Kako se imenujejo moje rožice?

Zelene rastline imenujemo rastline, ki nas razveseljujejo predvsem zaradi svoje atraktivnosti, barvastih listov, nenavadnih stebelnih oblik in pa tudi cvetov.
Araucaria, Asparagus, Asplenium, Calathea, Dracaena, Ficus, Hebe, Yucca, ...

Moderatorji: dusanh, MojcaL, Moderatorji

OdgovorNapisal/-a Simona K. » 11 nov 2006, 09:34

Čao,
finch, mislim, da je tole dracena marginata. Tudi meni je začela propadati tako kot ti opisuješ in je nisem znala rešiti. Sem počela vse možno, od presajanja, do špricanja, sprememba lokacije, pršenje, vse....najprej so bili samo listi rjavi, potem je postajala mehka, odpadli so vsi listi, nazadnje še vrh. Po moje je to gniloba, od preveč zalivanja. Žal, nisem ti nič lepega svetovala, kajne? No, poskusi jo presaditi, najdi kakšno čimboljšo zemljo, pa ne zalivaj je preveč, morda ti uspe.
Bodeč pozdravček, Simona!
Simona K.
Expert
Expert
 
Prispevkov: 108
Pridružen: 28 maj 2006, 11:04

OdgovorNapisal/-a lunca » 11 nov 2006, 11:01

te rožice res ne smeš preveč zalivati. bolje manj kot preveč. 1krat na teden je dovolj...če pa še to pozabiš pa tudi nič hudega.spodaj pa je normalno da listki odpadajo.
lunca
Guru
Guru
 
Prispevkov: 364
Pridružen: 17 dec 2005, 13:04
Kraj: grosuplje

OdgovorNapisal/-a finch » 11 nov 2006, 15:25

Hvala za oba nasveta.
Res pa da tu nekaj ne klapa... ko sem jo zalival "ko se mi je zazdelo" - recimo 1-2x tedensko, je divjala, potem ko sem pa malce umiril zalivanje je pa začela rjaveti. Ko sem ponovno pričel z starim načinom zalivanja, se stanje ni izboljšalo, zato sedaj zalivam 1x tedensko, že nekako pol leta.
Drevesa nisem presajal, niti šprical, ker nisem našel nobenih uši, ji pa pogosto obrišem vse liste z vlažno krpo, da odstranim prah. Aha, stoji pa na istem mestu že ves čas.
Kako je z gnojilom?
s.
finch
Uporabnik
Uporabnik
 
Prispevkov: 24
Pridružen: 14 okt 2006, 11:20

OdgovorNapisal/-a Nova » 16 nov 2006, 13:45

Pri meni pa je bilo tako: iz meni neznanega razloga je moja dracena pred leti začela hirati in nato je kar nekaj časa (več kot leto dni) vegetirala. Ko sem jo imela dovolj in ko je bilo jasno, da ne kaže znakov na bolje, sem jo porezala in vrhove z nekaj listki "potaknila" v vlažen (mokre) droben pesek. Vrhovi so se lepo ukoreninili. Sedaj so posajeni v zemlji in lepo živahni.
Nova
Guru
Guru
 
Prispevkov: 142
Pridružen: 05 jan 2006, 10:34
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a pinpanpun » 04 mar 2007, 18:21

Prva je SPATIFIL,druga je ČUDEŽNICA,tretja je DRACENA in KAKTUS...po vrsti po slikcah.
Glede spatifila so ti ze kar enkaj povedali,glede dracene tudi..Glede čudežnice je pa tako-lahko ima vec oblik listov..eni do taksni kot tvoji an sliki..moja jih ima nekoliko zaobljene,barva se spreminja od lista do lista..ima zelene,rdece,rahlo rumene do oranzne liste..vsak je lahko drugacen.
Lp
Uporabniški avatar
pinpanpun
Guru
Guru
 
Prispevkov: 154
Pridružen: 21 feb 2007, 10:20
Kraj: Maribor

Prejšnja

Vrni se na Zelene sobne rastline

 


  • Sorodne teme
    Odgovori
    Ogledi
    Zadnji prispevek

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov

cron