Kiks pri presajanju?

Rastline s fascinantnimi cvetovi prihajajo k nam iz celega sveta.
Dendrobium, Cymbidium, Oncidium, Brassia, Cattleya, Pleione, Paphiopedilum, ...

Moderatorji: dusanh, frenky, Moderatorji

Kiks pri presajanju?

OdgovorNapisal/-a dugi206 » 14 apr 2012, 11:54

Pozdravljeni.
Mene neki zanima:
Pred enim mesecem sem presajal (prvič v življenju) skoraj vse orhideje ,ki jih imam,med drugim tudi orhidejo "Beallara Peggy Ruth Carpenter" , katera ima steblo oblikovano tako,da je njen začetek "okrogel" iz katerega so izraščeni listi (v googlu sem zasledil izraz za to pseudobulba,no v glavnem,ko sem jaz to presajal po navodilih iz googla,sem odstranil vse odmrle in gnile korenine,med drugim sem tudi odstranil ves "mah" ,ki je bil nameščen takoj pod rastlino!
No prej preden sem jo presadil sem se vedno ravno po teh "pseudobulbah" orientiral,kdaj naj orhidejo zalijem,ker ko je bila žejna,je tote pseudobule "skup potegnlo" tak da si prav vido da ji nekaj manjka. Pa sem jo dal v vodo za 15 minut,pa je že bla čež kakšno uro gladka,nič zgubana več,pa sem imel mir kakšnih 14 dni,preden jo je spet skup potegnlo.
Zdaj pa,ko nima več onega maha not,je pa non stop skup potegjena,pa me skrbi,da ga nisem zdaj postral,ko sem vse mah vun spocov? Kaj bi ga mogo not nazaj dat?

Lp
dugi206
Uporabnik
Uporabnik
 
Prispevkov: 4
Pridružen: 21 feb 2012, 10:35

Re: Kiks pri presajanju?

OdgovorNapisal/-a tamika » 16 apr 2012, 09:15

Verjetno bi ga bilo pametno nadomestiti z novim mahom (sphagnum). Orhideja bo zdaj tudi rabila nekaj časa, da si opomore od šoka presaditve, tako da ne pričakuj zdaj neke bujne rasti v prvem mesecu ali dveh. ;)
Uporabniški avatar
tamika
Guru
Guru
 
Prispevkov: 1531
Slike: 1
Pridružen: 06 okt 2005, 09:00


Vrni se na Orhideje

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 2 gostov