MEDNARODNA RAZSTAVA BONSAJEV

Bonsai - miniaturna drevesca iz daljnega vzhoda. Sem spadajo samo notranji bonsaji, ki so predvsem listavci.
Ficus, Podocarpus, ...
Zunanji bonsaji - iglavci so v kategoriji Zunanje rastline!

Moderatorji: dusanh, Moderatorji

MEDNARODNA RAZSTAVA BONSAJEV

OdgovorNapisal/-a Arjuna » 22 apr 2004, 17:55

22. IN 23. MAJA BO V SALONU PORSCHE AVTA NA VEROVŠKOVI VELIKA MEDNARODNA RAZSTAVA BONSAJEV. VABLJENI!!!!
Arjuna
Uporabnik
Uporabnik
 
Prispevkov: 9
Pridružen: 22 apr 2004, 17:53

OdgovorNapisal/-a Arjuna » 13 maj 2004, 17:14

Ne pozabite na razstavo! :wink:
Arjuna
Uporabnik
Uporabnik
 
Prispevkov: 9
Pridružen: 22 apr 2004, 17:53

OdgovorNapisal/-a Jure » 18 maj 2004, 21:48

Imaš kaj konkretnejših podatkov?
Kdo vse razstavlja? Bo tudi prodaja? Bo kakšno predavanje?
Jure
Guru
Guru
 
Prispevkov: 512
Pridružen: 15 sep 2003, 17:22

OdgovorNapisal/-a izu » 19 maj 2004, 19:59

Predavanje in nagradna igra bo vsaj zdi se mi.
Predavali bodo o obrezovanju dreveščk in negi
NA rastavi bo tudi mojster Bonini ki je zelo slavni

Za več pa klikni sem : http://p201.ezboard.com/fbonsajforumfrm ... D=48.topic (to je forum in si lahko ogleda še ostalo)
izu
Moderator
Moderator
 
Prispevkov: 499
Pridružen: 02 dec 2003, 14:59
Kraj: Zaboršt

OdgovorNapisal/-a Jure » 22 maj 2004, 15:28

Prav lepo je. Prvič.
Nimate dovoljenj za ogled prilog tega prispevka.
Jure
Guru
Guru
 
Prispevkov: 512
Pridružen: 15 sep 2003, 17:22

OdgovorNapisal/-a Renato » 26 maj 2004, 16:06

A bo tud kj vstopnine? :lol:
bonsaii
Renato
Uporabnik
Uporabnik
 
Prispevkov: 15
Pridružen: 30 apr 2004, 23:50
Kraj: Brezovica pri lj

OdgovorNapisal/-a Klavdija » 26 maj 2004, 17:27

Ojla Renato,

po mojem letos ne več :shock: :twisted: :!:
Če greš takoj zdaj ti ne bo treba nič plačat... :roll:
LP Klavdija
Klavdija
Guru
Guru
 
Prispevkov: 1046
Pridružen: 10 okt 2003, 12:53
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a mina » 27 maj 2004, 09:13

jure, prvič kaj? bilo je bolj za silo - večina konkretnejših razstavljenih stvari je bile po vsej verjetnosti iz bonsaj centra v milanu (pri drevesih proti vsem pravilom ni bilo oznak o lastništvu), in to bolj delovni (poceni) primerki

to tudi ni bila prva "mednarodna" razstava v sloveniji. trenutno delujoči klub se sicer nekaj trudi, vendar v sloveniji očitno te kulture še dolgo ne bo razvite. še čehi so svetlobna leta pred nami
mina
Ljubitelj
Ljubitelj
 
Prispevkov: 31
Pridružen: 03 maj 2004, 12:23

OdgovorNapisal/-a izu » 27 maj 2004, 14:03

veš kaj??
ta klub je eden najboljših v Sloveniji in se zelo trudijo da bi se bonsai-štvu razvilo v Sloveniji
Enkrat sem bil na sestanku in se trudijo da naredijo začtnikom lahko pot za naprej
izu
Moderator
Moderator
 
Prispevkov: 499
Pridružen: 02 dec 2003, 14:59
Kraj: Zaboršt

OdgovorNapisal/-a mina » 27 maj 2004, 14:33

ja pa saj sem rekla, da se trudijo. razstavo so organizirali po svojih sposobnostih, se je pa videlo, da je volunterska, pač ne profesionalna.
zdaj ne bova se dajala koliko je dober sam klub ker nisem član in ne morem vedeti, pa niti se ne maram klubirat, to se mi je vedno malo imaginarno zdelo. v primerjavi s kakšnimi klubi sploh?
samo v teh nekaj letih, kar obstajajo, po njihovih postih ni videti, da bi že kaj pametnega nastalo. grejo na razstavo v italijo in vzdihujejo - oh, upamo da bojo nekoč naši bonsaji taki. ja no, pa tisti sedanji ne bojo nikoli. za dober bonsaj moraš imeti najprej dober material. to pa pomeni ali kar nekaj denarja, da kupiš dober prematerial ali pa zelo veliko nabiranja in veliko prostora za drevesa in sadike, ki jih bo vsaj pol pocrkalo, pa četrt se ponesrečilo, in še vedno nekaj denarja. za oblikovanje moraš biti pa umetnik, in če imaš to žilico slabo, ti mora umetniška duša (ki razume bonsaje) pomagat. nikjer ni nobenega profija v tem.
idealen klub bi imel za sabo pametnega sponzorja. bogataša mecena...ne, slovenske bogataše zanimajo samo jahte pa kak lions club. arboretum, grosisti, večje cvetličarne... ti bodo hoteli videti biznis, ki pa ga bi lahko pričakovali le, če bi se poslovnim ljudem zdelo zanimivo kupovati to reprezentativno za v pisarne recimo, ne samo tisti peščici hobi navdušencev. torej v Sloveniji še dolgo ne, če sploh kdaj. žal
mina
Ljubitelj
Ljubitelj
 
Prispevkov: 31
Pridružen: 03 maj 2004, 12:23

Organizacija

OdgovorNapisal/-a izi » 27 maj 2004, 18:52

Ko boš ti organiziral(a) kakšno stvar, mi prosim sporoči. Zelo rad bi videl, kako to naredi profesionalec.
Sam nimam nobene zveze z bonsaji in klubom, se pa trudim na drugih področjih. Razni taki primerki kot si ti, ki so jih polna usta samo tega, kako se kaj naredi, sami pa ne dajo nič od sebe, mi gredo krepko na živce in mi pogosto križajo pot.

zato pa..

Apel podobo na pogled postavi....

... le čevlje sodi naj Kopitar.


LP

IZI
Uporabniški avatar
izi
Moderator
Moderator
 
Prispevkov: 685
Pridružen: 29 apr 2003, 08:09
Kraj: Lesce

OdgovorNapisal/-a Klavdija » 27 maj 2004, 19:12

Ojla,

Jest tud mislim, da je po bitki lahko vsak general! :roll:

Mina bo treba v boj, pa se na "fronti" izkazat!
V današnjih finančno naravnanih časih, je pohvale vredno vsako voluntersko delo, saj pri tem edino trud in lastno zadovoljstvo šteje. :wink:

Izi, trudi se še naprej, saj bo boljš! 8)
LP Klavdija
Klavdija
Guru
Guru
 
Prispevkov: 1046
Pridružen: 10 okt 2003, 12:53
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a mina » 28 maj 2004, 08:15

ja pa ne bom in ne morem kaj takega organizirat, ker pač nisem profi. seveda lahko rečem, da ni bila v redu narejena razstava in tudi vem zakaj. to sem hotla povedat, ane, da je treba imet denar. navaden ljubitelj ga pa nima, ergo, se ne lotiš takšne zadeve
saj, če je vam bilo všeč, potem je razstava dosegla svoj namen, in je vse v redu. moje mnenje je pač: raje nič kot napol.

kar se pa polna usta tiče pametovanja tiče pa,... opisuješ mi ravno predsednika kluba. govorec, da mu ni para (pa saj mora bit tak, če je radijski špiker), za pokazat pa nima prav dosti. edini drug človek, ki sem ga slišala toliko naglas govoriti o teoriji in tehnikah jih tudi uresničuje. svoje besede lahko podkrepi s pravimi primerki.

ne mislit, da udriham vsepovprek. samo povedala sem, da to (še) ni to in vem kaj govorim.
mina
Ljubitelj
Ljubitelj
 
Prispevkov: 31
Pridružen: 03 maj 2004, 12:23

OdgovorNapisal/-a Jure » 28 maj 2004, 08:35

Bonsaji so v Sloveniji v začetni fazi. Pač ni v naši mentaliteti, da bi vzgajali mala drevesca, če pa jih imamo toliko velikih. Tudi, kadar si ga fantje med sabo kažemo (drevo namreč), je glavni tisti, ki ima največjega, ne najmanjšega. Pri aziatih je drugače, jih ne bomo nikoli razumeli. Saj tudi ikebane ne razumemo (razen štajercev na veselicah).

Za čehe in sploh "vzhodni blok" je bilo značilno, da so izumljali metode gojenja, ker so hoteli nekaj zaslužiti. Delovali so v ogromnem številu klubov id društev. Kaktusarji so imeli podružnico s par sto člani v vsaki malo večji vasi. Da o filatelistih ne govorimo. V svojih zbirkah so imeli zares čudesa, ki jih zahod kljub ogromnemu kapitalu ni premogel.
Vsaj primer Vzhodne Nemčije je pokazal, da ob dejanskem soočenju njihovo znanje in marljivost ni veliko vredno. Nisem prepričan, da so čehi dejansko svetlobna leta pred nami.

Na razstavi so razstavljali avstrijci (desno od demonstracijske mize), italijani (takoj za blagajno) in slovenci. Najbolj bonsajske primerke je prinesel Damjan, ki smo ga posodili v bonsaj klub iz DPKS.
Ob taki dvodnevni demonstracijski predstavitvi se postavlja vprašanje, kdo od tujcev je tako neumen, da prinese milijonske vrednosti k nam pokazat v presojo popolnim nepoznavalcem (kot sem tudi sam), da bom potem rekel: mi je všeč, mi ni všeč. Koga pa briga, kaj si jaz mislim.

Zato je to, kar so spravili skupaj člani in nečlani kluba, zlata vredno. Prav zato, ker so volonterji in ne komercialisti, si zaslužijo vse pohvale. Najbolj važno je, da so se spoznali med sabo tisti, ki imajo to žilico. Bodo že kasneje kaj večjega pripravili.
Jure
Guru
Guru
 
Prispevkov: 512
Pridružen: 15 sep 2003, 17:22

OdgovorNapisal/-a mina » 28 maj 2004, 09:39

no viš jure, to je ful manjkalo. na tablicah je bil samo podatek o vrsti drevesa. kaj pa lastnik, država? tudi starost in koliko let v vzgoji sodi podatek na ploščico. tko mal čudno je bilo, kot da hočejo kaj skrivat in nisem vedla kam naj kaj dam. zdaj, verjetno je bilo mišljeno, da se pogovarjaš, vprašaš...do tega mi pa glih ni. če te prav razumem, je bila ena od dveh oljk avstrijska? al ne, je bila bolj na sredi - morda ta Damjan? a je primorc? kaj je DPKS? (ker jaz bi tudi oljko...)

moja trditev za čehe se je nanašala na dejstvi, da sem že pred leti videla da prevajajo nemško oz. švicarsko bonsajsko revijo in da je bilo par čeških razstavljalcev na svetovni bonsajski razstavi. s solidnimi primerki seveda. pa na internetu je kar nekaj za videt... sicer mi grejo čehi na živce in med njimi ne bi živela, ampak prčkajo vsepovsod in marljivo vztrajajo in na koncu je celo nek rezultat. ja no, pa več jih je kot nas.
mina
Ljubitelj
Ljubitelj
 
Prispevkov: 31
Pridružen: 03 maj 2004, 12:23

DPKS

OdgovorNapisal/-a izi » 28 maj 2004, 18:27

DPKS je Društvo prijateljev kaktusov Slovenije. Mi izdajamo svojo revijo in notri objavljamo avtorske članke SLOVENSKI avtorjev in ne prevajamo tujih strokovnih revij. Čehi verjetno prevajajo tuje revije na šverc, brez dovoljenja ali kupljene licence, kar bodo zdaj, ko so v EU morali nehati.

LP

Izi
Uporabniški avatar
izi
Moderator
Moderator
 
Prispevkov: 685
Pridružen: 29 apr 2003, 08:09
Kraj: Lesce


Vrni se na Bonsaji - notranji

 


  • Sorodne teme
    Odgovori
    Ogledi
    Zadnji prispevek

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov

cron