Bananin kruh prijateljstva -- rabim en prevod

Sem spadajo recepti za izdelavo različnih zdravilnih pripravkov iz zdravilnih rastlin.

Moderatorji: dusanh, borutcerkvenic, Moderatorji

Bananin kruh prijateljstva -- rabim en prevod

OdgovorNapisal/-a BoGo » 29 okt 2003, 23:59

Pozdravljeni.

Od prijateljice iz anglije sem dobil en dober recept za bananin kruh prijateljstva. Vendar pa je recept v angleščini in vsebuje eno sestavino, ki je ne poznam: Starter. Ali kdo ve, kaj je to za zadeve, da lahko potem recept objavim?
Ste že prebrali namig dneva za danes?
http://users.volja.net/kitaraman
BoGo
Guru
Guru
 
Prispevkov: 598
Pridružen: 08 maj 2003, 00:06
Kraj: Murska Sobota

OdgovorNapisal/-a Klavdija » 30 okt 2003, 00:03

Ojla,

kaj pa če bi dal besedo nazaj v stavek, je veliko lažje pogruntat.
LP Klavdija
Klavdija
Guru
Guru
 
Prispevkov: 1047
Pridružen: 10 okt 2003, 12:53
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a BoGo » 30 okt 2003, 00:15

Ja, problem je, da je starter omenjen, ko se naštevajo sestavine, pa tudi pri navodilu je, zmešajte, to, ono... in starter... :( Mislil sem, da bi lahko bil kvas, vendar pa je kvas yiest ali yeist ali nekako tako.
Ste že prebrali namig dneva za danes?
http://users.volja.net/kitaraman
BoGo
Guru
Guru
 
Prispevkov: 598
Pridružen: 08 maj 2003, 00:06
Kraj: Murska Sobota

OdgovorNapisal/-a Klavdija » 30 okt 2003, 00:17

Ojla,

dej pošlji tisti del, a našteva za povrstjo kaj se doda?
LP Klavdija
Klavdija
Guru
Guru
 
Prispevkov: 1047
Pridružen: 10 okt 2003, 12:53
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a BoGo » 30 okt 2003, 00:38

Kar objavim recept. Pa ko razvozlamo starter, potem imamo popoln recept :D

1/2 šalčke masla
1 šalčka sladkorja
1 jajce
1 šalčka zmečkane banane
1 šalčka "starter"
2 šalčki moke
1 čajna žlička soli
1 čajna žlička Pecilnega praška
1/2 žličke sode bikarbone
3/4 šalčke sesekljanih orehov
1 čajna žlička vanilije (verjetno sladkor)
1 čajna žlička naribane lupine pomaranče ali limone.

Najprej zmešamo maslo in sladkor ter dodamo jajce. Vse skupaj mešamo, dokler se ne raztopi in lepo premeša. Nato zraven zmešamo banane in "starter". Dodamo naribano lupino citrusa in vanilijo..

Skupaj vsipamo moko, sol, pecilni prašek in sodo.

Mokino mešanico in orehe dodamo zmesi in dobro premešamo.

Maso ulijemo na pekač in pečemo približno 1 uro pri 350 stopinjah.

Preden kruh narežemo, se naj ohladi.
Ste že prebrali namig dneva za danes?
http://users.volja.net/kitaraman
BoGo
Guru
Guru
 
Prispevkov: 598
Pridružen: 08 maj 2003, 00:06
Kraj: Murska Sobota

OdgovorNapisal/-a Klavdija » 30 okt 2003, 00:47

Ojla,

glede na recept sigurno ni kvas, ker ponavadi pri kvasu nimaš še sode in pecilnega praška. Po mojem je Škrobna moka, ki je nadomestilo za moko oz. pecivo ni tako "težko" za prebavo.
Še bolj verjetno je, da je to tekoča zadeva saj je v celem receptu edina tekočin 1jajce in maslo (se stopi), kar pa je za toliko moke premalo. Sploh če moraš uliti na pekač.
LP Klavdija
Klavdija
Guru
Guru
 
Prispevkov: 1047
Pridružen: 10 okt 2003, 12:53
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a BoGo » 30 okt 2003, 00:57

Če izvem, takoj javim. Me prav zanima, kakšen okus je.

Imam pa še nekje zapisan recept za en zelo dober kruh, ki ga je enkrat delal Oliver na oddaji. Ga poiščem in objavim (ter upam da me Oliver ne bo tožil...)
Ste že prebrali namig dneva za danes?
http://users.volja.net/kitaraman
BoGo
Guru
Guru
 
Prispevkov: 598
Pridružen: 08 maj 2003, 00:06
Kraj: Murska Sobota

OdgovorNapisal/-a Klavdija » 30 okt 2003, 01:00

Ojla,

no dej!
LP Klavdija
Klavdija
Guru
Guru
 
Prispevkov: 1047
Pridružen: 10 okt 2003, 12:53
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a BoGo » 30 okt 2003, 01:18

Ti šmenta. Ne najdem recepta za kruh. Vem da je s trdo kuhanimi jajci, pa mislim da šunko ipd. Mislim da je pri punci. Ga jutri objavim. Kruh pa je taki za oblizat prste! 8)
Ste že prebrali namig dneva za danes?
http://users.volja.net/kitaraman
BoGo
Guru
Guru
 
Prispevkov: 598
Pridružen: 08 maj 2003, 00:06
Kraj: Murska Sobota

OdgovorNapisal/-a Klavdija » 30 okt 2003, 01:19

Ojla,

prav.
LP Klavdija
Klavdija
Guru
Guru
 
Prispevkov: 1047
Pridružen: 10 okt 2003, 12:53
Kraj: Ljubljana


Vrni se na Recepti

 


  • Sorodne teme
    Odgovori
    Ogledi
    Zadnji prispevek

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost