ficus benjamin

Zelene rastline imenujemo rastline, ki nas razveseljujejo predvsem zaradi svoje atraktivnosti, barvastih listov, nenavadnih stebelnih oblik in pa tudi cvetov.
Araucaria, Asparagus, Asplenium, Calathea, Dracaena, Ficus, Hebe, Yucca, ...

Moderatorji: dusanh, MojcaL, Moderatorji

ficus benjamin

OdgovorNapisal/-a malipeterpan » 29 nov 2005, 15:41

Zdravo, o tem že dosti prebrano, pa vseeno: moj rumeni - ne zalivam preveč - voda nikoli ne stoji v podstavku - ni na prepihu in neposrednem soncu - pozimi ga rosim - skratka delam vse, kar ste napisali. Poleti ga dam na teraso in "ponori", ko pa ga premestim v stanovanje pa po navadi v 1 mesecu odvrže polovico listov. Kaj naj naredim? Hvala za pomoč.
Peter Pan
:roll:
malipeterpan
Uporabnik
Uporabnik
 
Prispevkov: 2
Pridružen: 29 nov 2005, 15:35

OdgovorNapisal/-a CARMEN » 29 nov 2005, 16:16

Tudi naš se zelo užali, ko ga preselim s terase v dnevno sobo, zato odvrže veliko rumenih listov, vendar se potem sprijazni z dejstvom, da bo do pomladi v hiši.
CARMEN
Ljubitelj
Ljubitelj
 
Prispevkov: 48
Pridružen: 06 nov 2003, 10:03

OdgovorNapisal/-a malipeterpan » 01 dec 2005, 13:39

Hvala, me je vsaj malo potolažilo. Še vedno pa mi ni jasno, zakaj se to zgodi.
malipeterpan
Uporabnik
Uporabnik
 
Prispevkov: 2
Pridružen: 29 nov 2005, 15:35

Fikus benjamin

OdgovorNapisal/-a muha » 01 dec 2005, 15:23

Odmetavanje listov. Se je dogajalo tudi meni. Sem mislila, da ima premalo svetlobe - te ima rad veliko - najbolj zadovoljen je tik ob velikem oknu, brez direktnega sonca. Ob zimovanju je na strani, ki je gledala proti oknu, liste obdržal, na drugi pa jih je odvrgel.
Lahko da je kriva tudi sprememba temperature in klime, ko ga prenesemo nazaj v sobo. Mogoče malo prepozno in je razlika prevelika. Ga nisem znala rešiti in mi je "umrčkal". Sem pa pravočasno potaknila vršiček, a ker za benjamin nimam pravega prostora je tudi ta bolj podoben bonsaju. Skratka benjaminčki so pravi "scrkljančki" in se preradi kujajo, če ni docela ustreženo njihovim zahtevam.

Lp

PS: razmnoževanje benjaminov - po nasvetu kolegice sem jih potikala v prvi polovici JANUARJA. Res so se takrat najraje prijeli.
muha
Guru
Guru
 
Prispevkov: 664
Pridružen: 25 maj 2005, 20:46
Kraj: Medvode-okolica


Vrni se na Zelene sobne rastline

 


  • Sorodne teme
    Odgovori
    Ogledi
    Zadnji prispevek

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov