mene pa zanima kako gojiti tobak ker sm dobu 5 semen (ganja)

Droge in halucinogene rastline.
Pejotl, marihuana, koka, nore gobe, datura, ...

Moderatorji: dusanh, borutcerkvenic, Moderatorji

OdgovorNapisal/-a fruto » 21 maj 2006, 22:08

veliko podatkov lahko o tej rastlini dobis na strani www.konoplja.org in tudi na njihovem forumu ti bojo pomagali.

drugace pa kot mogoce ves je rastlina v sloveniji ilegalna in je zato najbolje ce poleg svojega imena in priimka napises se naslov da bodo plavi vedeli kje iskati.

tretjic nevem zakaj si napisal tobak, saj ganja, marihuana, trava, konoplja ali nevem kako ji se pravijo nima nobene zveze s tobakom.

pa kakor jast vem je za kadit uporabna tista brez semen, tako da to da bi imel cim vec semen in da bi jo tudi kadil gre bol slabo skupaj. vsekakor pa za to da dobis semena rabis zensko in mosko rastlino, kar se ti bo zgodil samo ce imas sreco oziroma ce imas nesreco, saj je to da imas moske slabo, ker so nuporabni. lahko pa semena uporabljas za krmljenje pticev pozimi :D .

pa a te smem mogoce vprasat kolko si ti star, a hodis na os naklo an??

lp

ps: pa najprej mamico vprasej ce ti dovoli da gojis, pa ce ti bo tut denar posodla ko te bojo kapsi dobl. niti ni tako poceni to. :)
Zadnjič spremenil fruto, dne 21 maj 2006, 22:19, skupaj popravljeno 1 krat.
fruto
Guru
Guru
 
Prispevkov: 157
Pridružen: 21 feb 2005, 11:21

OdgovorNapisal/-a Akasha » 21 maj 2006, 22:10

Ma saj morda je ta post ena sama zafrkancija... :wink:
THE SPIRIT OF FIRE !

[img]http://www.shrani.si/f/u/IY/34JOersm/3579994663.jpg[/img]
Uporabniški avatar
Akasha
Guru
Guru
 
Prispevkov: 259
Pridružen: 28 mar 2005, 19:22
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a fruto » 21 maj 2006, 22:23

mislm da ni zafrkancija, ker je tale mladina v naklem in okolici skos bol pokvarjena in tudi ko gres jeseni po gobe vse veckrat najdes kaksen nasad teh rastlinic.

pa ne se bat tim js ne bom nc povedov mamici tvoji :wink:

lp
fruto
Guru
Guru
 
Prispevkov: 157
Pridružen: 21 feb 2005, 11:21

OdgovorNapisal/-a tim.bodlaj » 22 maj 2006, 12:25

Ja Fruto to imaš pa prav če greš mal izven ceste v gozdu najdeš na tone tega pa zvečer pejt enkat za šolo na igriše sam to kadijo pa pir pijejo tko da maš prav
tim.bodlaj
Uporabnik
Uporabnik
 
Prispevkov: 7
Pridružen: 05 apr 2006, 20:30
Kraj: --------------

OdgovorNapisal/-a bloody » 19 apr 2007, 11:49

tim:

V primeru da jo zelis gojiti samo za raziskovalne in učne namene:

semke daj med papirnato brisacko, fino namoci in daj na topel in temen prostor. Ko semke vzklijejo jih posadi v prst cca 1cm globoko. Uporabi kvalitetno prst in prvic pognoji pri priblizno 3-4 tednih starosti z 50% mesanico gnojila (50% predpisane doze) in nato gnoji prbl. 1x na teden (opzuj rozico in gnoji po potrebi) ter postopoma dviguj moc mesanice gnojila. MOCNO PRIPOROCAN UPORABO ORGANSKIH GNOJIL. Ko bo rastlina spolno zrela, bo zacela kazati preflowerje, kateri bodo nakazovali njen spol. Ce se pojavijo male bunkcie ob steblu imas zal mosko, ki ni primerna za kajenje. Ce pa se pojavijo beli laski pa imas zensko rastlino, ki ti bo polepsala marsikateri jesenski dan. Med vegetativno rastjo ima rastlina rada vecjo vsebnost vlage v zraku vendar to ni odvisno od tebe. Rastlino lahko veckrat vrsickas, kar pomeni, da na vrhu glavnega stebla in stranskih vejc odrezes nove poganjke, kar rastino prisili v bujnejsno rast stranskih vej in rastlina je posledicno precej bolj kosata, razvejana kar pa tudi pomeni vec vrhov in vecji pridelek. Ko se bo dan skrajsal na prbl. 12 ur svetlobe in 12 teme bo rastlina presla v fazo cvetenja. To pomeni da se bo rast v visino pocasi ustavila (odvisno od sorte, nekatere se ne stegejo skoraj nic spet druge se lahko stegnejo za 500%) in zacela bo dobivati na zeleni masi. Laski zacnejo rasti bols na gosto, zacnejo se formirati verhi in rastlina ponavadi dobi mocnejsi vonj. Med obdobjem rastlina potrebuje vecjo vsebnost fosforja ( P iz N-P-K ) ter kalija (K iz N-P-K). Prevelika vsebnost vlage v zraku pvzroca gnitje in plesen verhov konoplje zato bodi pozoren. Rastlina je povprecno zrela po cca 2 mescih cvetenja, vendar pa je to odvisno od sorte, saj lahko nekatere sative finisirajo tudi pol leta, nekatere indika pa so gotove v 50 dneh. Priblizno 10-14 dni pred zetvijo prenehaj z gnojenjem, saj noces teh gnojil nato kaditi. rastlina v tem casu porabi vse azloge sladkorja in ostalih snovi v listih in kajenje bo lepse, manj pekoce, boljsega okusa itd. Rastlino posusi pocasi in v temnem prostoru ter redno pregleduj za pojave plesni ali gnilobe. ko je rastlina suha (steblo se ne upogne vendar glasno poci) daj rastlino vsaj za en teden v steklen kozarec in neprodusno zapri. Curing, kot se temu rece, bo mocno izboljsal okus in ostale lastnosti posusenega pridelka. preventivno kozarec odpri 1x na dan in preglej vehre. Ce se pojavi vonj po urinu ali kaksen drug neprijeten vonj to pomeni da ni bila dovolj suha in jo takoj vzami iz kozarca in nadaljuj susenje.


To je zelo na hitro in povrsno opisan postopek, vec dobis na
http://www.konoplja.org/ubbthreads/ubbthreads.php?Cat=0

PA SE NEKAJ :

Zelo sem razocaran nad nekaterimi osebki in njihovim stigmatiziranjem. STE ZELO ZELO ZELO NERAZGLEDANI IN ZELO ZELO ZELO BRAINWASHED!!!!!!!!!!!!!!!!

konoplja je bila PRVA udomacena ratlina in sicer vec kot 6000 let nazaj, ima vec tisoc nacinov uporabe (SAMO EN IZMED NJIH JE "ZADEVANJE"),

NELEGALNA PA JE ZARADI TOBACNEGA IN BOMBAZNEGA LOBIJA!!!!

KONOPLJA BI NADOMESTILA BOMBAZ PO CELI CRTI, CE JE NEBI TAKRAT PREPOVEDALI

prosim vas, da se malo pozanimate o tej rastlini in ne POMISLITE TAKOJ NA NARKOMANE, SAJ TO OD VAS ZELIJO OBLASTI !!!

iz trave na heroin pa je najvecja zabloda kar sem jih slisal. WHO (world health organization) JE TO TEORIJO OVRGLA DOLGO NAZAJ KOT NAJMANJ VERJETNO RAZLAGO.

HEROIN IMA NAJVEC SKUPNEGA Z ALKOHOLOM, KAR SE TICE KEMICNE SESTAVE IN VSAK "HORSER" BO POVEDAL DA STA SI TI DVE DROGI NAJBOLJ PODOBNI

KOLIKO LJUDI UMRE NA LETO ZARADI ALKOHOLA IN TOBAKA SAMO V SLOVENIJI????

OD TRAVE NI UMRU SE NIHCE, NIKOLI!!!

NE POSLUSAT POLITIKOV O UCINKOH KONOPLJE, POSLUSAJTE ZDRAVNIKE !!!
bloody
Uporabnik
Uporabnik
 
Prispevkov: 4
Pridružen: 22 avg 2006, 19:27

OdgovorNapisal/-a tejča » 19 apr 2007, 13:04

se pridružujem tvojemu komentarju bloody,

in še ena zanimivost konoplja je ena od redkih rastlin ki proizvaja veliko količino kisika v primerjavi z drugimi rastlinam.
tejča
Strokovnjak
Strokovnjak
 
Prispevkov: 55
Pridružen: 28 jan 2007, 15:37
Kraj: Slov. Konjice

OdgovorNapisal/-a izu » 19 apr 2007, 17:51

Konoplja je rastlina, ki veliko obeta! Celotno konopljo (tu govorim o industrijski, se ve!) se lahko uporabi za življenje ljudi! Iz nje se lahko naredi vse pripomočke za življenj! Oziroma skoraj vse! Ampak žal ni tako razširjena, zaradi zlorab!!


Lp Luka
izu
Moderator
Moderator
 
Prispevkov: 499
Pridružen: 02 dec 2003, 14:59
Kraj: Zaboršt

OdgovorNapisal/-a zmeda » 20 apr 2007, 07:18

Še ena univerzalna stvar - čisti zemljo pesticidov, vseh mogočih kemikalij,
ter celo radioaktivnosti. Otok, kjer so delali jedrske preizkuse je bil kontaminiran
za če se prav spominjam 40 let. Z konopljo so ga očistili radioaktivnosti v
mislim da 2-3 letih.......
DEMOKRACIJA VARA
zmeda
Guru
Guru
 
Prispevkov: 197
Pridružen: 23 maj 2005, 22:49

OdgovorNapisal/-a HellHavoc » 20 apr 2007, 10:06

offtopic: nihče ne bi bil proti konoplji, če je tisti, ki jo tako hudo zagovarjajo ne bi tudi zlorabljali...

sicer je pa takak debata na tem forumu že bila in prosm, da ne hujskamo drug drugega. ker se itak vedno konča enako. tisti ki jo uporabljajo najdejo še tako neumen razlog da bi bilo treba zadevo legalizirat, tisti ki pa so proti najdejo še tako neumen razlog proti. iz ene skrajnosti v drugo.

če za (večinoma) mlade ne bi bilo tako "kul" bit zadet, potemtakem tud konoplja ne bi bila prepovedana. izkoriščanje pa nam je očitno zelo esencialno rastlino odtrgalo iz rok. in nismo krivi tisti, ki je ne izkoriščamo za kvazi užitek ampak tisti, ki jo s pridom izkoriščajo da se ga malo zadanejo iz čistega hednozma. hvala vam. če bi jo država legalizirala bi se razmahnil črni trg, saj posredovanje marihuane ne bi bilo ilegalno. problem ni v tem da nam perejo možgane kot imajo nekateri takšno veselje reči (ker se verjetno sliši zelo kul), ampak da nihče več ne razmišlja trezno. marihuana ne bo legalna dokler jo bodo izkoriščali v ilegalne namene. seveda ni fer, ker so kava, alkohol, čaj in tobak legalni. ampak ZBUDITE se, ker ste zamudili vlak. sicer pa je največji problem v sloveniji samomor in ne droga. ali pač? nimaš druge, ne moreš je kupiti, lahko koga ubiješ ali pa celo kar sam sebe. vzel si drogo, udari ti na psiho, počutiš se kot izmeček, najdeš most.... bum. ne rečem da je za samomore kar naenkrat kriva trava. ne, tut alkohol je velik krivec (večji kot trava). fora pa je v tem, da te en glaž vina ne bo pokončal in en dim iz smotke ne bo zadel (ok oboje je lahko res > amapak v nizkih procentih). potemtakem je nauk zgodbe: vse ob pravem času in v pravih količinah. tako kot je kozarček vina lahko zelo zdrav je tudi konoplja lahko zelo zdrava. a kaj ko oboje izkoriščamo v napačne namene in v napačnih količinah.

pa prosm, da vsak ki ima kak udaren enovrstični komentar na moj prispevek tega obdrži zase. kdor si misli vzet čas in svoj odgovor dobro argumentirat pa naj kar pride z besedo na dan.
Uporabniški avatar
HellHavoc
Guru
Guru
 
Prispevkov: 657
Pridružen: 12 mar 2007, 18:03
Kraj: Izlake

OdgovorNapisal/-a bloody » 20 apr 2007, 12:47

žal trenutno nimam casa na siroko argumentirati svoje izjave, ki jo bom podal, je pa se kako resnicna in se lahko sam prepricas tudi drugje:

Konoplja,marihuana ali kakorkoli jo bos poimenoval je illegalna zaradi bombaznega, naftnega in tobacnega lobija in verjetno se kaksnega. Pozanimaj se na katero gorivo so hoteli narediti prvi avto in zakaj ga niso. Pozanimaj se kaksne izgube bi bile ce bi v ameriki propadle plantaze bobmaza takrat, ko so konopljo prepovedali. Potem pa se pogelj kaksno propagando so sirili in kao so utemeljili prepoved konoplje in videl bos kam pes taco moli. Ljudje, ki jo uzivamo pa smo nedolzne zrtve. In zbuditi se moras ti in poglej kaksna je situacija v svetu in zaradi cesa oz. koga.Upam da kasneje utegnem malo vec napisati.

lp,b
bloody
Uporabnik
Uporabnik
 
Prispevkov: 4
Pridružen: 22 avg 2006, 19:27

OdgovorNapisal/-a fruto » 20 apr 2007, 19:55

moji prispevki v tej temi so bili napisani ze kar nekaj casa nazaj in sem od takrat ze veliko prebral in tudi zelo spremenil mnenje o tej zadevi.
sem pa ze kar nekaj napisal v pogovoru, ki je o tej stvari tekel malo nazaj, pa so ga potem zaklenili.

se pa strinjam s tem , da je skoraj vsaka stvar dobra, dokler je v mejah normale. je pa danes problem ta, da si vecina ljudi (predvsem mladi) ne zna poiskati drugacne sprostitve, kot to da so petek in soboto zadet (sploh ni vazno od cesa), potem pa spet cel teden cakajo na naslednji vikend, da se lahko "sprostijo".
fruto
Guru
Guru
 
Prispevkov: 157
Pridružen: 21 feb 2005, 11:21


Vrni se na Droge

 


  • Sorodne teme
    Odgovori
    Ogledi
    Zadnji prispevek

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost