Phalenopsis se razmnožuje

Rastline s fascinantnimi cvetovi prihajajo k nam iz celega sveta.
Dendrobium, Cymbidium, Oncidium, Brassia, Cattleya, Pleione, Paphiopedilum, ...

Moderatorji: dusanh, frenky, Moderatorji

Phalenopsis se razmnožuje

OdgovorNapisal/-a spelas » 07 jul 2006, 09:14

Pozdravljeni!

Pred kakimi petimi leti sem kupila Phalenopsis z namenom da ga imam na hladilniku. Pa mu tam ni nič pasalo, odvrgel je cvetove in začel hirati. Potem sem ga prestavila na okno na zahodni strani hiše, kjer je poleti celo popoldne sonce, zalivala sem ga toliko kot ostale rastline, kar pa ni prav pogosto. Dve leti ni cvetel se je pa iz ene rastline azmnožil na dve. Potem pa sta zečeli cveteti in tri leta že neprestano cvetita. Letos sem se odločila da jih presadim v večji lonec, nisem pa jih upala ločiti. Presadila sem jih pa kar med cvetenjem. Včeraj pa sem opazila, da so se še enkrat razmnožili in sedaj so trije. Cvetijo pa tako kot kako grmovje, kaj takega še nikoli nisem videla. Jih moram še fotografirati. Moram pa povedati, da jih nisem nikoli rosila, nikoli jih še nisem dala na hladno, ves čas so nad radiatorjem, okno je tudi odprto, presadila sem jih prvič, zalivam kar s Humko gnojilo za zelenje in cvet, pa mi odlično delajo.

Sedaj pa vprašanje. Ali jih lahko ločim in kako naj to naredim, da bodo preživeli? Saj bi jih pustila kar skupaj, ampak mi počasi ne bodo morali več stati na okenjski polici.

Hvala. Špela
spelas
Uporabnik
Uporabnik
 
Prispevkov: 1
Pridružen: 07 jul 2006, 08:39

OdgovorNapisal/-a Kalypsa » 23 jul 2006, 18:34

Verjeto nalko ločiš tistedva, ki sta skupaj že dalj časa, ker sta se verjetno ločila. Če se nista pa ju mogoče poskušaj razdeliti... Če je pretrpel to neugodno ravnajnje dosedaj ga bo še tokrat. 8)
Kalypsa
Guru
Guru
 
Prispevkov: 313
Pridružen: 29 nov 2003, 23:15


Vrni se na Orhideje

 


  • Sorodne teme
    Odgovori
    Ogledi
    Zadnji prispevek

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov