Pozdravljeni!
Zelo rad delam likerje,pa me zanima če ima kdo idejo kako narediti hruškov liker? Rad bi naredil takšen liker kot je original od PETOVIJE.
Kako vi naredite Viljamovko? Jaz sem jo 14 dni imel zalito s citronko, kar naj bi pripomoglo k ohranitvi barve. Nato sem jo prelil s sadjevcem in postavil na temno, je to dovolj? Pričakoval sem da se bo vsebina malce potemnila vendar je bistra kot prvi dan....
Orehe razrežemo na četrtine,limono in pomarančo pa na koščke ali kolobarčke.To in vse ostale sestavine damo v večji kozarec,dobro zapremo ter postavimo na sonce za najmanj 4 tedne. Vmes večkrat premešamo, da se ...
1 - 2 venčka suhih fig
1 liter žganja
1/4 l vode
20 - 25 dag sladkorja
Fige drobno narežemo in jih za 3 tedne namočimo v žganje.
Vodo s sladkorjem zavremo, da se sladkor stopi.
Žganje s figami precedimo skozi gosto cedilo in primešamo ohlajeno sladko vodo ter napolnimo steklenice.
Zanima me, če kdo pozna recept za olivno olje z orehi, ki je namenjen negi kože. Zanima me koliko orehov naj dam v en liter olja. Nekateri mi svetujejo naj dam olje potem na sonce, zopet drugi pa pravijo, da bo takšno olje zasmrdelo in naj dam vse skupaj v klet.
Kakršni koli nasveti so dobrodošli.
Sestavine: 8 srednje velikih krompirjev, 1 šopek peteršilja, 1 šopek bazilike, 3 stroki česna, sok polovice limone, olivno olje, 1 žemljica, sol, poper.
Pečico ogrejemo na 200 st. C. Krompirje operemo. Lupino na eni strani križno zarežemo. Potresemo jih s soljo in vsakega posebej zavijemo v alufolijo.
Naložimo jih na pekač in pečemo približno 50 minut (odvisno od velikosti krompirjev). Peteršilj, baziliko in česen nasekljamo, žemljico nasekljamo. Vse zmešamo ...
Sestavine: 50 dag peteršiljevih korenin, 50 dag drobnega krompirja, 2 čebuli, 2 žlici olja, 2 dl smetane za kuhanje, 2 dl mleka, 10 dag sira, 20 dag kuhane šunke, maslo, muškatov orešek, sol, poper.
Pečico ogrejemo na 200 stopinj Celzija. Peteršiljeve korenine ostrgamo, krompir olupimo in vse narežemo na tanke rezine.Na olju popražimo nasekljano čebulo, dodamo kormpir in peteršilj, zalijemo z jušno osnovo in dušimo približno deset minut, da vsa tekočina povre.Šunko narežemo na kocke ...
Sestavine: 1 čebula, 20 dag korenja, 2 pora, 20 dag gomoljaste zelene, 20 dag kolerabe, 50 dag krompirja, 1 liter zelenjavne jušne osnove (ali vode), majaron, sol, poper.
Čebulo olupimo in nasekljamo. Korenje, kolerabo, krompir in zeleno olupimo in narežemo na kocke. Por narežemo na kolesca.
Jušno osnovo zavremo in stresemo vanjo zelenjavo. Por dodamo nekoliko pozneje. Spet zavremo in kuhamo še 15 minut. Po okusu dosolimo, popramo in ...