Kaj posejati/posaditi v toplo gredo?

Sem spadajo vse užitne rastline.
salate, gomoljnice, stročnice, ...

Moderatorji: dusanh, Moderatorji

Kaj posejati/posaditi v toplo gredo?

OdgovorNapisal/-a tiguan » 03 mar 2010, 14:28

Sem čisto nov tukaj na tem forumu. Sem edini tod okol, ki pri teh letih tako zagrizeno vrtnari. Lansko leto sta zemljo obdelovala starša in jaz, letos pa sta meni rekla, če lahko jaz sam urejam/sejem/sadim/negujem/zalivam zelenjavo. Cenim to, da je domače
Imam toplo gredo 4m x 2.5 metra + še ena prihaja podobne velikosti, na voljo imam tudi njivo 50 m x od 4 do 6 metrov tam se bo sejalo (fižil, korenje, čebula, peteršil....)
Lansko leto sem si posejal kumare za vlaganje in ne boste vrjeli, vse sadike so bile min. dolge 2 metra, najdaljša je bila po mojem 3.5 metra. Ene parkrat sem jih nabral 8l vloženih pa je bilo 100 kozarcov. Na začetku sem jih zelo dobro pognojil s hlevskim gnojem, ves čas sem jih negoval, zalival, privezoval na mrežo v glavnem sem bil zelo zadovoljen s pridelkom. Kumare so bile zunaj

Letos pa mislim sejati najprej solato, potem pa bi se posvetil feferonom. Paradižnik ne sadim več, ker ga hitro kakšna gniloba uniči s antracolom in drugimi škropili pa en mislim špricat, ker se da dobit paradižnik v času sezone po 50 centov.

Me pa sedaj zanima ali je bolje feferone imeti zunaj ali v topli gredi. V topli gredi ponavadi zelo dobro uspeva solata, medtem, ko ostala zelenajav samo divja, ampak pridelek je.
tiguan
Ljubitelj
Ljubitelj
 
Prispevkov: 46
Pridružen: 03 mar 2010, 14:14
Kraj: okolica Lučin

OdgovorNapisal/-a spaceair » 06 mar 2010, 16:14

feferoni,paprika,jajčevci so odlični za rastlinjak,kumare samo določene sorte
itd
uglavnem tropske rastline
Uporabniški avatar
spaceair
Ljubitelj
Ljubitelj
 
Prispevkov: 26
Pridružen: 13 feb 2010, 10:36

OdgovorNapisal/-a lera » 06 mar 2010, 18:00

jaz sem pred nekaj časa posejala notri solato, ki jo bomo jedli njprej kot berivko potem jo bom pa še naflancala kar bo ostalo. Bom pa tudi jaz letos posadila notri kakšno papriko za probo in zgodnje paradižnike. Ko bo pa dovolj toplo bomo pa itak pospravili rastlinjak.

A ja pa še zelje bom posejala notri, da bom potem lahko kmalu flancala, da je potem bolj zgodaj.

lp
lera
Guru
Guru
 
Prispevkov: 299
Pridružen: 28 maj 2007, 20:30
Kraj: domžale

OdgovorNapisal/-a tiguan » 17 mar 2010, 23:28

Še kakšna ideja, kaj bi se posejalo not.
Imam 20 m2 pokritega prostora. V eno gredico sem posejal že solato, to solato bom potem naflancal, imel bi tudi paradižnik (dalj časa se obnese, kot tisti zunaj z malo strehe), mogoče tud feferone (za fefereno sem slišal, da ne marajo preveč sonca), ampak še vedno bo nekaj free prostora.

Lubenice ne bom sadil, kumarice bodo zunaj-so rajše zunaj (po mreži, za vlaganje). Ostale povrtnine korenje, zelje, pesa, fižol, krompir itd se bo sadilo/sejalo zunaj.
tiguan
Ljubitelj
Ljubitelj
 
Prispevkov: 46
Pridružen: 03 mar 2010, 14:14
Kraj: okolica Lučin


Vrni se na Zelenjava

 


  • Sorodne teme
    Odgovori
    Ogledi
    Zadnji prispevek

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov

cron