benjaminu odpadajo listi

Zelene rastline imenujemo rastline, ki nas razveseljujejo predvsem zaradi svoje atraktivnosti, barvastih listov, nenavadnih stebelnih oblik in pa tudi cvetov.
Araucaria, Asparagus, Asplenium, Calathea, Dracaena, Ficus, Hebe, Yucca, ...

Moderatorji: dusanh, MojcaL, Moderatorji

benjaminu odpadajo listi

OdgovorNapisal/-a jasmina21 » 07 feb 2010, 15:48

pred 3meseci sem prinesla domov fikusa..ki ima na listih rjave lise in tisti listi so mu odpadli..sedaj mu se ostali ampak počasi,tako da brez listov se ni čisto...rastejo mu tudi novi a tisti se posusijo...zakaj kaj je narobe.prodajalka mi je rekla naj ga pustim pri miru ker ne bo izgubil vseh listov?mogoče zaradi premalo svetlobe?kolikokrat naj ga zalijem na teden?sedaj ga enkrat!
jasmina21
Ljubitelj
Ljubitelj
 
Prispevkov: 35
Pridružen: 02 jan 2010, 11:15
Kraj: idrija

OdgovorNapisal/-a dusanh » 08 feb 2010, 16:51

Če hočete imeti dobre in zdrave rastline ne kupujte kjerkoli, zlasti ne tam kjer je ugodno i kjer so rastline poceni. Kolikokrat bom moral še ponoviti, da poceni kupljeno na koncu pride drago.
Predno kupite rastlino, na netu malo pobrskajte in ugotovite ali imate večino pogojev, da jo boste lahko vzgajali. Nato vprašajte prodajalko, kako je z vzgojo in če vam ne zna nič odgovoriti temveč samo nekaj modruje, je to dokaz da tudi v cvetličarnah in raznih trgovskih centrih ne znajo skrbeti za njih. Mnoge rastline lahko dalj časa preživijo na prodajnih policah. In kaj se dogaja: ker so ponavadi v bolj temnih in toplih prostorih jih ne smejo zalivati ker hitro podivjajo in nimajo več tržne vrednosti. Če pa jih ne zalivajo, se korenine posušijo in če tako lončnico, ki je že obsojena na propad kupite vi, začnejo doma listi odpadati. Pri tem vi niste krivi in vam nič ne pomagajo poznejši nasveti.
Ficus presadite v sveži humozen substrat, pri tem preglejte korenine ter nagnite in posušene odstranite. Otresite posušene liste in obrežite posušene vejice. Postavite ga na svetlo toplo mesto (22-24 st.C) ter postopoma začnite z zalivanjem. Če vam bo povsod pognal lističe vam je uspelo. V primeru, da so lističi tu in tam po vejicah, kar kvari izgled rastline, se odločite ali ga boste obdržali ali ne.
O vzgoji fikusov si preberite na http://www.hrovatin.com/slo/katalog/det ... tlina=2005
Želim vam veliko uspeha
Lep pozdrav HD
Hrovatin exotica
Specialist za kaktuse in eksotične rastline

Hrovatin exotica - www.hrovatin.com
Internet Zalivalček - www.zalivalcek.com
Flower Servant - www.flowerServant.com
Uporabniški avatar
dusanh
Moderator
Moderator
 
Prispevkov: 333
Slike: 25
Pridružen: 09 apr 2003, 15:20
Kraj: Ljubljana


Vrni se na Zelene sobne rastline

 


  • Sorodne teme
    Odgovori
    Ogledi
    Zadnji prispevek

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost