ZDRAVO

Zelene rastline imenujemo rastline, ki nas razveseljujejo predvsem zaradi svoje atraktivnosti, barvastih listov, nenavadnih stebelnih oblik in pa tudi cvetov.
Araucaria, Asparagus, Asplenium, Calathea, Dracaena, Ficus, Hebe, Yucca, ...

Moderatorji: dusanh, MojcaL, Moderatorji

ZDRAVO

OdgovorNapisal/-a BIBI » 20 avg 2007, 19:15

MOJA TAŠČA JE DOBILA ZA ROJSTNI DAN BENJAMINA. SEDAJ ME PA ZANIMA KAKO RAVNATI Z NJIM. VEM DA JE ZELO OBČUTLJIV IN ME ZANIMA Z VSEM KAR JE.

ZANIMA ME TUDI, ČE IMA KDO PODMLADEK SLONOVE NOGE IN BANANOVCA IN ČE BI MI BIL PRIPRAVLJEN ODSTOPITI PODMLADEK. V ZAMENO MU PODARIM KAJ DRUGEGA.

LP

BIBI

P.S.: V ZAMENO DOBI DOMAČE BELOKRANJSKO KAPLICO.
BIBI
Ljubitelj
Ljubitelj
 
Prispevkov: 25
Pridružen: 09 avg 2007, 16:51
Kraj: ČRNOMELJ

OdgovorNapisal/-a natka » 21 avg 2007, 07:54

No jaz ti ne morem pomagati, samo povem ti da prosim naslednič piši z malimi črkami, ker če pišeš z velikimi to pomeni, da se "dereš" na nas.

Glede benjamina, lahko uporabiš iskanje in not v okvirček napišeš benjamin, pa ti bo vse glede benjamina ven vrglo. Poglej malo stare teme, mislim da je bilo že veliko napisanega o benjaminih. Pa brez zamere.
natka
Expert
Expert
 
Prispevkov: 110
Pridružen: 27 avg 2006, 14:01
Kraj: Sl. Konjice

zdravo

OdgovorNapisal/-a BIBI » 21 avg 2007, 09:02

se opravičujem za mojo napako, ki sem jo naredila. ker rada pišem z velikimi črkami me ne narobe razumeti, saj ni bilo namerno.

lp

bibi
BIBI
Ljubitelj
Ljubitelj
 
Prispevkov: 25
Pridružen: 09 avg 2007, 16:51
Kraj: ČRNOMELJ

OdgovorNapisal/-a natka » 21 avg 2007, 12:33

Ni problema, človek se uči na napakah. Saj nisi edina ko pišeš z velikimi črkami, pa vseeno se probaj držati malih. :)
natka
Expert
Expert
 
Prispevkov: 110
Pridružen: 27 avg 2006, 14:01
Kraj: Sl. Konjice

OdgovorNapisal/-a HellHavoc » 23 avg 2007, 13:04

glede vzgoje benjamina je takole:

najpogostejša reakcija, ko začne izubljati liste je dodatno zalivanje. NAPAKA! ko kupite fikus bo skoraj zagotovo doživel šok in se obletel. v najboljšem primeru bo za nekaj časa nehal poganjati nove liste. razlog za to je njegov obrambni mehanizem a o tem več kasneje.
dovolj je že, da njegov lonček obrnete okoli, ko želite, da bi se obrasel z druge strani. če začne odmetavati liste (postanejo rahlo rumeni, se posušijo in odpadejo) se na to sploh ne ozirajte (razen, če je bil na istem mestu že dolgo časa). zalivajte ga normalno kot ponavadi (ko se zemlja posuši do globine 2-3cm) in počasi se bo navadil na novo okolje. fikusi se namreč vedno prilagodijo specifičnemu okolju in odpadanje listov je dejansko obrambni mehanizem s katerim se popolnoma prilagodi na novo okolje. ko poženejo novi listki so namreč ti popolnoma prilagojeni na količino in vrsto svetlobe, ki jo prejme na novi lokaciji.

to so nekako osnovna pravila. prav tako pa ima rad škropljenje listov in občani tuš, da speremo prah z listov. gnojenje v rastni dobi (poleti) na dva tedna. pozimi niti ni potrebno (osebno jih sloh ne gnojim in mi rastejo odlično).
kar se tiče svetlobe so fikusi pripravljeni trpeti tudi relativno slabo osvetljene prostore, vendar bodo bolj uspevali v dovolj svetlem prostoru, kjer morda dobijo tudi kakšno urico jutranjega sonca.

skrb za fikuse je po eni strani izdredno težka a sila preprosta, će se držite načela "manj je več". bolj kot se boste vtikali vanj in ga motili, slabše mu bo, bolj kot ga boste pustili na miru lepše vas bo nagradil z lepo močno rastjo in veliko listi.
[img]http://shrani.si/f/1w/F0/3icdVq3l/sig4.png[/img]
Uporabniški avatar
HellHavoc
Guru
Guru
 
Prispevkov: 657
Pridružen: 12 mar 2007, 18:03
Kraj: Izlake


Vrni se na Zelene sobne rastline

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov