Majhni prozorni črvički v orhidejah?

Če so vaše zunanje rastline napadli škodljivci vam bomo svetovali katera sredstva so najprimernejša in kako jih uporabiti.

Moderatorji: dusanh, Moderatorji

Majhni prozorni črvički v orhidejah?

OdgovorNapisal/-a kepac » 01 jun 2004, 12:28

Lep pozdrav!

V orhidejah Miltoniji v zemlji so se pojavili drobni prozorni črvički veliki od 3-6mm .Ali nastanejo od črne mušice, ki leže jajčeca v zemljo?Zalila sem z basudinom pa ni pomagalo kakšna koncentracija je potrebna ,da jih uničim.
lep pozdrav jožica
kepac
Uporabnik
Uporabnik
 
Prispevkov: 2
Pridružen: 21 maj 2004, 10:33
Kraj: Kamnik

OdgovorNapisal/-a zelena » 25 maj 2006, 23:04

to se lahko zgodi tud takrat, ko se preveč zaliva! orhideji je treba zamenjat lubje (zemljo) in rajši manj zalivat ko preveč. drgač pa volnate uši ful rade napadejo orhideje. stokrat sem že vidla, da je rožca dobila uši in to samo zato, ker jih sadijo v poceni zemljo!
zelena
Strokovnjak
Strokovnjak
 
Prispevkov: 72
Pridružen: 24 maj 2006, 23:07

OdgovorNapisal/-a fruto » 27 maj 2006, 11:41

teh problemov nimas tudi ce sadis v glinopor in gojis orhideje v hidrokulturi. crvicki se ne zaredijo, ker se nimajo kam zakopati, pa tudi drugih zajedalcev ni. vse je bol cisto kot v zemlji/lubju, pa tudi da bi jih prevec zalil ti tezko uspe, saj vsa odvecna voda odtece. je pares da je manj naravno, ceprav tudi v lonckih z lubjem ni prevec. pa tudi je treba vac zalivati, ker voda hitreje izhlapeva in treba je imeti vedno malo vode v podstavku. potrebno je tudi gnojenje. za sedaj sem nekaj orhidej posadil v glinopor, pa se 2 tedna odlicno drzijo, bom pa cez kaksen mesec povedal ce bolse rastejo kot v zemlji za orhideje.

lp
fruto
Guru
Guru
 
Prispevkov: 157
Pridružen: 21 feb 2005, 11:21


Vrni se na Sredstva za zaščito zunanjih rastlin

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost