Rastlinjak za orhideje

Nasveti pri izgradnji steklenikov in plastičnjakov.

Moderatorji: dusanh, Moderatorji

Rastlinjak za orhideje

OdgovorNapisal/-a jakolic11 » 10 feb 2007, 19:50

Pozdravljeni :D
Nabavil sem si rastlinjak iz policarbonatnih plošč velikosti 2x5m v katerem nameravam prezimovati "tropske rstline" (limone, banane,avokado...) Zanima me ali bi lahko čez poletje v njem imel orhideje in katere vrste.
Hvala za odgovore :D
jakolic11
Expert
Expert
 
Prispevkov: 102
Pridružen: 27 okt 2005, 12:47
Kraj: Ptuj

OdgovorNapisal/-a zupka » 10 feb 2007, 20:16

Doma imamo stekleni rastlinjak velikosti 4x8m. V njem gojimo v glavnem zelenjavo. Za prezimovanje eksotičnega drevja (avokado, kaki, limona) vsaj na našem koncu - kočevska, ni primeren. Temperature se v njem pozimi spustijo globoko pod ničlo. Uporabnejši bi bil, če bi ga ogrevali, vendar bi bilo to predrago. Poleti pa je v tem rastlinjaku zelo vroče, kljub zračenju. Potrebno ga je senčiti. Takrat pa zopet nastopi problem zaradi tega, ker imajo rastline premalo svetlobe in začnejo divjati. Kot sem že omenila, rastlinjak uporabljamo v glavnem za vzgojo zelenjave. Tako imamo sedaj endivjo, gentilo, zimsko solato, blitvo, potaknjence vrtnic, hortenzij... Vanj zelo zgodaj posadimo paradižnik in papriko. Prednost je v tem, da je paradižnik zelo zdrav, ker ga ne napade plesen. (sami doziramo vodo).
Uporabniški avatar
zupka
Guru
Guru
 
Prispevkov: 193
Pridružen: 13 jun 2006, 21:29
Kraj: Kočevje

OdgovorNapisal/-a jakolic11 » 10 feb 2007, 20:50

Rastlinjak za vzgojo zelenjave že imam in sem v njem vsakoleto prezimoval eksotične rastline tako da sem ga ogreval na plin vndar ker je rastlinjak kar velik in pokrit z folijo so bile velike izgube z ogrevanjem. Zato sem se odločil kupiti manšega ki ga bom imel za prezimovanje čez poletje pa bo prazen zato sem mislil če bi lahko v njem imel orhideje. :?: :)
jakolic11
Expert
Expert
 
Prispevkov: 102
Pridružen: 27 okt 2005, 12:47
Kraj: Ptuj


Vrni se na Rastlinjaki

 


  • Sorodne teme
    Odgovori
    Ogledi
    Zadnji prispevek

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov