Danes je 22 apr 2026, 17:04

Novice Novice od vzgoja rastlin, sobne rastline, bonsai - RASTLINE.COM forum

Zemljevid od vzgoja rastlin, sobne rastline, bonsai - RASTLINE.COM forum » Forum : vzgoja rastlin, sobne rastline, bonsai - RASTLINE.COM forum

sobne rastline, vzgoja rastlin, bonsai - Vse kar ste želeli vedeti o rastlinah, a si niste nikoli drznili vprašati!

Billbergia

Ojla,

tale ljubica (Billbergia nutans) me je po dolgem zanemarjanju v kleti spomnila zakaj jo imam doma:
Preberi več : Billbergia | Ogledi : 11400 | Odgovori : 0 | Forum : Bromelije

paludarij-raj za orhideje

Ojla,

po dolgem casu sem lahko spet vazna :twisted: :
Preberi več : paludarij-raj za orhideje | Ogledi : 13080 | Odgovori : 16 | Forum : Orhideje

materiali za rastlinjak

Lepo pozdravljeni!Mene zanima če se kdo res dobro spozna na materiale, iz katerih so narejene kritine za rastlinjake. Kupujem namreč enega hobby pa ne vem al bi dala steklo al polikarbonat. Vsak ponudnik trdi svoje. Zdaj sem se nekako navdušila za dvoplastni polikarbonat, pa se bojim, da bo prehitro potemnel. Steklo pa je drago, pa še yzlomi se. A ve mogoče kdo najugodnejšega kolk tolk dobrega ponudnika?Kupila bi tudi rabljenega pa noben ne prodaja.
Najlepša ...
Preberi več : materiali za rastlinjak | Ogledi : 14518 | Odgovori : 1 | Forum : Rastlinjaki

ŠALE

Kaj, če bi poskusili v to temo objavlati samo šale, da bi se malo smejali. Lahko napišete katere koli. Lahko so tudi povezane z rastlinami :wink: .

ŠALA:

So odšli Amerikanc, Nemec in Bosanc skakati v bazen.

Tam je bila tudi čarobna vila, ki je rekla, da vsak, ki skoči naj si nekaj zaželi.

Pa je šel najprej Amerikanc. Je rekel denar in je padel v denar. ...
Preberi več : ŠALE | Ogledi : 2944 | Odgovori : 0 | Forum : Pomenki

zemlja vulkanskega izvora

Živjo,

zanima me kje bi lahko kupil zemljo vulkanskega izvora.

LP, Boštjan
Preberi več : zemlja vulkanskega izvora | Ogledi : 11675 | Odgovori : 1 | Forum : Zunanji bonsaji

rastlinjak za kaktuse

sem bol začetnik, a me zanima, kje se v sloveniji da dobiti rastlinjak v katerem imaš lahko kaktuse, in kakšne so cene manjših rastlinjakov: 8-16 kvadratnih metrov. kakšno ogrevanje potrebuješ?
Preberi več : rastlinjak za kaktuse | Ogledi : 14468 | Odgovori : 4 | Forum : Rastlinjaki

BALDRIAN

Ne gre za Baldrianove kapljice za srce, ampak za gnojilo za kaktuse. Pri nakupu v tujini sem kot gratis prejel to gnojilo. Baje so to sredstvo uporabljajli sadjarji pre zmrzaljo. Proizvajalec zatrjuje, da je to pomoč za cvetenje. Poleg zalivanja, naj bi kaktuse tudi pršili. Od kdaj se pa z gnojilom šprica kaktuse :?: Ali pač :!:
Mogoče kdo ...
Preberi več : BALDRIAN | Ogledi : 3184 | Odgovori : 0 | Forum : Pomenki

Dobro!

Hojla!

Na internetu sem našel naslednjo sliko. A niso ti kaktusi tako lepi, da bi jih lahko pojedel.

In to mislim dobesedno. Slika je iz muzeja na madžarskem. Kaktusi pa so narejeni iz marcipana.

Na tem linku sem našel sliko je pa drugače iz revije Cultivar. V tem članku so opisali različne predmete posvečene kaktusom in sukolentam. Ta revija je namenjena ljubiteljem kaktusov in sukolent. Je pa v angleškem jeziku.

http://www.lapshin.org/cultivar/N26/para-e.htm ...
Preberi več : Dobro! | Ogledi : 2195 | Odgovori : 0 | Forum : Kaktusi in sukulente

Ludisia discolor

Pozdravljeni!
Imam novo orhidejo, in sicer Ludisio discolor. Sedaj me seveda zanima, če ima kdo izkušnje z omenjeno rastlino oz. kakršenkoli nasvet. Na internetu sem prebrala, da se to orhidejo da zelo lahko vzgajati, ker je precej robustna, uspeva kar v navadni zemlji, zanima pa me sledeče. Rada ima namreč zelo malo svetlobe, ter toplo in vlažno okolje, zelo naj bi ji ustrezale kopalnice. Problem pa je, ker naša sploh nima okna in vas sprašujem, ...
Preberi več : Ludisia discolor | Ogledi : 22849 | Odgovori : 48 | Forum : Orhideje

imam prvo orhidejo-POMOC-

Najprej en lep pozdrav.1 teden nazaj sem dobiu orhidejo in bonsai, a nimam pojma kako je trba skrbeti za orhidejo.Zato lepo prosim za pomoc, lega ,zalivanje.....drugace zaenkrat lepo dela,ko sem jo dobiu je imela 5 cvetou, sedaj sta se pa e dva nova popka odprla....aja pa se za bonsaj bi prosiu za pomoc :lol: HVALa
Preberi več : imam prvo orhidejo-POMOC- | Ogledi : 4147 | Odgovori : 4 | Forum : Orhideje

Prijava  •  Registriraj se!

Statistika

Skupaj 50843 prispevkov • Skupaj tem 7107 • Skupaj uporabnikov 9635