možno vendar plačljivo.


Vsi dohodki iz oglaševanja se bodo porabili izklučno za izboljšanje foruma Rastline.com (dohodki iz tega naslova sicer še zdaleč ne pokrijejo dejanskih stroškov, ki jih imamo s forumom). S komercialnim oglaševanjem izražate svojo podporo vsem, ki se že vrsto let trudijo, da je forum Rastline.com najbolj obiskana spletna stran z rastlinsko tematiko v Sloveniji.

Oglaševanje nekomercialnih spletnih strani je dovoljeno le preko povezave v podpisu. Le ta pa je vseeno lahko odstranjena, če administratorji ocenimo, da je neprimerna. Če ste član, smete objaviti povezavo na spletno stran (na forumih, ki to dovoljujejo) ter pojasniti čemu je namenjena, zakaj naj bi jo obiskali itd…, vendar le v primeru, da to ni spletna stran, ki oglašuje določene storitve, izdelke, forume ali portale in da je vsebina oglaševane spletne strani v povezavi z vsebino teme v kateri je objavljena. Lahko objavite povezavo na svoj blog ali osebno spletno stran; nikakor pa ne komercialne spletne strani. Prav tako ni dovoljeno odpirati novih tem z izključnim namenom oglaševanja neke spletne strani.

Za komercialno oglaševanje se obrnite na administratorja, ki vam bo predstavil pogoje in ceno oglaševanja. Kontakt navežite preko zasebnega sporočila ali preko oglasevanje@rastline.com.

Ostalo
Razna ostala pravila

Osebni podatki: Objava osebnih podatkov drugih oseb ni dovoljena. Tak prekršek se kaznuje z izključitvijo iz forumov. Vzdevke za takojšnje pošiljanje sporočil (msn messenger, yahoo, icq) lahko objavite v pogovoru, vendar pa jih druge osebe ne smejo uporabiti zlonamerno.
En uporabniški račun: Ena oseba ima lahko samo en registriran uporabniški račun.

Zlonamernost: Ne skušajte zlonamerno posegati v računalniške sisteme drugih. To zajema: objavo povezav do virusov, trojancev, spletnih strani, katerih namen je zloraba uporabnikovega brskalnika in spletnih strani, ki same odpirajo nove oglase.
Vdor na forum: Prepovedani so vdori na forume ali spletne strani – na primer ko uporabnik objavi povezavo na nek drug forum in povabi ostale uporabnike, naj tja pošiljajo nezaželena elektronska sporočila in podobna zlonamerna dejanja.

* Uporabniki so dolžni upoštevati navodila in opozorila moderatorjev in administratorjev foruma. Moderatorji si pridržujejo pravico do začasnega zaklepa poljubne teme brez dodatnih pojasnil. Poudarjamo: pripombe na brisanje objav in moderiranje foruma se ne rešujejo na forumu in bodo brez debate takoj izbrisane, ker se take zadeve lahko rešuje le preko zasebnih sporočil (ZS) z moderatorji ali administratorji.

Vabilo moderatorjem

Vsi, ki menite, da je vaše znanje z določenega področja na forumu nadpovprečno in za to temo še ni moderatorja, vas vabimo, da postanete moderator in nam pomagate narediti forum Rastline.com še boljši.
[img]http://shrani.si/f/1w/F0/3icdVq3l/sig4.png[/img]
Uporabniški avatar
HellHavoc
Guru
Guru
 
Prispevkov: 657
Pridružen: 12 mar 2007, 18:03
Kraj: Izlake

Vrni se na Novice

 


  • Sorodne teme
    Odgovori
    Ogledi
    Zadnji prispevek

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost