Bomo morali počakat in bomo videli.
Tudi iz avokada zraste lepo drevesce, s tem se je pa moj brat 'matral'. Treba je poskušat in bit potrpežljiv z sajenjem koščic.
Bom javila napredek mojih limonic ali pomaranč.
LP
Moderatorji: dusanh, frenky, Moderatorji

bučarka je napisal/-a:moj problem z limono (in tudi kumquatom začenja) je sledeči: napadle so ju kapre!
leta nazaj smo ravno tako imeli tovrstno težavo, a se ni dalo rešit, zato smo morali limono vreči proč. te pa ne bi!![]()

Buld je napisal/-a:Moji limonci so se v zadnjem tednu posušili 3 listi in tudi četrti se že suši. Ni mi jasno zakaj, saj nisem ničesar spreminjal in enako zalival (1dl vsake dva dni). Ali kdo ve, kaj je narobe, saj je do sedaj normalno rastla.

miha123 je napisal/-a:Pri meni se na limonovcu tudi nabirajo take živali na spodnji strani listov. in kako jih odstraniti. Vzamete trdo milo in jo zdrobite. Potem jo zmešate z mrzlo vodo in jo nalijete v tako posodo kot je recimo od ayaksa da ima na koncu za špricat in s tem vsak večer pošpricam limono pošpricam pa ne samo zgornjo stran listov ampak moraš malo dvigniti liste in pošpricati tam kjer so te živali. Naslednje dni se bojo še zadrževale gor in čez kakšen teden teh živali ne boste več opazili. Pa špricati morate vsak dan in to zvečer ko se malo ohladi. tem živalim se reče kaper. Drugače vam pa to za špricati ne more nič škodovati.

Po forumu brska: Google [Bot] in 8 gostov