quo_vadis je napisal/-a:...... velikokrat bučni zavitek, na jesen pa obvezno nekaj bučne marmelade in precej kompota.
Letos bom na njivo presadila le kakšne štiri do pet sadik raznih vrst bučk in buč, da bodo za sprotno uporabo do zime. Okrasnih pa letos niti nisem sejala, ker od njih, razen za jesenski aranžma, ni koristi.
Lepo pozdravljena quo_vadis !
Pri nas smo do sedaj v glavnem jedli od šopaste bučke. Moji jih imajo zelo radi, kamor jih dam. Recimo h krompirčku v pečico, med zelenjavno juho, v musako, v zelenjavne zrezke, po dunajsko, polnjene bučke, v solati, na žaru...... pa verjetno še kaj, ki se zdajle ne spomnim - skratka, jed postane z dodatkom bučk gostejša, bolj sočna, manj redilna in bučka ne vsiljuje nekega svojega posebnega, ali neprijetnega okusa .
Letos pa se je tudi mene prijela "bučomanija" in posejala sem, kar nekaj vrst buč,
če mi bodo uspele, a nimam prave možnosti, da bi jim nudila najboljše pogoje.
Iz tvojega komentarja zgoraj sem opazila, da si mojstrica tudi za pripravo marmelad, kompotov in tudi peciva iz buč. Omenjaš bučni zavitek,
meni ni ravno uspel zato ga nisem več poizkusila pripraviti.
Lahko daš vsaj kakšen namig, kako te stvari pripraviš ?
Ali pa so mogoče že kje na forumu pa tega nisem opazila.
Hvala !