| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
|
|
Ivčk Guru

Pridružen/-a: Ned Jan 2006 17:28 Prispevki: 1084 Kraj: Novo mesto
|
Objavljeno: Tor 09.03.2010 7:57 Naslov sporočila: Paradižnik 2010 |
|
|
Ker je tema 'Kdaj se seje paradižnik' že preobsežna in s tem nepregledna, se mi zdi prav, da odpremo za letošnjo paradižnikarsko sezono novo temo.
Pišite o vsem od sejanja do plodov (vzgoja, bolezni, težave, uspehi,...)
Predvsem fotke so dobrodošle, ker jih je lepo gledati, sploh ko je zunaj vse pokrito s snegom...
LP, Iva  _________________ Kdor želi dolgo in srečno živeti, naj postane vrtnar!
http://alchi156.moj-album.com/ |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
lera Guru

Pridružen/-a: Pon Maj 2007 19:30 Prispevki: 298 Kraj: domžale
|
Objavljeno: Tor 09.03.2010 9:55 Naslov sporočila: |
|
|
Ja Ivčk pametno tole.
Kot sem že napisala sem včeraj posejala še zadnje paradižnike in jih nekaj že prepikirala in dala na hladno v vetrolov. Sedaj čakam sonce, da bo se kaj otoplilo. Kolikšno temp pa prenesejo pikirančki, ne bi namreč rada, da mi ratajo razpotegnjeni, čeprav jih jaz postrani posadim v zemljo.
lp _________________ lera
http://lera.moj-album.com |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ficko Strokovnjak

Pridružen/-a: Sob Jun 2008 16:47 Prispevki: 65 Kraj: okolica Grosuplja
|
Objavljeno: Tor 09.03.2010 13:46 Naslov sporočila: |
|
|
No, jaz pa paradižnika letos sploh še nisem sadil, nameravam ga drugi teden
Lera, kako to da si ga posejala tako zgodaj, pa ne živiš blizu obale? Kje pa imaš vetrolov, zunaj, da jih ne boš prehladila.
Ivček, si ti že sejala? _________________ Rastline so zakon! |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
lera Guru

Pridružen/-a: Pon Maj 2007 19:30 Prispevki: 298 Kraj: domžale
|
Objavljeno: Tor 09.03.2010 13:58 Naslov sporočila: |
|
|
Vetrolov imam tam kjer je vhod, rastline so letos vse preživele tudi najhujšo zimo tako da zopet probavam, so pa to bolj zgodnji paradižniki, ki jih imam namen potem posaditi v toplo gredo.
lp _________________ lera
http://lera.moj-album.com |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
bučarka Guru

Pridružen/-a: Čet Mar 2005 14:46 Prispevki: 275 Kraj: primorska
|
Objavljeno: Tor 09.03.2010 14:51 Naslov sporočila: |
|
|
Ivčk, moderatorka.
Jaz sem posejala že skoraj vse. Mogoče bom še kaj malega, če me bo prijelo (ob gledanju fotk na netu:"Uuuu, ta pa je zanimiv!"). Veliko jih je že zunaj, nekateri pa so mi malo sumljivi in slabo kaže (tudi tvoj Mortgage lifter ). |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Maj27 Strokovnjak

Pridružen/-a: Tor Nov 2009 20:34 Prispevki: 55 Kraj: Jesenice
|
Objavljeno: Tor 09.03.2010 19:29 Naslov sporočila: |
|
|
Jaz sem češnjev paradižnik posejal 9.2.2010. Res sem ga malo zgodaj a sedaj že lepo raste. Sedaj ga imam v sobi v multiplošči kasneje ga bom prestavil v rastlinjak, ki ga moram še postaviti (kupil sem ga v soboto ) . Danes sem ga hotel prepikirati ampak danes kr fajn sneži pa piha tako, da je pikiranje odpadlo. Tukaj še dve slikce od danes:
 _________________ LP Maj
www.GreenSeedsShop.com |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Med_Ica Ljubitelj

Pridružen/-a: Sre Maj 2009 17:15 Prispevki: 31 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Tor 09.03.2010 20:15 Naslov sporočila: |
|
|
Letos bom prvič vzgojil svoje sadike paradajza. Glede na izkušnje, ki ste jih zapisali na tem forumu, sem se odločil, da jih bom sejal 18. oziroma 19. marca, ko je tudi primerno za plod. Rasli pa bodo na treh različnih lokacijah, tako da bom mogoče naredil tudi kakšno primerjavo, če bo čas dopuščal.
Semena sem dobil od članov foruma, dolgujem še zahvalo bučarki, saj sem njeno pošiljko dobil danes.  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
bučarka Guru

|
Objavljeno: Tor 09.03.2010 20:24 Naslov sporočila: |
|
|
Maj27, to bo pa veliko češnjevcev!
Med_Ica, ti samo sej!  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
rumba Guru

Pridružen/-a: Čet Dec 2007 18:38 Prispevki: 257 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Tor 09.03.2010 20:35 Naslov sporočila: |
|
|
Ivčk, super ideja za novo temo.
Jaz sem ravno danes posejala prve paradižnike. Glede na to, kako bodo kalili, bom sejala še 18. oz. 19. marca. _________________ lp,
Mojca
http://www.mojalbum.com/rumba |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Klematis1 Expert

Pridružen/-a: Pet Apr 2009 20:10 Prispevki: 104 Kraj: Štajerska
|
Objavljeno: Tor 09.03.2010 23:53 Naslov sporočila: |
|
|
Jaz pa sem že precej paradižnika prepikirala, ko sta se "zravnala" prva dva lističa, kot je naredila (mislim, da po nasvetu Miše Pušenjak ) ena izmed forumašic (žal se ne spomnim katera ).... Sejala in zatem prepikirala sem po dva paradižnika skupaj...kako pa naprej, še enkrat prepikirati in kdaj ?
So pa sejančki iz druge "etape" na ful dolgih steblih - kaj je to krivo ? _________________ LP Klematis |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
vrtekkrtek Uporabnik

Pridružen/-a: Tor Nov 2009 6:48 Prispevki: 10
|
Objavljeno: Sre 10.03.2010 8:58 Naslov sporočila: |
|
|
hello vsem
ja letos sem prvič "zastavil" vrtnarjenje bolj obsežno.
čebulice in por (sejano konec januarja )imam že rezredčene, porezane, se pridno debelijo...
včeraj sem pikiral 35 lončkov paprik...nor projekt))ampak ok...
prav tako sem včeraj sejal paradižnike--(Najlepša hvala Nadini in Bučarki)
tako vrtnarska sezona se je že razplamtela)
drugi teden imam še čebulček in česen v rolice...potem dam krompir silit...
potem sejem cvetačo, brokoli...aprila so buče, lubenice, kumare, solata za rastlinjak...potem bo sejanja noter za letos konec))upam da bomo lahko od sredine aprila kaj že postorili zunaj na njivi?...
l.p. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
vrtekkrtek Uporabnik

Pridružen/-a: Tor Nov 2009 6:48 Prispevki: 10
|
Objavljeno: Sre 10.03.2010 9:03 Naslov sporočila: |
|
|
| rumba je napisal/a: | Ivčk, super ideja za novo temo.
Jaz sem ravno danes posejala prve paradižnike. Glede na to, kako bodo kalili, bom sejala še 18. oz. 19. marca. |
hehe enako tudi jst...v vsako celico sem dal le po eno semenko,kje sta mogoče dve...če kateri ( od kake sorte )ne pride ven setev ponovim 19 marca)))itak je časa na pretek...zuni je še-spet sneg)))
semenke so pa dragocene)
l.p. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Ivčk Guru

|
Objavljeno: Sre 10.03.2010 10:35 Naslov sporočila: |
|
|
| ficko je napisal/a: | | Ivčk, si ti že sejala? |
Ma kakvi, še čakam. Letos bom malo pozna, pa saj ni velike razlike, preverjeno. Pozna se le pri primorcih in tistih, ki imajo dodatne luči, ko sejejo zelo zgodaj. Drugače pa isto rastejo sejani prej in pozneje...
| bučarka je napisal/a: | Ivčk, moderatorka.
Jaz sem posejala že skoraj vse. Mogoče bom še kaj malega, če me bo prijelo (ob gledanju fotk na netu:"Uuuu, ta pa je zanimiv!"). Veliko jih je že zunaj, nekateri pa so mi malo sumljivi in slabo kaže (tudi tvoj Mortgage lifter ). |
Haha, sem se nasmejala. saj sem že kdaj razmišljala v tej smeri, pa me vsakič mine, ko vidim,da nimam časa niti za kavico spit
Moj Mortgage Lifter? Saj več ne vem, kaj sem ti poslala, iskreno. No, upam, da skalijo. Prebrskaj malo po zemlji in če najdeš semena, jih daj čimbolj na površje, če niso slučajno zgnila...
| vrtekkrtek je napisal/a: | | drugi teden imam še čebulček in česen v rolice... |
Kaj točno tole pomeni, me res firbec matra. Imaš kak poseben sistem? _________________ Kdor želi dolgo in srečno živeti, naj postane vrtnar!
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
bučarka Guru

|
Objavljeno: Sre 10.03.2010 11:21 Naslov sporočila: |
|
|
Na nalepki piše: Mortage lifter Large red (aha, zdej vem, od kje mi "rdeč" ), od Juliehru (HG) - če sem prav prebrala.
En mi je vzklil. Sem posejala še ostala semena, bomo vidli. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Ivčk Guru

|
Objavljeno: Sre 10.03.2010 11:41 Naslov sporočila: |
|
|
Ma ja, Juliekru (od nekdaj imam težave, ker K in H pišem podobno, sploh če pišem hitro ) je malo farbenblind, če mene vprašaš. Tudy Aunt Ruby's german Green je zanjo zeleno rumen. Go figure
No, če je vzklil, toliko bolje, sem vesela zate  _________________ Kdor želi dolgo in srečno živeti, naj postane vrtnar!
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|
|
|