drevesa na parceli

Sem spadajo vsa sporočila, ki ne spadajo v druge forume.

Moderator: dusanh

drevesa na parceli

OdgovorNapisal/-a jez.janja » 07 maj 2013, 10:57

Zanima me sledeče...
na parceli, ki je tik ob cesti imamo posajena čez sto let stara drevesa. Nekatera so tudi zelo redka vrsta, ki jih v slo ni ali jih je le peščica.
Zdaj obstaja možnost, da bi občina sprejela sklep in jih posekala, ker bojda ogrožajo (kljub temu, da je več gozdarjev povedalo, da temu ni tako). Ker so drevesa redka in imajo tudi sentimentalno vrednost jih ne želimo podreti. Torej vprašanje, jih je možno zavarovarovati in kje? Kako preprečiti posek?

Vsakeršnega nasveta bom zelo vesela,
Hvala,
Janja.
jez.janja
Uporabnik
Uporabnik
 
Prispevkov: 1
Pridružen: 07 maj 2013, 10:54

Re: drevesa na parceli

OdgovorNapisal/-a Zeleni Janez » 15 maj 2013, 13:55

To se kar pri gozdarjih pozanimajte, oni morajo vedeti kako poteka zaščita posameznih dreves. Pokličite na vašo območno enoto zavoda za gozdove. In ni jih težko zaščititi samo mislim da mora lastnik te parcele biti za stvar. Če je to občina pa nevem kako jih premagati. Drugače je pa kar praksa da so na občini teleta, ki nimajo pojma o nobenih stvareh. Poslušajte gozdarje, občino pa ignorirajte, ker njihov cilj je samo denar, denar, denar... Drugje pa občina seka drevesa, ki ščitijo pred erozijo in padajočim kamenjem, zato da lahko tam gradijo v njihovo korist. Tako da se ne ozirajte na zahteve občine! Naredite kot veste da je prav!
Zeleni Janez
Expert
Expert
 
Prispevkov: 107
Pridružen: 19 apr 2010, 10:20

Re: drevesa na parceli

OdgovorNapisal/-a Zeleni Janez » 15 maj 2013, 14:01

Če pa so ta drevesa res nekaj posebnega in redka in če gozdarji nebodo znali oceniti njihove vrednosti ali pomena pa magari pokličite na gozdarski inštitut in bojo oni ocenili kako posebna so ta drevesa in jim bodo zvišali vrednost in pomen. S tem jih bodo na občini samo še težje posekali.
Zeleni Janez
Expert
Expert
 
Prispevkov: 107
Pridružen: 19 apr 2010, 10:20


Vrni se na Pomenki

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov