Na pomoč - listi venejo

Rastline s fascinantnimi cvetovi prihajajo k nam iz celega sveta.
Dendrobium, Cymbidium, Oncidium, Brassia, Cattleya, Pleione, Paphiopedilum, ...

Moderatorji: dusanh, frenky, Moderatorji

Na pomoč - listi venejo

OdgovorNapisal/-a urskas » 16 avg 2007, 11:54

Pozdravljeni,

Kar nekaj časa že berem tale forum in najdem veliko koristnih informacij. Pa vendarle rabim konkretno pomoč. namreč Moje orhidejce mi lepo uspevajo že kakšni 2 leti in pol.

Letos sem bila poleti malo dlje odtosna in sem prosila svakinjo naj mi zalije rože. Seveda sem posebej nročila minimalno količino vode za orhideje. Ampak očitno je bilo v stanovanju prevroče (ali kaj?) in so mi koreninice po hitrem postopku začele gniti, nekaj listov je porumenelo in odpadlo in posušila so se vsa stebla s cvetovi.

Potem sem orhideje pred 14 dnevi presadila, in so imele res zelo malo dobrih korenin, medtem ko so bili listi videti zdravi. presajene orhideje sem minimalno zalila in pustila 14 dni. Zdaj pa že nekaj dni opažam da listi venejo, nekateri so že močno oveneli, še vedno pa so lepe barve. Na upam si jih zaliti zato jih le pršim.

prosim za nasvet, kako naj jih rešim.

Hvala, urška
urskas
Uporabnik
Uporabnik
 
Prispevkov: 10
Pridružen: 20 mar 2006, 10:24

OdgovorNapisal/-a natka » 16 avg 2007, 12:02

Mislim da ni bilo krivo to da bi blo prevroče v stanovanju, sama jih imam v sobi, pa poleti ko je zares vroče dosežejo temperature v sobi do 30°C, pa jim nič ni.

Po mojem je bilo preveč zalivano in so korenine zgnilie. Si vprašala svakinjo kako ti jih je zalivala?

Minimalna količina vode še ne pomeni, da ona točno ve kako in kaj, in če jih mogoče imaš v okrasnih lončkih, pa je preveč vode nalila, pa ni iz lončka odlila vode?? :?:

Zdaj lahko samo čakaš kaj bo, ali bo orhideja prišla k sebi ali pa ne. Mislim da zaliješ jo lahko samo res malo (in to brez gnojil).
natka
Expert
Expert
 
Prispevkov: 110
Pridružen: 27 avg 2006, 14:01
Kraj: Sl. Konjice


Vrni se na Orhideje

 


  • Sorodne teme
    Odgovori
    Ogledi
    Zadnji prispevek

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 1 gost