ljzavodrib5 je napisal/-a:Ko smo imeli zajca jih je ves čas jedel. Mislim, da nam je hotel pokazati 'zaklad' katerega imamo v našem vrtu.
Zelo zanimivo! Tale Trametes versicolor pa je verjetno ena sploh najbolj zdravilnih gob, pa še povsod se jo najde. Japonci so iz nje izolirali polisaharid PSK in ga prodajajo kot zdravilo Krestin, ki se uporablja po kemoterapiji in znatno poveča možnosti preživetja.
Jaz sem slišal, da so jo tudi pri nas uporabljale stare zeliščarice pri izdelovanju svojih pripravkov, vendar se je znanje porazgubilo.
Mislim, da bi bil izziv malo pobrskati v tej smeri, dobiti recept in začeti proizvajati 'avtokton' slovenski pripravek.
Reiši sem sicer nabrala v gozdu, vendar bi jo rajši gojila doma, ker je baje zaščitena goba - sem govorila z gospo Baro Heing (avtorica članka o reišiju v zadnjih Misterijih).
Izdelovati nameravam alkoholni izvleček, zanima pa me kakšna je cena okuženih moznikov.
gobe ne moreš zgrešiti. pošlji mi mail, pa te kontaktiram ko bom spet nabrala-enkrat ta teden. trenutno nimam nobene - sem vse posušila in namočila v alkohol. LP
Odločil sem se, da bom gojil Ganodermo Lucidum na deblih iz svojega gozda. Gojil jih bom za lastno uporabo, vendar nikjer ne najdem, kje bi lahko kupil micelij za gojenje na lesu. Ima mogoče kdo od članov kakšen predlog, kje bi lahko micelij naročil?
Že vnaprej se vam zahvaljujem za odgovore in vas prijazno pozdravljam, Boštjan