Ribniki v zimskem času

Kako z rastlinami opremiti vaš zunanji prostor ali vrt, katere rastline so najprimernejše, ...

Moderatorji: dusanh, Green Oasis, Moderatorji

Ribniki v zimskem času

OdgovorNapisal/-a robsta » 22 sep 2006, 15:20

Glede na to ,da počasi prihaja zimski čas(seveda imeti moramo še čas za izmenjavo mnenj),sem se odločil odpreti temo RIBNIK POZIMI.Sem nov član na tem področju saj sem si letos prvič zgradil manjšo lužo cca.1oooL.
Vem da je bilo ,sem ter tja že kaj pisano o zimskem doganju v ribniku,ampak še vseeno me zanimajo vaše izkušnje okrog tega,saj več glav več ve,praksa pa tudi nekaj pomeni.Ne se smejat če spustim kakšno "bolno",pač vprašam,ker človek sliši vsemogoče.
No takole, če je ribnik globok 60 cm in v njem 10 zlatih ribic,dve želvi -10cm in še kakšen rak ali dva.Za želve in rake pravijo nekateri,da če jim dam večjo posodo z muljem,da prezimijo v njem,glede rib pa,da je važno samo to, da voda ne zmrzne povsem v globino, nevem????? :?: Kaj pa zrak,pa take reči.In kaj z lokvanji ter rogozom,lahko ostanejo??
Saj take informacije(čim več) bi mogoče koristile še komu drugemu in ne samo meni.
LP
ibor
robsta
Uporabnik
Uporabnik
 
Prispevkov: 4
Pridružen: 15 sep 2006, 12:28
Kraj: Medvode

OdgovorNapisal/-a metulj » 23 sep 2006, 21:17

Mi imamo eno takšno mlakico podobnih dimenzij. Prva leta smo ribe pred zimo polovili in dali v hišo na hladno, saj smo mislili, da bi zunaj pomrznile. Eno leto pa nas je zima prehitela in tako so ribe ostale zunaj pod ledom. Preživele so vse in tako jih že približno 10 let čez zimo pustimu zunaj in je z njimi vse v redu. Tudi rastline ostanejo zunaj (lokvanj, iris in neka podvodna 'smrekica') in vsako pomlad poženejo. Zraka ribam ne dovajamo. Skratka vse pustimo pri miru in zaenkrat ni bilo še nič narobe.

Veliko veselja z ribničkom

Petra
metulj
Guru
Guru
 
Prispevkov: 200
Pridružen: 25 nov 2005, 12:44
Kraj: Črnomelj


Vrni se na Zunanji prostori

 


  • Sorodne teme
    Odgovori
    Ogledi
    Zadnji prispevek

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost