Benjamin izgublja liste

Zelene rastline imenujemo rastline, ki nas razveseljujejo predvsem zaradi svoje atraktivnosti, barvastih listov, nenavadnih stebelnih oblik in pa tudi cvetov.
Araucaria, Asparagus, Asplenium, Calathea, Dracaena, Ficus, Hebe, Yucca, ...

Moderatorji: dusanh, MojcaL, Moderatorji

Benjamin izgublja liste

OdgovorNapisal/-a schpeltza » 01 nov 2008, 12:29

Imam sledeči problem...

Pred kakimi tremi, štririmi meseci smo doma dobili tri veliiiike benjamine (kake 2.5m). Ko smo jih dobili so bili zelo košati in niso zgubljali listov niti malo, čeprav so doživeli selitev. Sedaj pa sta dva kar precej začela izgubljati liste. Zalivamo jih enkrat na teden, ne preveč. Odkar je centralna jih tudi škorpimo vsak dan po listih. Najbolj me skrbi, ker zgublja zelene liste! Stojita oba ob oknu brez direktnega sonca in tudi prepiha mislim da nimata. Res ne vem kaj bi lahko bil problem. Do sedaj jim je pozicija ugajala. Prosim pomagajte!
schpeltza
Uporabnik
Uporabnik
 
Prispevkov: 1
Pridružen: 01 nov 2008, 12:23
Kraj: Bled

OdgovorNapisal/-a Urškam » 01 nov 2008, 13:51

Pozdravljeni!

Prav tako imam dva benjamina ca. 200cm. Pri selitvi od tašče do našega doma sta naša benjamina doživela šok, zelo občutjivi so namreč na kakršnekoli spremembe. In vse od takrat se obnašata precej sumljivo (imamo ju že dve leti). Pri tašči sta več let bivala na enakem mestu vselej pod enakimi pogoji. Kljub temu, da zanju skrbim bolj kot za katerokoli rožico, nam ne "dela" več kot je pač tašči. Sicer jima prav tako odpadajo zeleni listi ampak ne paničarim, ker se po kakšnem tednu pojavijo novi listni bupki.

LP
Ti si moja rožica, rožica ....... tralala
Urškam
Ljubitelj
Ljubitelj
 
Prispevkov: 27
Pridružen: 03 mar 2006, 01:14
Kraj: Celje

OdgovorNapisal/-a LHASA » 01 nov 2008, 17:03

Za te rože je značilno, da preživijo zlahka z več ali manj vode, svetlobe....le prestavljanja ne prenesejo. Vsako leto sem doživela malo smrt; ko sem benjamin prinesla izpod jabolke na vrtu, kjer je bil včasih več tednov v mokrem in senci. In vsako jesen je odvrgel vse liste, da sem ga dala počivat v klet in vsako leto to ponavljala, ker je bil neprimeren za sobo. Pred dvemi leti sem preskočila to selitev in benjamin je ostal celo leto enak. Takrat, ko je doživel šok selitve, ni pomagala nobena voda, ogolel je in moram je zopet v ilegalo. No, če vama bo odvrgel liste, ne obupajte! Zalivajte kar dosti naprej in spomladi bo ozelenel.
Brez domišljije bi živela samo eno življenje
----------------------------------------------------
LHASA
artline@mail386.com
LHASA
Poznavalec
Poznavalec
 
Prispevkov: 83
Pridružen: 19 apr 2007, 21:48
Kraj: Posavje


Vrni se na Zelene sobne rastline

 


  • Sorodne teme
    Odgovori
    Ogledi
    Zadnji prispevek

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost