[b]ŠKODLJIVCI[/b]

Če so vaše sobne rastline napadli škodljivci vam bomo svetovali katera sredstva so najprimernejša in kako jih uporabiti.

Moderatorji: dusanh, Moderatorji

[b]ŠKODLJIVCI[/b]

OdgovorNapisal/-a urzyca » 08 nov 2004, 16:41

Pred kratkim sem kupila zemljo za rože iz Hrovatina (kupila sem jo v neki majhni cvetličarni v bližini), ki je bila tako mokra da je teklo iz nje. Poleg tega pa še polna deževnikov. Ker mi ni preostalo drugega sem posadila vanjo rože, vendar se bojim da bodo deževniki se še kar naprej razvijali in škodovali rastlini. Zato sem kupila nekakšen strup proti zajedalcem v majhni vrečki, neka beseda na koncu pa številka 20. Piše da je za zatiranje škodljivcev z škorpljenjem, prodajalec pa mi je dejal da se to tudi zalije v rožo. Piše da je zelo strupeno in škoduje okolju. Zanima me, če je takšen problem že kdo imel in če takšen strup zares pomaga? Ali obstaja kakšen bolj naraven strup proti deževnikom?
Nimate dovoljenj za ogled prilog tega prispevka.
Urzyca:)
urzyca
Uporabnik
Uporabnik
 
Prispevkov: 5
Pridružen: 08 nov 2004, 16:16
Kraj: Mengeš

OdgovorNapisal/-a Klavdija » 08 nov 2004, 18:04

Ojla,


ce te dezevnik tako zelo moti, ga vzemi ven iz zemlje in ga vrzi na travo, da bo koristen se naprej. Dezevnik sicer ne skoduje rastlinam saj jim rahlja zemljo in predela organske dele v rastlini uporaben humus. Mogoce je malo nerodno le to, da je revez ujet v loncku za roze kjer mu bo kmalu zmanjkalo hrane.
Ta strup, ki si ga kupila, pa zna biti v preveliki koncentraciji usoden tudi za rastlino, zato delaj strogo po prilozenih navodilih :wink:
LP Klavdija
Klavdija
Guru
Guru
 
Prispevkov: 1046
Pridružen: 10 okt 2003, 12:53
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a urzyca » 09 nov 2004, 12:21

hvala, toda ali se deževniki ne razmnožujejo tudi z jajčeci? če bi uspela vse deževnike iz lončkov poiskati (vse ki sem jih opazila sem "pometala" ven) bi se še vedno naprej razmnoževali. to se mi je že zgodilo pri taščinem jeziku kjer sem našla vsaj 3 deževnike v enem manjšem lončk in sem s korenin očistila skoraj vso zemljo, pa sem zadnjič spet enega našla notri.[/list]
Urzyca:)
urzyca
Uporabnik
Uporabnik
 
Prispevkov: 5
Pridružen: 08 nov 2004, 16:16
Kraj: Mengeš

OdgovorNapisal/-a mihahorvat1 » 13 mar 2006, 12:36

Težko verjamem, da se bo v majhen lončku razmonžilo ne vem koliko deževnikov. Mislim, da obstaja naravna pot kako se jih znebiti, če hočeš.
Verjteno pa mora biti ta roža zdaj že kar lepa,ne?
mihahorvat1
Ljubitelj
Ljubitelj
 
Prispevkov: 31
Pridružen: 10 mar 2006, 15:35
Kraj: Domžale


Vrni se na Sredstva za zaščito sobnih rastlin

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost