Rdeči pajek

Če so vaše zunanje rastline napadli škodljivci vam bomo svetovali katera sredstva so najprimernejša in kako jih uporabiti.

Moderatorji: dusanh, Moderatorji

Rdeči pajek

OdgovorNapisal/-a soraya » 04 feb 2007, 16:50

Zdravo,

imam problem na balkonskih rastlinah. Spomladi še gre, vsako poletje pa ne vem zakaj nastopi invazija rdečega pajka. Napade mi vse rože in rastline, razen rožmarina in sivke. Vrtnice tudi zdržijo. V stanovanju mi notranje rastilne dobro uspevajo, na balkonu se zelo trudim, tudi nakupim novo cvetje, ali posadim semena, ali karkoli - vsako leto isto. Pomori mi bršlinke, vse vrste rož, še plezalke. Imam velik balkon z zemljo v koritu.
Vse zemlje ne bi mogla zamenjat in ne maram škropit s strupi. Gotovo je kakšna tehnika, da bi se te nadloge znebila. Prav vidijo se pajčevine po notranji strani listov, vse je prepredeno in nazadnje roža neha cveteti in odvrže liste. Imam popoldansko sonce do zahoda.
Najprej sem mislila, da je krivo suho okolje, bolj sem zalivala, vsak dan zjutraj, pa isto. Potem sem začela zalivati samo dvakrat tedensko, ker sem si prejšnje poletje nasadila rože, ki rabijo bolj sušno, a spet invazija pajka.
Tega nisem opazila pri drugih in ne vem kaj naj naredim.
soraya
Uporabnik
Uporabnik
 
Prispevkov: 9
Pridružen: 03 feb 2007, 12:36

Vrni se na Sredstva za zaščito zunanjih rastlin

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov