Napisal/-a psevdonim » 21 sep 2009, 21:21
tinko, na dan ogleda je bilo pokošeno pribl. 70% parcele. Ostalo je le še močvirje in največja strmina. Pokošena trava še tudi ni bila pograbljena, tako da bi lahko bilo vsakemu jasno, da je delo v teku.
Sem že imel na ogledu kandidate za pašo ovc in konjev, a ko so teren videli od blizu, je bilo veselja konec.
Za sadno drevje skrbi oče, redno obrezuje, s cepljenjem dodaja nove sorte in iz divjakov dela koristna drevesa... letos je veliko cepičev navesil na jablano, ki je že tako votla, da ji manjka skoraj polovica debla - vanjo bi lahko shranjeval vrtno orodje. A drevo še vedno nekako živi, vsako drugo leto nasuje nekaj jabolk, pa tudi večina cepičev je ozelenela. Kaj so gospa inšpektor gledali - ne vem.
barbika, razpis za subvencije, ki jih ti omenjaš, je na vsakih 5 let, tako nekako. Prejšnjega sem zamudil, bom poskusil, ko bo zunaj nov razpis.
Pepe, košnjo vsako leto v lokalnem časopisu ponujam zastonj, pa ni interesa. Letos sem poleg zastonj košnje ponujal še 50€, pa ni bilo interesa.
nadina, hvala za trud.
izu, parcela je uradno travnik, mislim da 4. kategorije. O sosedih nima smisla izgubljati besed. So dobri, so takšni, ki se delajo dobre, in tudi slabih ne manjka, kot povsod drugod.
Zadnjih 9 let, od kar sem lastnik, je to prvo takšno obvestilo. Do sedaj so pošiljali le obvestilo o davku na katastrski dohodek.
sempervivum, objavil sem vse, kar sem dobil. Ne obstaja nikakršno dejstvo, da parcela že dve leti ne bi bila pokošena - letos smo z delom pričeli en teden pred datumom na dokumentu, lani pa je nekdo dvakrat pokosil kompletno parcelo, seno spravil v kocke in odpeljal. (Letos nima časa.) Ali obstaja zakon, po katerem moram kmetijskega inšpektorja povabiti na ogled pokošenega travnika in obrezanega drevja ?
Da plevel smrdi, slišim prvič, nisem pa nikakršen strokovnjak, vse je možno.
Od kje mi ideja, da se kmetijsko leto konča 15. septembra ? Iz ogleda, opravljenega 16. septembra 2009, je inšpektorju razvidno, da parcela v letu 2009 ni bila obdelana.
emkey, hvala za navajanje členov, vsaka podrobnost prav pride.
Kajser, hvala za idejo s kozami. Vidim pri sosedu, da so to pravi uničevalci. Uničile so mu tudi vse staro sadno drevje. Poskusil je zavarovati z mrežo, pa so še to potrgale. Lubje je ostalo nedotaknjeno samo na hrastih. Dolgo se je držal grm kopriv, pa tudi tega so prejšnji teden požrle. Ko sem parcelo kupil, je bila večina zaraščena z neprehodnim grmovjem (robidovjem, divjimi slivami, mladimi hrasti, topoli), ki je bilo potem ročno populjeno, da je iz tega nastal travnik, za katerega sedaj dobivam čestitke in pozdrave iz Ministrstva. Škoda, da nisem že takrat vedel za uničevalno moč koz, bi si prihranil dosti dela.