Detelja-plevel

Če so vaše zunanje rastline napadli škodljivci vam bomo svetovali katera sredstva so najprimernejša in kako jih uporabiti.

Moderatorji: dusanh, Moderatorji

Detelja-plevel

OdgovorNapisal/-a črka » 24 jun 2006, 07:13

Pred štirimi leti smo na novo posejali travo. Letos pa se je detelja-plazeča že tako razširila, da bo počasi namesto lepe trate samo detelja. Pa me zanima katero škropivo bi lahko uporabila proti temu plevelu-detelji, da bi se je vsaj malo rešila. Kdaj je primerni čas škropljenja?
črka
Poznavalec
Poznavalec
 
Prispevkov: 89
Pridružen: 29 mar 2006, 11:59

OdgovorNapisal/-a zelena » 24 jun 2006, 23:08

ročno delo je zakon... zadnjič je moj sosed z enim strupom šprical koprive na travniku, smrad je skoz odprta okna zaneslo v našo hišo, pa najbrž tud po moji ex-eko-bio solatki, efekta pa nobenega... naslednji dan sem vidla, da se je posušila le neznatna količina kopriv, boljš bi blo, ko bi ata koso v roke vzel... koprive in kolikor vem - tudi detelja - so trajnice, zato je treba pulit korenine.
brez zamere, ampak kdor bi se rad s strupi na hitro znebil plevelov, bi moral malo razmislit... vse, kar nardiš, se ti nekoč v neki obliki vrne. drugič pa pogledat na deklaracijo in prebrat, kaj tam piše, preden se poseje!!
zelena
Strokovnjak
Strokovnjak
 
Prispevkov: 72
Pridružen: 24 maj 2006, 23:07

OdgovorNapisal/-a črka » 25 jun 2006, 07:29

Mi nismo sadili detelje, ampak travo :!: Detelja je bila predhodno, preden smo kupili parcelo (njiva). Dve leti smo na spomlad pulili plevel, ampak je zgleda to zelo trdovratna rastlina, da se je ne znebiš kar tako. Pomisli, ko imaš na osmih arih zelenice skoraj že samo deteljo, ali bi jo šla plet?
črka
Poznavalec
Poznavalec
 
Prispevkov: 89
Pridružen: 29 mar 2006, 11:59

OdgovorNapisal/-a Buld » 25 jun 2006, 09:30

Tudi jaz bi posvaril pred kakršnim koli zastrupljanjem, kot ste sami napisali, 800 m2 travnika. Dejstvo je, da je detelja trpežnejša in hitreje rastoča kot trava in bo treba škropiti non-stop, da se prepreči njena rast. Sedaj pa vprašanje: bii hodil kdo bos po takšni travi, ki je recimo enkrat na mesec špricana? Jaz svojih otrok že ne bi spustil gor.
Sicer pa je za lepoto marsikdo pripravljen žrtvovati svoje zdravje, tako da je odločitev vaša.

8)
Buld
Poznavalec
Poznavalec
 
Prispevkov: 76
Pridružen: 21 mar 2005, 11:14


Vrni se na Sredstva za zaščito zunanjih rastlin

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost

cron