Korita z dvojnim dnom

Vsi pripomočki, potrebni za pravilno in uspešno vzgojo zunanjih rastlin.
Lončki, zemlja, pesek, podstavki, ...

Moderatorji: dusanh, Moderatorji

Korita z dvojnim dnom

OdgovorNapisal/-a pinkpanter » 23 apr 2004, 08:04

Zanima me kako izgledajo, kakšne so prednosti, kako delujejo, za katere rože so primerna in seveda kje jih dobim?
pinkpanter
Guru
Guru
 
Prispevkov: 259
Pridružen: 17 apr 2004, 13:00
Kraj: Kranj

OdgovorNapisal/-a Mimi N. » 19 jul 2004, 21:43

Hm, tale forum je bolj mrtev, tako da si gotovo že obupal nad odgovorom. Slučajno sem videla, korita z dvojnim dnom imam, z veseljem ti odgovorim.
Dobijo se v večjih vrtnarskih centrih, nimajo podstavka, temveč dvojno dno in pri strani lijček za dolivanje vode. So dražja od navadnih korit, jaz jih kupujem samo po nekaj vsako leto, sedaj jih imam pravzaprav dovolj. Fino je, ker zalivaš v dno, kar veliko vode gre noter, tako ni krize, če kakšen dan izpustiš zalivanje. V ne prevročih dneh vsakodnevno zalivanje sploh odpade, ker ostane dovolj vode. Prav pride za pasje dneve. Meni so doslej vse balkonske rože, predvsem bršljinke, krasno uspevale v teh koritih.

Letos je prvič prišlo do problema. Poletje ni preveč vroče, dosti je bilo dežja, tako je dež zalival od zgoraj, jaz od spodaj sploh nisem prišla na vrsto. S tem dežjem je bilo očitno nekaj narobe, tako da je zemlja ostala mokra, jaz se nisem niti pritaknila z vodo. Sedaj vem, da bi morala korito vzeti ven, ga obrniti in iztočiti vodo iz dvojnega dna. Tega nisem storila, ker sem se bala, koliko bršljinke bi pri tem polomila. Minilo je že več pasjih dni, zemlja v koritu pa se še kar ni posušila, roži se vidi, da je na meji hiranja. Prav zaradi tega sem odprla forum... Vidim, da je tukaj preveč mrtvo, da bi lahko pričakovala učinkovit odgovor. Sicer pa sploh ne najdem rubrike "balkonsko cvetje". Sem kaj spregledala?
No, da se vrneva k tvojim koritom. Ne glede na tole mojo slabo izkušnjo bi še enkrat kupila ta korita in še enkrat vse ponovila.
In čisto potihem - ali mogoče le kdo ve, kaj je storiti z mojimi bršljinkami? Liste imajo mehke, cvetovi in popki so zaenkrat še bujni. Držim pesti, da bo rožica sama ozdravela, če ji jaz ne bom znala pomagati.
Hej, Pinkpanter, povej, če je odgovor prišel do tebe.
Pozdrav, Mimi
Mimi N.
Uporabnik
Uporabnik
 
Prispevkov: 3
Pridružen: 06 maj 2004, 08:54
Kraj: Kranj


Vrni se na Pripomočki za vzgojo zunanjih rastlin

 


  • Sorodne teme
    Odgovori
    Ogledi
    Zadnji prispevek

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov

cron