Dracena mi propada!!

Zelene rastline imenujemo rastline, ki nas razveseljujejo predvsem zaradi svoje atraktivnosti, barvastih listov, nenavadnih stebelnih oblik in pa tudi cvetov.
Araucaria, Asparagus, Asplenium, Calathea, Dracaena, Ficus, Hebe, Yucca, ...

Moderatorji: dusanh, MojcaL, Moderatorji

Dracena mi propada!!

OdgovorNapisal/-a planika » 09 mar 2006, 01:05

Ne vem, kaj je narobe z mojo draceno, ki je do sedaj kaki dve leti povsem lepo uspevala, zdaj zadnji mesec pa kar odpadajo listi (pred tem se posušijo oz. porjavijo) - vode ima dovolj, zalivam jo okrog enkrat tedensko, škropim je po listih ne, ker ne vem, če lahko ali ne, svetlobe pa sicer res nima pretirano, ker je na severni strani, a če je do sedaj tako lepo uspevala, mislim, da to ne bi smel biti problem.
Res pa je, da se je zemlja kot nekako "razrahljala" in se je dracena v zadnjem času nagnila na eno stran, tako da se zgoraj iz zemlje vidi vrh korenin - je mogoče to razlog propadanja? Kaj mi torej svetujete, se jo še da rešit?
Najlepša hvala za odgovore, vsi nasveti bodo dobrodošli!
Lep pozdrav!
planika
Uporabnik
Uporabnik
 
Prispevkov: 6
Pridružen: 02 sep 2005, 01:25
Kraj: MB

OdgovorNapisal/-a usesek » 11 mar 2006, 10:52

Živjo, ravnokar sem prebrskala cel forum na to temo, ker se z mojo draceno dogaja podobno. Sem mislila, da se je nagnila zato, ker sem jo dala v kot sobe in sili proti svetlobi (nagnila se je proti oknu). Mogoče pa tudi zato, ker se je iztrošila in izsušila zemlja v lončku. Vsekakor jo je treba škropiti po listih in to vsak dan! Vsake 2-3 leta pa naj bi se presadila, sploh če korenine ven gledajo. Jaz bom poskusila z nasvetom od nekoga s foruma - v šotni substrat in dve številke večji lonček. Pa malo bom dolila tekočega gnojila. Pa to bom naredila na tak dan, ko v luninem koledarju piše, da je dober za sadit listnate rastline.
Srečno!
Začetnica
usesek
Uporabnik
Uporabnik
 
Prispevkov: 3
Pridružen: 11 mar 2006, 10:34
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a Teloh » 14 mar 2006, 19:32

Pozdravljeni! Tudi jaz imam probleme z mojo Dracaeno Marginato. Kar naenkrat so ji začeli odpadat listi in to že pri vrhu! Mislim, da je ne zalivam ne preveč ne premalo, tudi svetlobe ima dovolj (stoji pri oknu, nanjo ne sije direktno sonce). Pregledala sem jo, če ima slučajno kakšne podnajemnike, pa je čista. Mogoče je čas za presaditev (zadnja je bila pred cca. 2. letoma)? Na dnu lončka gleda samo ena tanka koreninica ven. Ni mi jasno, kaj jo muči, ker sem vedno z njo ravnala isto?! Prosim, prosim, prosim, naj mi kdo svetuje, ker bi jo rada spravila k sebi!
Kdor čaka, dočaka! LP
Teloh
Uporabnik
Uporabnik
 
Prispevkov: 3
Pridružen: 14 mar 2006, 19:23

dracena

OdgovorNapisal/-a DaBuddha » 06 apr 2006, 15:53

js sem draceno presadil v zemljo včeraj in vsak dan jo skropim po listih.imam pa en problem en list ima na sredini manjso luknjico pa newem kaj je treba da naredim prosim ce mi kdo svetuje.



LP DaBuddha
DaBuddha
Ljubitelj
Ljubitelj
 
Prispevkov: 28
Pridružen: 04 apr 2006, 20:59


Vrni se na Zelene sobne rastline

 


  • Sorodne teme
    Odgovori
    Ogledi
    Zadnji prispevek

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov