Zamenjam,prodam,kupim....BORZA RASTLIN

Predlogi za nove forume, prestrukturiranje forumov, ...

Moderatorji: dusanh, Moderatorji

Zamenjam,prodam,kupim....BORZA RASTLIN

OdgovorNapisal/-a katrinca » 29 nov 2007, 14:16

No, pa da plastično predstavim kako bi zgledali podforumi zamenjam, podarim, kupim glede na dano stanje v tem trenutku, če bi se strogo držali pravil, ki jih je zapisal izu.
1.odprem ali KUPIM ali ZAMENJAM ali PRODAM se mi odprejo pravila, ostalo je zaklenjeno ali zbrisano, ker je od zadnje aktualne ponudbe minilo že več kot 14 dni.
2. ne razumem zahteve, da je treba označevat z k-kupim, z -zamenjam, p- prodam.....ker če postaviš temo v podforum prodam to pomeni verjetno, da prodajaš, al ne?
3. poleg tega mamo tudi BORZO RASTLIN, kjer so tudi zapisana pravila(napotki), o označevanju rastlin, o tem da ma vsak samo en prispevek, da se ostalo zmenimo preko ZS..... Praktično to zgleda tako: jaz mam napisane rastlne, ki jih mam na razpolago in tiste rastline, ki jih pogrešam. Če te karkoli zanima od rastlin, ki jih imam, pa jih ti nimaš oz. če maš karkoli kar jaz nimam....mi pišeš zasebno sporočilo, kjer se zmeniva vse podrobnosti(al zamenjava, kupima, al kaj prodama, si zmenjama fotke, podatke o barvi, višini, številu....). In če se najine želje ujemajo,zdilama. In pol vsak v svojem postu zbriševa česar več ne rabima ali česa več nimava.
4.Se mi tud ne zdi praktično, da svojo ponudbo in povpraševanje napišem najprej v borzo rastlin, pol pa še v prodam, kupim in zamenjam. To se mi zdi po eni strani drobljenje podatkov, po drugi strani pa potvarjanje podatkov. Zraven tega bom morala vsakih štirinajst dni na novo vpisovati kaj mam, pa kaj bi mela(ker je moje povpraševanje več ali manj stalno)....ker boš ti pač zbrisal v določenem roku.Ker zbiratelji kaktusov, pa orhidej, pa trajnic so v vsakem trenutku veseli kakšne nove in torej ni smiselno, da vsakih 14 dni znova napišejo da si tega želijo. Če majo to zapisano v borzi, vem da jim lahko kaj ponudim.
5.Poleg tega v borzi odpade delo moderatorja(razen da zbriše poste, ki niso v dogovoru) saj vsak sam skrbi za ažurnost podatkov. Svoj čas pa lahko izkoristiš tako, da pobrišeš poste, ki resnično ne spadajo v določen podforum.
6.Torej bistvo. Nesmiselno se mi zdi met vse hkrati. Jaz sem zato, da ukinemo podforume zamenjam, prodam,kupim.....obdržimo pa borzo rastlin. To je moje razmišljanje. Ki ni nujno, da je edino pravilno. In več glav več ve, zato vabim vse, da podajo svoje poglede in svoje rešitve.


Pa lepo se mejte!
katrinca
Expert
Expert
 
Prispevkov: 114
Pridružen: 05 sep 2007, 11:25
Kraj: Maribor

OdgovorNapisal/-a Pepe » 29 nov 2007, 14:24

14 dni je absolutno premalo. Včasih je ponudba aktualna tudi dlje. Saj rastline niso hitro pokvarljivo blago :roll: In res ne vem, zakaj jih je potrebno brisati, dvomim da ima strežnik tako stisko s prostorom. Včasih radi pogledamo tudi starejše poste in oglasi niso nobena izjema.
Pepe
Guru
Guru
 
Prispevkov: 674
Pridružen: 10 okt 2006, 08:53
Kraj: Tri palme

OdgovorNapisal/-a zupka » 29 nov 2007, 14:30

Po mojih izkušnjah borza vredu funkcionira, še zlasti, ker udeleženci foruma oz. borze ažuriramo stanje. Ne vidim dodatne potrebe po oglasih. Lep pozdrav
Uporabniški avatar
zupka
Guru
Guru
 
Prispevkov: 193
Pridružen: 13 jun 2006, 21:29
Kraj: Kočevje

OdgovorNapisal/-a izolan » 30 nov 2007, 19:08

Po mojih lastnih izkušnjah iz drugih forumov je vredu to kar je na izu napisal, ker se tako beležijo samo tekoči oglasi in ne taki ki že eno leto neveljajo več. Zato je dobro da se po določenem času izbrišejo. Jaz tako gledam ker me zanimajo mesojede rastline in taki oglasi v roku 14 dni neveljajo več. Zakaj bi še obstajali.....pa tudi določeni izpred 2 let najbrž neveljajo več. Lahko pa moderator obvesti uporabnika/avtorja, da v roku 14 dni bo brisan, oz. naj da dopolni, če je še aktualen z odgovorom: "Oglas je še aktualen", čas se pa da tudi odločit....če menite da 14 dni je premalo.....lahko 1 mesec ali 2.....več je pa preveč.
Npr. tako:
redlion - exotic animals je napisal/-a: Če žival ali predmet oglasa ni več naprodaj ali iskan, prosim da to napišete.

Oglasi, starejši od enega meseca, bodo izbrisani. Če tega ne želite, morate oglas obnoviti. To storite tako, da v odgovor napišete "Oglas je še vedno aktualen" ali nekaj v tem smislu.


Zavedam se da na tak način bo tudi prihranjen prostor na forumu.

Odveč se mi zdi označevanje oglasov z k, p, o,...Naj so podforumi in naj se tam dajejo oglasi, ki spadajo.
izolan
Guru
Guru
 
Prispevkov: 241
Pridružen: 15 mar 2005, 04:27
Kraj: Izola

OdgovorNapisal/-a izolan » 30 nov 2007, 19:13

Pa še en primer pravil oglasov:
Tine - http://forum.exotic-animals.org je napisal/-a: Naslov sporočila: ODDAJA OGLASA - NUJNI PODATKI KATERE MORATE IZPOLNITI
NAVODILA KAKO SESTAVITI OGLAS:

Oglas o prodaji živali mora vsebovati naslednje podatke, nepopolni oglasi bodo zbrisani:

1. latinsko ime živali
2. slovensko ime živali (ni obvezno)
3. spol živali (če je znan)
4. starost (če je znana)
5. kratek opis živali (barva, velikost, prehrambene navade..)
6. izvor živali (lastna vzreja, trgovina, rejec - kateri,..)
7. cena živali
8. če kateri od zgoraj naštetih podatkov ni znan je potrebno to specificirati.

v oglasih v katerih prodajate opremo navedite čimvec možnih podatkov.
1. starost opreme
2. koliko je bila oprema rabljena
3. kratek opis opreme (dimenzije, moč, posebne lastnosti..)
4. cena

Tudi pri oglasih v katerih kupujete žival ali opremo navedite čimvec podatkov.

Prosili bi vas, da to tudi upoštevate!!!

Ta pravila smo sestavili skupaj z moderatorji in v kolikor oglas ne bo popoln, bodo za izbris oglasa imeli pravice tudi moderatorji.

Vsak, ki bo hotel oddati oglas, bo moral najprej napisati 50 objav na forumu.

Hvala za razumevanje


To je primer za živali, ma podobnega se da uporabit tudi za primer rožic.
izolan
Guru
Guru
 
Prispevkov: 241
Pridružen: 15 mar 2005, 04:27
Kraj: Izola

OdgovorNapisal/-a izu » 01 dec 2007, 09:43

Oi!

Jaz mislim da je to brisanje potrebno, saj moramo imeti nek red. Zato bi prosil da poveste koliko časa naj traja oglas? Meni se je zdelo 14 dni ravno prav, saj v tem času lahko prodaš rožico, ali pa oglas še enkrat obnoviš in pride med prve teme, in s tem spet ljudje vidijo oglas.

Glede oznak sem se pa malo zmotil! Res sem pozabil da so različne teme že narejene :oops: Res oprostite, bom pobrisal. To mi je pač ostalo ker sem na drugih forumih moderiral, kjer niso imeli ločeno.

Lp Luka
izu
Moderator
Moderator
 
Prispevkov: 499
Pridružen: 02 dec 2003, 14:59
Kraj: Zaboršt


Vrni se na Predlogi za forume

 


  • Sorodne teme
    Odgovori
    Ogledi
    Zadnji prispevek

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost