Se lahko zalivalček zmoti?????

Zelene rastline imenujemo rastline, ki nas razveseljujejo predvsem zaradi svoje atraktivnosti, barvastih listov, nenavadnih stebelnih oblik in pa tudi cvetov.
Araucaria, Asparagus, Asplenium, Calathea, Dracaena, Ficus, Hebe, Yucca, ...

Moderatorji: dusanh, MojcaL, Moderatorji

Se lahko zalivalček zmoti?????

OdgovorNapisal/-a malinka » 12 sep 2005, 21:43

Zalivalček mi sporoča, naj monstero v loncu premera 27 cm zalivam na 6 dni s 7 dcl vode. Ko sem jo danes hotela zaliti (ker je bil dan za zalivanje), je stala v vsaj 20 cm vode. :shock: Upam, da korenine niso že segnile... :cry:

Kaj pravite?
malinka
Uporabnik
Uporabnik
 
Prispevkov: 1
Pridružen: 12 sep 2005, 21:41

OdgovorNapisal/-a Klavdija » 15 sep 2005, 12:33

Ojla,

da katerakoli roža stoji v vodi sigurno ni vredu-razen vodnih rož to ne moti.
Poglej moje mnenje je da se na daljavo preko računalnika marsikaj ne da počet :? Sistem Zalivalčka je pač tak, da ti nekako pomaga dobit občutek za rastlino-kako izgleda zemlja predno jo zaliješ, kako izgleda rastlina....Nikakor pa se ne moreš samo po njem ravnat...bolj pomemben faktor je opazovanje rastlin in ugotavljanje njihovih potreb, ko to osvojiš Zalivalčka ne rabiš več.
Če je rastlina stala v vodi že cel teden, potem jo nujno presadi v svežo zemljo in jo pusti par dni brez zalivanja-dokler ni zemlja popolnoma suha, ko potisneš prst v njo. Šele potem jo lahko zopet zaliješ (meni se najbolj obnese tunkanje celega lonca za 15 min v vodi).
Če pa je bila v vodi samo ob zalivanju, pomeni, da se ti je substrat preveč izsušil in je večina vode stekla mimo korenin (ampak 7dcl je za tako rožo po moje vsak teden preveč), pusti jo v vodi 15 min., potem pa jo pusti da se odvečna voda odcedi in postopek ponovi ko bo zemlja spet suha (samo ne suha kot poper )
LP Klavdija
Klavdija
Guru
Guru
 
Prispevkov: 1046
Pridružen: 10 okt 2003, 12:53
Kraj: Ljubljana


Vrni se na Zelene sobne rastline

 


  • Sorodne teme
    Odgovori
    Ogledi
    Zadnji prispevek

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov