ocean orchids

Rastline s fascinantnimi cvetovi prihajajo k nam iz celega sveta.
Dendrobium, Cymbidium, Oncidium, Brassia, Cattleya, Pleione, Paphiopedilum, ...

Moderatorji: dusanh, frenky, Moderatorji

OdgovorNapisal/-a Connie » 04 jun 2007, 23:11

Ocean Orchids - res gojitelj in pol. Tam ti res znajo enkratno povedati o vzgoji in so tudi zelo prijazni ...
Tamika, res imaš prečudovite orhideje. Imaš res roke za gojenje teh lepotic. Tudi jaz jih imam veliko, okoli 85 različnih (Angraecum, Dendrobium, Pleione, Jumellia, Sarcochilus, Cochleanthes, Vanilla, Cycnodes, Bulbophyllum, Phragmipedium, ...).
Uporabniški avatar
Connie
Guru
Guru
 
Prispevkov: 322
Pridružen: 23 jan 2007, 10:15
Kraj: Ljubljana okolica

OdgovorNapisal/-a pinpanpun » 08 jun 2007, 10:35

Povejte mi prosim,koliko kaj stanejo orhidje v O.O..
hvala.
;Lp
pinpanpun (ž) ;)
Uporabniški avatar
pinpanpun
Guru
Guru
 
Prispevkov: 154
Pridružen: 21 feb 2007, 10:20
Kraj: Maribor

OdgovorNapisal/-a azalea » 08 jun 2007, 17:05

orhideje vo ocean orchids stanejo različno.npr.js sem bil ta teden tam(že spet) :lol: in sem vzel z dvema cvetnima stebloma pa me je stalo 20EUR. jaz vedno vzamem z dvemi stebli, je pa odvisno koliko cvetov ima orhideja,tak da sem enkrat prej za orhidejo z dvemi stebli dobil za 15EUR. So pa v akciji mini rumene orhideje za 12EUR, kar se mi zdi ful vredu cena.Aja točno, sem skoraj pozabil, da imajo tudi orhideje za 5 EUR, z enim cvetnim steblom, samo ne vem kakšne barve. jaz sicer več ne kupujem v cvetličarnah prhidej, ampak samo pri ocean orchids, ker so meni preprosto najboljše 8)
azalea
Strokovnjak
Strokovnjak
 
Prispevkov: 67
Pridružen: 04 jul 2006, 17:58

OdgovorNapisal/-a pinpanpun » 10 jun 2007, 13:21

Azalea....hvala za odgovor..sem iz Mb,zato sprašujem po cenah,da vidim če se mi sploh splača it tja...Kaj pa vem....no,upam da so lepo razvejane in obilno cevtijo ;)Jaz sem imela blazno srečo z orhidejo iz Kurbus-a v Mele-h.Sem kupila ze pred tremi leti orhidejo (roza Phal),z dvema stebloma,ki mi je cvetel 6 mesecv skupaj....potle je odcvetel in pognal se dve novi stebli....nato se no steblo...imel je preko 60 cvetov....cveti mi pa se sedaj in to ze 7 mesecv skupaj..pa menda se bo obdrzal se kaksna dva emsece,glede na to da so cvetovi popolnoma čvrsti in da jih ima se veliko veliko :)))Oh,sem srecna da imam taksno ze prav mini drevesce-orhidejo:)
;Lp
pinpanpun (ž) ;)
Uporabniški avatar
pinpanpun
Guru
Guru
 
Prispevkov: 154
Pridružen: 21 feb 2007, 10:20
Kraj: Maribor

OdgovorNapisal/-a tamika » 11 jun 2007, 07:34

jst pa nič ne kompliciram preveč. grem v baumaks ali pa merkur in tam nakupim znižane orhideje po 4.17 €. potem pa pač malo počakam in čez kakšen mesec ali dva lepo začno poganjat cvetna stebla in cvetet. februarja sem kupila 2 odcvetela phala v merkurju in eden mi že cveti kot nor (rumen in cel pikast), drugi pa mi je pognal 3 cvetna stebla in čakam na prvi cvet, da se odpre. skratka, čisto na izi. :wink: :wink: :wink:

Lp, T


P.S.: Zadnje čase še mami in oči, ko gresta kam, prineseta domov kakšno odcvetelo orhidejo (v zadnjem mesecu sta jih prinesla slupaj 5, pa samo za eno vemo, da bo bela z čisto drobnimi cvetki, ker je bil še eden posušen gor, za ostale bo potrebno pa malce počakati, ne)
Uporabniški avatar
tamika
Guru
Guru
 
Prispevkov: 1531
Slike: 1
Pridružen: 06 okt 2005, 09:00

OdgovorNapisal/-a pinpanpun » 11 jun 2007, 08:37

Tamika....kdaj pa hodis ti po orhideje za 4 eure?Jaz sme veckrat v teh prodajalnah,pa zmeraj naletim le na te ki so po 8 euro..Tko d...a lahko poves cas?Je to morda enkrat an mesec ali kako to mecejo ven....te ze odcvetele rastline...ali jim ti morda reces,da bi jo kupla za 4 eure..itd. :)?
;Lp
pinpanpun (ž) ;)
Uporabniški avatar
pinpanpun
Guru
Guru
 
Prispevkov: 154
Pridružen: 21 feb 2007, 10:20
Kraj: Maribor

OdgovorNapisal/-a tamika » 11 jun 2007, 08:59

Ma ne ...
V Celju, Mariboru in Ljubljani imajo v baumaxu eno poličko ali pa en voziček, na katerem so rastline, ki so odcvetele ali pa, ki izgledajo malo slabše. Tam potem pogledam in če vidim katero z lepimi listi in zelenimi koreninami jo vzamem. V Celje v Baumaks grem sigurno 3x mesečno in tam so zmeraj znižane orhideje, pač ene izgledajo malo boljše in ene malo slabše.

Kar pa se tiče Merkurja pa ni povsod tako: v Celju imajo orhideje znižane včasih tudi na 1€ (lani so bile po 200 in 300 SIT - cymbidiumi, dendrobiumi, paphiopedilumi ...). Recimo v Mb pa jih nikoli nisem kupila znižane.

Pač, potrebno je pogledati!

Lp, T.
Uporabniški avatar
tamika
Guru
Guru
 
Prispevkov: 1531
Slike: 1
Pridružen: 06 okt 2005, 09:00

OdgovorNapisal/-a Connie » 11 jun 2007, 16:47

V Mercurju v BTC-ju sem kupila odcvetelega dendrobija (ima zelo majhne roza cvetove, ni pa D. kingianum, mu je pa kar podoben) za 240 SIT (lani), v Bauhausu na Kajuhovi v Ljubljani pa so na žalost ukinili (raje vržejo stran :shock:) takšne "akcije".
Uporabniški avatar
Connie
Guru
Guru
 
Prispevkov: 322
Pridružen: 23 jan 2007, 10:15
Kraj: Ljubljana okolica

OdgovorNapisal/-a pinpanpun » 12 jun 2007, 11:32

Tamika....pa zemraj dobis-naletis na razlicne orhideje,ko ti potle zacvetijo...zame to morda ne pride v postve,da bi kupila le liste,ker si zelim zbirko cimvec razlicnih cvetov,zatorej mislim da bom se naprej kupovala tele ki ze cevtijo..sicer pa lahko kdaj tud tko poskusim,no -morda kaksno rastlinico..vec pa ziher ne :)Pa so ti do sedaj vse pognale stebla in lepo obilno cvetele,tiste ki si jih kupila le z listi in lepimi koreninami?
Povej mi....a ti ostale orhideje ,Phali.... poganjajo stebla elto za letom....ali s eti je pri akterem rast zaustavila...jaz imam anmrec enega starega tri leta..letos jih bo dopolnil...do sedaj je imel 5 stebel,zdaj mi cveti ze 6 mesecev zapored..od lanskega decembra pa do sedaj..in mislim da bo cvetel se dolgo ker je poln cvrstih cvetov....pa me zanima...ker trenutno ne vidim da bi kje kaj pooganjalo-novo steblo....se pac bojim,da mi morda vec ne bi.Sedaj mi je tri leta zapored cvetel po 7 mesecev skupaj...vsako leto je zacvetel.Hmm...kam menis...bo s eprilo kaksnos teblo..pravijo da so orhideje trajnice,torej bi moralo se pognati...morda vsaj eno leto..
Glede listov je pa tako,a ne...ko je rastlina ze starejsa...tale moja ima sedaj 6 parov listov...ji zacno spodnji veneti ,rumeneti in odpadejo..meni bo pocasi odpadel prvi par listov te rastline.
;Lp
pinpanpun (ž) ;)
Uporabniški avatar
pinpanpun
Guru
Guru
 
Prispevkov: 154
Pridružen: 21 feb 2007, 10:20
Kraj: Maribor

OdgovorNapisal/-a tamika » 12 jun 2007, 12:39

Pošteno povedano, je kar majhna možnost, da kupiš točno tako orhidejo kot jo že imaš. Jaz imam med vsemi (več kot 120), menda samo nekaj enakih (2 rumena paph., 2 roza paph. ter 2 enaka bela phala z rdečim jezičkom), sicer pa so vse različne.

Ne vidim razloga, zakaj ti phal ne bi v prihodnosti pognal še kakšnega cvetnega stebla, ampak trenutno ima enega, ki očitno obilno cveti, potem pa ti bo čez nekaj časa (po tem ko bo odcvetel) pognal novega ...
Kar se tiče listov, jaz imam nekaj phalov, ki imajo tudi po 12 listov; ponavadi pa imajo tam nekje med 5-7 listov.

Velikokrat se zgodi, da med znižanimi orhidejami dobiš tudi takšno, ki ima gor še kakšen cvet ali pa vsaj kakšnega suhega in na ta način vsaj približno veš, kakšne barve bo cvet. Sicer pa imam navado, da "duplikate" tudi komu podarim!

Sicer pa ... vidim, da si iz Mb ali MB okolica, kar pomeni, da imaš velike možnosti za nakup poceni orhidej: ko sem še jaz študirala v MB (zadnjih 5 let), sem skoraj vsak teden domov prinesla kakšno orhidejo. Kupovala sem jih v Kalii (znižane na 1k ali 2k SIT), v Obiju (790 SIT) ter v Baumaksu, kjer so jih imeli velikokrat zelo poceni (500 SIT) - se opravičujem za staro denarno enoto, ampak tako je pač bilo!
Sicer pa imajo zanimive orhideje v Merkator centru v cvetličarni (menda Zlatka ali nekaj takega) ter v Bauhausu in Merkurju na teznem.

Upam, da sem ti kaj pomagala.

Lp, Tamara
Uporabniški avatar
tamika
Guru
Guru
 
Prispevkov: 1531
Slike: 1
Pridružen: 06 okt 2005, 09:00

OdgovorNapisal/-a pinpanpun » 12 jun 2007, 14:21

Seveda si mi..najlepsa hvala.verjetno bom tudi jaz zacela kupovat kdaj pa kdaj kaj na slepo ;)
Sicer pa..imas jih okrog 120..wow....le kje jih imas..verjetno nimas toliko prostora na okenskih policah ;)Jaz ne vem kam jih naj dam,ker imam obcutek,da mi enkaj metrov proc od okna ne uspevajo..sem ugotovila da mi je nek Phal namestu od okna zacel popke odmetavat..pa ne vem ce zaradi tega,ker naj bi imel premalo svetlobe ali zaradi cesar drugega..pac ugotovila sem,da je na okenski polici najbolje in da obilno cvetijo le tam.Zato si delam skrbi,le kam orhideje postaviti,da bo dovolj svetlobe ?:)
;Lp
pinpanpun (ž) ;)
Uporabniški avatar
pinpanpun
Guru
Guru
 
Prispevkov: 154
Pridružen: 21 feb 2007, 10:20
Kraj: Maribor

Prejšnja

Vrni se na Orhideje

 


  • Sorodne teme
    Odgovori
    Ogledi
    Zadnji prispevek

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov