kaktusi, sukulente, živi kamni, bulbe, vzgoja rastlin, house plant care, trgovina za eksotične rastline,

vzgoja rastlin, sobne rastline, bonsai - RASTLINE.COM forum Seznam forumov
PomočPomoč pregled zadnjih vpisovZadnji vpisi UporabnikiUporabniki SkupineSkupine IščiIšči Registriraj se Registriraj se ProfilProfil PrijavaPrijava Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil Pravila Borza
Preberi več o Vrata v Specializiranem centru za eksotične rastline so ponovno odprta!
Iskanje po forumih:
zantedeschia calla 2

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    vzgoja rastlin, sobne rastline, bonsai - RASTLINE.COM forum Seznam forumov -> Cvetoče sobne rastline
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
jaša2
Uporabnik
Uporabnik

Pridružen/-a: Sre Avg 2008 12:03
Prispevki: 2
Kraj: Koroška

PrispevekObjavljeno: Sre 20.08.2008 12:15    Naslov sporočila: zantedeschia calla 2 Odgovori s citatom   

pred kratkim sem kupila zantedeschia callo, ker naj bi lahko bila na sončni strani - na mojaokna v kuhinji in dnevni sobi namreč direkt sije sonce in redko kateri roži paše. zdaj pa mi nekak ne uspeva. stebla začnejo kar nekako gniti, pa je ne zalivam dosti - 1krat na teden.

lepo prosim, kdor ima izkušnje s to rožo, kako jo je treba gojiti (zalivanje, gnojejnje, svetloba.)

Hvala za nasvete
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo  
greeny
Poznavalec
Poznavalec

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 18:53
Prispevki: 88
Kraj: Murska Sobota

PrispevekObjavljeno: Sre 20.08.2008 21:32    Naslov sporočila: Odgovori s citatom   

Mi jih imamo na soncu od pribl. 11 ure naprej. Ko opazimo, da je zemlja suha zgoraj, jo zalijemo. Ne gnojimo jih. Kot vidiš, precej enostavno in letos so res lepo rasle, so pa po tisti prvi rundi toče, ki je bila pri nas katastrofalna, začele precej gniti. Najmočnejše so ostale, veliko drugih pa je zgnilo, pa tudi precej časa po tistem neurju. Vzroka ne poznam, upam pa, da so zgnili le nadzemni deli. Aja, mimogrede, mi imamo smo bele.

LP

greeny
Poznavalec
Poznavalec

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 18:53
Prispevki: 88
Kraj: Murska Sobota

PrispevekObjavljeno: Sre 20.08.2008 21:33    Naslov sporočila: Odgovori s citatom   

Zdaj sem opazil, da si dala v rubriko SOBNE rastline. Prvo leto smo jih imeli v sobi, pa so bile precej razpotegnjene. Zdaj jih imamo že dve leti zunaj.

LP

Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    vzgoja rastlin, sobne rastline, bonsai - RASTLINE.COM forum Seznam forumov -> Cvetoče sobne rastline Časovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
sponzorji:

Iskanje po forumih:

Rastline.com © 2003 Tri-ex d.o.o., Hrovatin exotica, Ljubljana, info@rastline.com, Flower Servant