Kako se ji reče ...

Zelene rastline imenujemo rastline, ki nas razveseljujejo predvsem zaradi svoje atraktivnosti, barvastih listov, nenavadnih stebelnih oblik in pa tudi cvetov.
Araucaria, Asparagus, Asplenium, Calathea, Dracaena, Ficus, Hebe, Yucca, ...

Moderatorji: dusanh, MojcaL, Moderatorji

Kako se ji reče ...

OdgovorNapisal/-a majica » 10 sep 2004, 07:51

Po stari mami sem "podedvala" rastlino, za katero nikjer ne najdem opisa za vzdrževanje.

Na prvi pogled je podobna Monsteri, le da ima ta manjše temno zelene liste, cca 20 cm v dolžino in 10-15 cm v širino, srčaste oblike, zareze ima le na eni strani lista, največ po dve, nekateri listi jih sploh nimajo. Visoka je približno 2 metra, s krhkim steblom, tako da potrebuje podporo, sama sem jo z vrvico pritrdila ob steno (?). Ob steblu poganja približno pol mera dolge korenine (podobno kot Monstera).
Proslia bi za pomoč, saj ne vem, kako jo vzdrževati, koliko visoko jo lahko pustim rasti... Ne bi rada, da propade, saj mi je zelo pri srcu...

Za odgovore se vam zahvaljujem...
majica
Uporabnik
Uporabnik
 
Prispevkov: 4
Pridružen: 10 sep 2004, 07:38

OdgovorNapisal/-a Klavdija » 10 sep 2004, 10:22

Ojla,

po opisu sodeč imaš eno od različic Monstere, tako da jo lahko vzgajaš isto. Nekje sem sicer dobila podatek :roll: , da so mlade rastline z manjšimi in manj razcepljenimi listi, ko pa je rastlina starejša pa so listi bolj razcepljeni in večji. Sama sem sicer mnenja, da je več vrst Monster, ki imajo pač različno velike in različne oblike listov ni pa nujno da imam prav.
Monstera je zelo trpežna, rabi osnovne pogoje (svetlobo, normalno zalivanje, gnojenje) zelo pa ji ugaja vsakodnevno rosenje po listih (saj je iz Tropskih gozdov). Zračne korenine ki jih poganja iz stebla pusti pri miru, saj z njimi črpa vlago iz okolja.
Veliko veselja z rastlino :wink:
LP Klavdija
Klavdija
Guru
Guru
 
Prispevkov: 1046
Pridružen: 10 okt 2003, 12:53
Kraj: Ljubljana


Vrni se na Zelene sobne rastline

 


  • Sorodne teme
    Odgovori
    Ogledi
    Zadnji prispevek

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost