Dnevi orhidej

Rastline s fascinantnimi cvetovi prihajajo k nam iz celega sveta.
Dendrobium, Cymbidium, Oncidium, Brassia, Cattleya, Pleione, Paphiopedilum, ...

Moderatorji: dusanh, frenky, Moderatorji

Dnevi orhidej

OdgovorNapisal/-a ignac » 08 feb 2005, 22:15

Samo kratko sporočilo vsem, ki imate radi orhideje: v Bauhausu pripravljajo tematske dneve orhidej in sicer ta petek in soboto. Izbira bo pestra ! :D
ignac
Uporabnik
Uporabnik
 
Prispevkov: 2
Pridružen: 08 feb 2005, 22:11
Kraj: Ljubljana

Re: Dnevi orhidej

OdgovorNapisal/-a robi » 09 feb 2005, 19:22

kakšne so kaj cene??
robi
Expert
Expert
 
Prispevkov: 114
Pridružen: 02 jan 2005, 16:15
Kraj: NM

Re: Dnevi orhidej

OdgovorNapisal/-a frenky » 09 feb 2005, 21:10

ignac je napisal/-a:Samo kratko sporočilo vsem, ki imate radi orhideje: v Bauhausu pripravljajo tematske dneve orhidej in sicer ta petek in soboto. Izbira bo pestra ! :D


Mislim da so te dnevi eno in isto. Pač dobijo novo robo (tri vrste orhidej nekih hibridov (tgovsko Orhideja mix))


Ignac, kaj si tam zaposlen? :wink:

l.p.
L.p.
frenky
Moderator
Moderator
 
Prispevkov: 606
Pridružen: 03 sep 2004, 16:10
Kraj: ljubljana

OdgovorNapisal/-a ignac » 10 feb 2005, 15:35

Ne, kje pa! Zadnjič sem zvedel, ko sem nekaj kupoval tam. Orhideje pa me zanimajo, čeprav, ko berem tale vaš forum vidim, da se moram še kar precej naučiti. So pa rekli, da bo veliko sort - npr. Vande, Oncidiumi, Masdevalie, Miltonie, Ludisia.., pa seveda še klasika, ki jo omenjate. Gotovo, sem pa še kaj spustil.Lp :D
ignac
Uporabnik
Uporabnik
 
Prispevkov: 2
Pridružen: 08 feb 2005, 22:11
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a Bauhaus » 11 feb 2005, 13:09

Najprej se vam moram iskreno zahvaliti za vse kritike, ki sem jih imel priliko prebrati na vašem forumu saj so pripomogle k hitrejši odločitvi, da uvedemo določene novosti v našo ponudbo(popestritev obstoječe ponudbe in večja zastopanost s solitarnimi rastlinami). Omenjeni tematski dnevi so dejansko neke vrste test kako se prebližati našim strankam. Iz tega razloga smo izbrali večje število trenutno dostopnih vrst kot so: Brassada Orange Delight, Burragera Kilarna Hawaii, Burragera Nelly Isler, Calanthe wit Harissii, Calanthe triplicata , Cambria toef Wild Cat, Cambria Painters Spots, Cattleya mix , Colmanara Wildcat, Cymbidium The Judge, Cymbidium 'Tineke' rood, Dendrobium pierre, Dendrobium another surprise, Dendrobium Berry Oda, Masdevallia, Miltassia antorio red, Oncidium Sweet Sugar, ...... Vse skupaj bo predstavljenih preko 60 sort orhidej. Seveda je možno poleg tega tudi naročiti sorte izven našega izbora, ki vam jih mi na vašo željo priskrbimo. Naslednja pošiljka pride do nas v torek saj nas je odziv kupcev precej presenetil in so določene že pošle.

Tako imenovani dnevi se bodo ponovili tudi v prihodnje(seveda z različnimi temami) hkrati se bodo uvedle še določene preostale novosti.

Z veseljem sprejmemo tudi kakšen predlog z vaše strani in se poskušamo izboljšati.

Še ena novica in sicer odcvetele orhideje se bodo v prihodnje lahko kupovale za bistveno nižjo ceno kot je normalna MPC.

Še enkrat najlepša hvala!

Admir Žnidarić
marketing
Bauhaus
Uporabnik
Uporabnik
 
Prispevkov: 4
Pridružen: 11 feb 2005, 12:48

OdgovorNapisal/-a Kitty » 12 feb 2005, 09:47

Bauhaus je napisal/-a:Najprej se vam moram iskreno zahvaliti za vse kritike, ki sem jih imel priliko prebrati na vašem forumu saj so pripomogle k hitrejši odločitvi, da uvedemo določene novosti v našo ponudbo


Zelo me veseli, da marketingarji tudi na tak način "izvohate", kaj si uporabniki želimo. Eno majceno sporočilo - potrebujemo prozorne lončke za orhideje!! :) Navadne in malo večje. Meni fali bežijo iz lončkov in potrebujejo večje, posod pa nikjer ne najdem.

Bauhaus je napisal/-a:Cambria toef Wild Cat, Cambria Painters Spots,


Jaz sem vzela eno od teh. Verjetno je prva, gor pa ne piše sploh, katera je, tako da hvala, da ste napisali tole sporočilo in sem se spomnila, kaj mi je gospa strokovnjakinja (zelo prijazna, zelo prijetna, veliko podatkov, uau! Alenka? mogoče) povedala.
No in tu je že druga pripombica - bolj bi moralo biti označeno na rastlinah, katere so. Velja tudi za druge rastline.

Naša tamala si je izvolila nekaj, kar je po moje mini gerbera, da bi pa videla kje napisano, kaj je stalo na stojalu - nisem videla. :roll:

Kar se tiče cen - šla sem kupit orhideje po 2 jurja, kupila sem pa en čudovit phal za sestrico, ki je bil 5,5 jurja, pa tole cambrio, ki je bila 3,5 jurja. S stališča Bauhausa so torej dnevi orhidej zagotovo uspešni :)

Z mojega stališča so bili nekoliko drugače - ko sem odhajala iz Bauhausa, me je klicala kolegica in ko sem ji povedala, da sem ravnokar kupila dve orhideji, ker moj doma tako lepo drugič cveti, je vprašala, ali bi vzela še njena odcvetela phala, ker jo jezita. Odkar sta prvič odcvetela samo listi lepo rasejo. In sem ju vzela - vsaj v oskrbo, naprej bomo pa še videli :lol:

Bye, Kitty
Kitty
Expert
Expert
 
Prispevkov: 121
Pridružen: 09 nov 2004, 11:20
Kraj: Vrhnika

OdgovorNapisal/-a tinki » 12 feb 2005, 10:53

tudi mene veseli, da kdo naredi tak korak. pri rastlincah bi morali res vsak lonček posebej označiti, ker nikoli ne veš, kaj je v lončku
potrebujemo prozorne lončke za orhideje!! Navadne in malo večje. Meni fali bežijo iz lončkov in potrebujejo večje, posod pa nikjer ne najdem.


ja, tudi kakšne boljše pršilke, pa različne plastične in okrasne viseče lončke, ki jih nikjer ne najdeš bi si bilo vredno narediti zalogo

tina
tinki
Expert
Expert
 
Prispevkov: 111
Pridružen: 16 maj 2004, 18:24
Kraj: ljubljana

OdgovorNapisal/-a frenky » 12 feb 2005, 15:11

Prozorni lončki (za orhideje, imajo nogice!). Verjetno ni dosti povpraševanja.

Označevanje? Gre za masovno proizvodnjo, kjer je pomembna samo črtna koda.
Povprečnega kupca je zadovoljen že rodom (Phalanopsis),oznake stanejo.!

Mena pa zanima, kdaj se bo v praksi pričelo označevati izvor rastlin (predvsem način proizvodnje) so rastline »siljene« in namenjene samo za cvetenje in nato v kanto ali tudi za nadaljnjo vzgojo?

Tinki
Ko kupuješ vzemi pršilko, ki ima medeninasto šobo (nastavek na koncu cevke)!
:wink:
L.p.
frenky
Moderator
Moderator
 
Prispevkov: 606
Pridružen: 03 sep 2004, 16:10
Kraj: ljubljana

OdgovorNapisal/-a tinki » 12 feb 2005, 17:47

ej, hvala za nasvet, tega mi noben ni znal povedat! :lol:

zdaj pa k stvari.
pravkar sem si v bauhausu z mami ogledala orhideje.
navdušena sem bila nad raztavnimi rastlinami , a sem pogrešala POIMENOVANJE, KI GA JE NEMOGOČE ZASLEDITI.
prav tako zoprno je bilo, da so orhideje s svojimi listi gledale čez police in tako s(m)o imeli kupci priložnost, da poškodujemo tudi cvetove med premikanjem po prostoru.
prav tako nadležno je bilo ŠLATANJE KUPCEV PO LISTIH, CVETOVIH, KORENINAH. vande so bile deležne lomljenja korenin ob uzklikih:"vau! glej too! HRSK ops; zlomila se je. bedna roža"
čeprav je bil tam "STROKOVNJAK", mi ni svetoval, sploh se ni zmenil zame, pomagal je starejšim gospem (20-..), ne pa meni, navdušenki ki jih mam manj. navduševati in poučevati bi morali ta mlade, ne pa gospodičen, ki jih zanima le če bo cvetela še en teden, pol pa v smeti z njo.
prav tako sem bila razočarana nad stanjem raztavljenih ARTIKJLOV, saj niso bili opremljeni s ceno in imenom, ampak le s ceno dragega lončka.
naj povem še, da so v nemogočem stanju phalenopsisi(beli), ki ležijo pri prodajnem(običajnem) prostoru. premalo so zaliti, imajo ožganine, polomljene cvetove stebla in liste. preveč so ZBASANI NA KUP; DA JIH JE VEČ NA MANJŠEM PROSTORU ZARADI DOBIČKA.
v kotu pri lončenih loncih pa so v nizkih policah stisnjeni mali nevemkaji, ki se jim lomi popek zaradi prenizkega stropa. neprijhazni so delavci, ki so zlagali čebulice na štenderje.

le zakaj napis na uniformah"TU SMO, DA VAM POMAGAMO, ALI ZA VAŠO POMOČ ..NEKAJ V TEM SMISLU", KO PA NEKOGA NEKAJ VPRAŠAŠ TE NAPOTI DRUGAM, TAM PA SE ZGODBA PONOVI?

PRČAKUJEM ODGOVOR OD BAUHAUSA IN IZBOLJŠANJE VSAJ KLJUČNIH POGOJEV NA ODDELKKU RASTLINE.

tinka
tinki
Expert
Expert
 
Prispevkov: 111
Pridružen: 16 maj 2004, 18:24
Kraj: ljubljana

OdgovorNapisal/-a frenky » 12 feb 2005, 18:44

Tako hudo pa spet ni.

-Cene so ponavadi ob (potopnih) mizah in veljajo za mizo ob kateri stojijo.

-Če se malo zanimaš na rastline oz. se na vzgojo malo spoznaš, ti nima kaj svetovati.

-To da so premalo zaliti ti skoraj ne verjamem, ker jih zelo pogosto utapljajo (so preveč zaliti).

-napis na uniformah"TU SMO, DA VAM POMAGAMO« bi bilo potrebno spremeniti (predlog: UJEMI ME,ČE ME LAHKO- velja za druge oddelke).

-Odnos do rastlin je odvisen od posameznika!

Sicer pa mene ali vas nihče ne sili da tam kupujemo.

Tinki, če te rastline zanimajo si oglej kako razstavo (ne mislim trgovinske) doma ali v tujini.
L.p.
frenky
Moderator
Moderator
 
Prispevkov: 606
Pridružen: 03 sep 2004, 16:10
Kraj: ljubljana

OdgovorNapisal/-a tinki » 13 feb 2005, 17:40

ja, rastave mam rajši.
tist od učeri: mal sm bla jezna.. :oops:
tinki
Expert
Expert
 
Prispevkov: 111
Pridružen: 16 maj 2004, 18:24
Kraj: ljubljana

OdgovorNapisal/-a Bauhaus » 14 feb 2005, 16:21

Zelo me veseli, da marketingarji tudi na tak način "izvohate", kaj si uporabniki želimo. Eno majceno sporočilo - potrebujemo prozorne lončke za orhideje!! icon_smile.gif Navadne in malo večje. Meni fali bežijo iz lončkov in potrebujejo večje, posod pa nikjer ne najdem.


Lončki bodo v bodoče v programu. Do konca tedna vam sporočim natančen datum kdaj bodo na zalogi(skupaj z dimenzijami in ostalimi podatki).

No in tu je že druga pripombica - bolj bi moralo biti označeno na rastlinah, katere so. Velja tudi za druge rastline.


Se vsakor strinjam. Načeloma so vse rastline ob prihodu bile opremljene z imeni. Ni mi jasno kam so opisi izginili. V bodoče bo omenjena zadeva popravljena.

No in tu je že druga pripombica - bolj bi moralo biti označeno na rastlinah, katere so. Velja tudi za druge rastline.


Bili so uspešni. Predvsem zaradi pozitivnega odziva kupcev. Težko verjeti vendar motiv za organiziranje temetskih dnevov ni bil zaslužek ampak večja interaktivnost z našimi strankami.

ja, tudi kakšne boljše pršilke, pa različne plastične in okrasne viseče lončke, ki jih nikjer ne najdeš bi si bilo vredno narediti zalogo


Vzeto na znanje. V toku tega in naslednjega tedna posredujemo več informacij.


Mena pa zanima, kdaj se bo v praksi pričelo označevati izvor rastlin (predvsem način proizvodnje) so rastline »siljene« in namenjene samo za cvetenje in nato v kanto ali tudi za nadaljnjo vzgojo?


Največji problem je ker sami grosisti redko zahtevajo podatek o izvoru(predvsem, če gre za rastline, ki so bile vzgojene v EU).

prav tako zoprno je bilo, da so orhideje s svojimi listi gledale čez police in tako s(m)o imeli kupci priložnost, da poškodujemo tudi cvetove med premikanjem po prostoru.
prav tako nadležno je bilo ŠLATANJE KUPCEV PO LISTIH, CVETOVIH, KORENINAH. vande so bile deležne lomljenja korenin ob uzklikih:"vau! glej too! HRSK ops; zlomila se je. bedna roža"


Se strinjam, da so rastline bile na dosegu roke vendar je sama prezentacija povezana v skladu s filozofijo podjetja in sicer, da se lahko vsi naši artikli ¨potipajo¨. Seveda je pa vse odvisno od osebnosti in se razlikuje od človeka do človeka.
Bauhaus
Uporabnik
Uporabnik
 
Prispevkov: 4
Pridružen: 11 feb 2005, 12:48

OdgovorNapisal/-a frenky » 14 feb 2005, 17:56

Največji problem je ker sami grosisti redko zahtevajo podatek o izvoru(predvsem, če gre za rastline, ki so bile vzgojene v EU).

V trgovinah po Evropi imajo to lepo urejeno!!! (pa imajo tudi grosiste) dajte jih malo pocukati za rokav.

(nad temi podatki bo veliko ljubi presenečen)


L.P.
L.p.
frenky
Moderator
Moderator
 
Prispevkov: 606
Pridružen: 03 sep 2004, 16:10
Kraj: ljubljana

OdgovorNapisal/-a rok.k » 14 feb 2005, 20:44

mene pa zanima koliko stanejo orhideje sorte vanda v bauhausu?
rok.k
Guru
Guru
 
Prispevkov: 467
Pridružen: 08 jan 2005, 20:52
Kraj: Medvode

OdgovorNapisal/-a Nemesis » 15 feb 2005, 08:12

Tam okoli 10 K. V Merkurju so cenejše, vendar za moje pojme slabše kvalitete.
LP, N
Nemesis
Guru
Guru
 
Prispevkov: 200
Pridružen: 14 feb 2004, 11:04
Kraj: Lj.

OdgovorNapisal/-a Bauhaus » 15 feb 2005, 10:30

V trgovinah po Evropi imajo to lepo urejeno!!! (pa imajo tudi grosiste) dajte jih malo pocukati za rokav.

(nad temi podatki bo veliko ljubi presenečen)


Pocukano za rokav. V kratkem času se bo omenjena pomanjkljivost odpravila.

Cena za vando je 8.990.
Bauhaus
Uporabnik
Uporabnik
 
Prispevkov: 4
Pridružen: 11 feb 2005, 12:48

OdgovorNapisal/-a Klavdija » 15 feb 2005, 14:34

Ojla,

Vanda je bila v petek 8.500 SIT, ali pa malo vec.
LP Klavdija
Klavdija
Guru
Guru
 
Prispevkov: 1046
Pridružen: 10 okt 2003, 12:53
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a frenky » 15 feb 2005, 19:42

Vande v marhurju so fuč!.

V Nemčiji je cena Vande od 12-21 eura.(Cvetoča velikost)
L.p.
frenky
Moderator
Moderator
 
Prispevkov: 606
Pridružen: 03 sep 2004, 16:10
Kraj: ljubljana

OdgovorNapisal/-a Bauhaus » 04 mar 2005, 10:30

Se opravičujem, da se šele sedaj oglašam. Od naslednjega tedna bo mogoče pri nas kupiti prozorne lončke za orhideje velikosti 9, 12, 15 in 17 cm.

V kratkem času bodo vse rastline opremljene z nazivom sorte in poreklom rastline.
Bauhaus
Uporabnik
Uporabnik
 
Prispevkov: 4
Pridružen: 11 feb 2005, 12:48

OdgovorNapisal/-a tinki » 04 mar 2005, 12:54

probajte dobiti še manjše- 5cm, za manjše primerke orhidej :wink:
tinki
Expert
Expert
 
Prispevkov: 111
Pridružen: 16 maj 2004, 18:24
Kraj: ljubljana

Naslednja

Vrni se na Orhideje

 


  • Sorodne teme
    Odgovori
    Ogledi
    Zadnji prispevek

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost