dioneja brez pasti?

Mesojedke ali žužkojede rastline, kot jim tudi pravimo so močvirnate rastline, ki lovijo mrčes.
Dionea, Drosera, Nepenthes, Saracenia, ...

Moderatorji: dusanh, izi, Mesojedec, izu, Moderatorji

dioneja brez pasti?

OdgovorNapisal/-a Beka » 30 apr 2007, 17:52

Po zimskem spanju sem dionejo dala na toplo. Pognali so listki, ki so že kar 5 cm dolgi, vendar ni pasti. Nastavek za past je velik cca. 1 mm in se zdi, da ne raste. Kot, da je odmrl. A ne poženejo pasti na novih listih (letos sem jo namreč prvič dala spat)? Je pa od "bujenja" že en cvet pognala, ki sem ga pri 4 cm odrezala.
Kaj delam narobe? Presadila sem jo lani v čisto šoto s ph 4, zalivam jo samo v podstavek, samo z deževnico, je na svetlem vendar ne na direkt soncu, čez dan jo dam ven, ponoči je notri, ker so zjutraj temperature še vedno okrog 5 stopinj.

Hvala za pomoč že vnaprej!
Beka
Strokovnjak
Strokovnjak
 
Prispevkov: 50
Pridružen: 22 mar 2006, 16:10
Kraj: Trbovlje, Maribor

OdgovorNapisal/-a Jure » 02 maj 2007, 14:48

Tako se pač obnaša ta rastlina spomladi. Ker ima premalo sonca, dela širše peclje - ti so nadomestek listnim ploskvam, ki manj skrbijo za fotosintezo in več za dušikovo pojedino. Ko boš postavila rastline ven na stalno mesto, se bodo hitro normalizirale. A spet ne pričakuj veliko število listov. Najprej jih bo le po 3 - 4, šele septembra pa bodo taki, kot jih videvaš v reklamah. Če pa bi jih imela stalno v stanovanju, bi pa imela po 10 listov in več. Če bi jo dodatno osvetljevala z žarnicami za konopljo, bi imela pa še velike rdeče pasti.
Jure
Guru
Guru
 
Prispevkov: 512
Pridružen: 15 sep 2003, 17:22


Vrni se na Mesojede rastline

 


  • Sorodne teme
    Odgovori
    Ogledi
    Zadnji prispevek

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov