kaktusi, sukulente, živi kamni, bulbe, vzgoja rastlin, house plant care, trgovina za eksotične rastline,

vzgoja rastlin, sobne rastline, bonsai - RASTLINE.COM forum Seznam forumov
PomočPomoč pregled zadnjih vpisovZadnji vpisi UporabnikiUporabniki SkupineSkupine IščiIšči Registriraj se Registriraj se ProfilProfil PrijavaPrijava Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil Pravila Borza
Preberi več o Vrata v Specializiranem centru za eksotične rastline so ponovno odprta!
Iskanje po forumih:
išče se STEVIA REBAUDIANA
Pojdi na stran 1, 2, 3  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    vzgoja rastlin, sobne rastline, bonsai - RASTLINE.COM forum Seznam forumov -> Zdravilne rastline za prehrano
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
frenky
Moderator
Moderator

Pridružen/-a: Pet Sep 2004 15:10
Prispevki: 599
Kraj: ljubljana

PrispevekObjavljeno: Ned 20.02.2005 14:55    Naslov sporočila: išče se STEVIA REBAUDIANA Odgovori s citatom   

Ali veste kje kupiti to rastlino??
maktito
Uporabnik
Uporabnik

Pridružen/-a: Tor Maj 2005 22:30
Prispevki: 5
Kraj: litija

PrispevekObjavljeno: Tor 03.05.2005 22:41    Naslov sporočila: Odgovori s citatom   

Danes sem gledala oddajo sožitja (na vrtu) in prvič slišala za STEVIJO.
Tudi mene zelo zanima kje se lahko kupi sadike !!!
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo  
JacqueS
Uporabnik
Uporabnik

Pridružen/-a: Ned Maj 2005 17:14
Prispevki: 3

PrispevekObjavljeno: Ned 08.05.2005 17:16    Naslov sporočila: Re: išče se STEVIA REBAUDIANA Odgovori s citatom   

frenky je napisal/a:
Ali veste kje kupiti to rastlino??

isto zanima tudi mene, če ma kdo info, kje v sloveniji bi jo lahko kupil, naj prosim čimprej odgovori.

častim pijačo Smile
Nazaj na vrh
zoyba
Poznavalec
Poznavalec

Pridružen/-a: Ned Sep 2003 10:12
Prispevki: 89
Kraj: Zgornja Besnica

PrispevekObjavljeno: Ned 08.05.2005 18:03    Naslov sporočila: Odgovori s citatom   

Sigurno jo imajo, ali pa so jo imeli v vrtnarstvu Reš v Podvinu! Tam sem jo namreč kupil pred enim tednom.
JacqueS
Uporabnik
Uporabnik

Pridružen/-a: Ned Maj 2005 17:14
Prispevki: 3

PrispevekObjavljeno: Pon 09.05.2005 9:15    Naslov sporočila: Odgovori s citatom   

zoyba je napisal/a:
Sigurno jo imajo, ali pa so jo imeli v vrtnarstvu Reš v Podvinu! Tam sem jo namreč kupil pred enim tednom.

Robert najlepša hvala, to se potreboval, en simpl odgovor.
Nazaj na vrh
ygregorn
Guru
Guru

Pridružen/-a: Ned Jun 2004 9:56
Prispevki: 379
Kraj: Celje

PrispevekObjavljeno: Pon 09.05.2005 9:54    Naslov sporočila: Odgovori s citatom   

Pozdravljen Robert,

no to sem čakala, da boš na tole vprašanje ti odgovoril. Še enkrat hvala za podarjeno stevijo( in seveda za ostale rastline), sem je bila res zelo vesela.

Povej kako kaj tvoj ribnik?

LP

Tamara
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo [ Skrito ]
orientalka
Uporabnik
Uporabnik

Pridružen/-a: Tor Maj 2005 11:52
Prispevki: 1
Kraj: Celje

PrispevekObjavljeno: Tor 10.05.2005 11:58    Naslov sporočila: Lep pozdrav! Odgovori s citatom   

Ali mi lahko poveš ceno ene sadike in kako se stevia vzgaja. Kdaj je primerna in na kakšen način naredimo iz nje sladilo.
sapi
Uporabnik
Uporabnik

Pridružen/-a: Pet Nov 2004 9:18
Kraj: jesenice

PrispevekObjavljeno: Sob 10.09.2005 18:50    Naslov sporočila: stevia Odgovori s citatom   

prebrala sem, da imajo v vrtnariji Reš sadike stevie, pa me zanima, če kdo ve, kolikšna je cena. LP šapi
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo [ Skrito ]
ajsa
Uporabnik
Uporabnik

Pridružen/-a: Sre Mar 2005 15:37
Prispevki: 12

PrispevekObjavljeno: Pet 16.09.2005 20:15    Naslov sporočila: strupena? Odgovori s citatom   

Ravno sem na tv slo slisala, da naj bi bila stevia strupena in nevarna za uzivanje, vsaj na ministrstvu za zdravje jo odsvetujejo. Ce gre seveda za isto rastlino. Njena prodaja naj bi bila celo prepovedana ...
Nazaj na vrh
planika
Uporabnik
Uporabnik

Pridružen/-a: Pet Sep 2005 0:25
Prispevki: 6
Kraj: MB

PrispevekObjavljeno: Pet 16.09.2005 20:48    Naslov sporočila: Odgovori s citatom   

ajsa, v kateri oddaji pa si to slišala? no, če pomislimo na odnos države do alternative, me niti ne čudi, da bodo zdaj še to začeli napadat... Confused
Nazaj na vrh
goldy
Uporabnik
Uporabnik

Pridružen/-a: Sob Sep 2005 14:25

PrispevekObjavljeno: Sob 17.09.2005 14:29    Naslov sporočila: Odgovori s citatom   

Pozdravljeni
tudi mene zanima vse o steviji, kako jo saditi, kako se jo vzgaja in seveda tudi kako se jo uporablja. Kje bi lahko dobil več informacij?
lp vsem
Nazaj na vrh
durcih
Uporabnik
Uporabnik

Pridružen/-a: Sob Sep 2005 23:25
Prispevki: 2

PrispevekObjavljeno: Sob 17.09.2005 23:30    Naslov sporočila: stevia Odgovori s citatom   

Že pred časom sem prebrskal net, par dobrih povezav najdu (jih sporočim ob priliki), pa nikjer najdu kakega zapisa o škodljivosti, kot je bilo opozorjeno v dnevniku. Imajo lobiji pri tem prste vmes ...?
Jaz sem jo kupil v merkator centru - v trgovini kalija. Prodajalka še vedela ni, čemu je ta rastlina namenjena oz. kakšno uporabno vrednost ima.
Nazaj na vrh
Klavdija
Guru
Guru

Pridružen/-a: Pet Okt 2003 11:53
Prispevki: 1047
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sob 17.09.2005 23:39    Naslov sporočila: Odgovori s citatom   

Ojla,

Planika bilo je na 24 UR, da je ta raslina premalo raziskana in da je dolgo uživanje zdravju škodljivo. Več na: [url]http://24ur.com/bin/video_oddaje.php?24UR_d=1126864800&show_media=16063987[/url][/url]

T.
Uporabnik
Uporabnik

Pridružen/-a: Tor Dec 2004 19:37
Prispevki: 19
Kraj: ajdovščina

PrispevekObjavljeno: Ned 18.09.2005 8:30    Naslov sporočila: Odgovori s citatom   

Živijo!

Opis Stevie je bil v zadnji številki revije Delo in dom (priloga Slovenskih novic).
Lp. Tina
Nazaj na vrh
ajsa
Uporabnik
Uporabnik

Pridružen/-a: Sre Mar 2005 15:37
Prispevki: 12

PrispevekObjavljeno: Ned 18.09.2005 11:39    Naslov sporočila: strupena? Odgovori s citatom   

planika je napisal/a:
ajsa, v kateri oddaji pa si to slišala? no, če pomislimo na odnos države do alternative, me niti ne čudi, da bodo zdaj še to začeli napadat... Confused

Slisala sem pri dnevniku TV SLO, opozorilo pa lahko najdes tudi na spletni strani ministrstva za zdravje, pri obvestilih za javnost (http://www2.gov.si/mz/mz-splet.nsf). Sicer ne vem, kaj naj si mislim prepricana pa sem, da je v nasi hrani se marsikaj (bolj) strupenega ...
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    vzgoja rastlin, sobne rastline, bonsai - RASTLINE.COM forum Seznam forumov -> Zdravilne rastline za prehrano Časovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski čas
Pojdi na stran 1, 2, 3  Naslednja
Stran 1 od 3

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
sponzorji:

Iskanje po forumih:

Rastline.com © 2003 Tri-ex d.o.o., Hrovatin exotica, Ljubljana, info@rastline.com, Flower Servant