Pozdrav iz Turčije

Sem spadajo vse rastline, ki rastejo v mediteranskem, subtropskem in tropskem podnebju. V našem podnebju jih moramo pozimi zaščititi pred mrazom (prestavimo jih v toplejši prostor).
kivi, citrusi, figovci, ...

Moderatorji: dusanh, Moderatorji

Pozdrav iz Turčije

OdgovorNapisal/-a stara postaja » 07 feb 2007, 16:12

Pozdrav vsem! Prvič sem se vam pridružila. Mi lahko kdo pomaga določiti ime rastline: iz Turčije sem dobila zelen potaknjenec z nekaj koreninicami rastline, ki tam raste na brežini pred hotelom ob morju. Ima mesnate liste, poleglo steblo, ki se ob dotiku tal ukorenini, cveti pa z zelo velikimi cvetovi, podobno kot ivanjščica - cvetni listi so beli, sredina cveta je temno rjava do vijoličasta. Sedaj jo imam v sobi v posodi, prekriti s folijo in so se iz verjetno že formiranih popkov razvili čudoviti cvetovi. Seveda verjetno ne bo mogla živeti vse leto zunaj, bi pa jo gojila kot posodovko. Hvala!
Uporabniški avatar
stara postaja
Guru
Guru
 
Prispevkov: 315
Pridružen: 07 feb 2007, 15:50
Kraj: na Štajerskem

OdgovorNapisal/-a muha » 08 feb 2007, 10:56

Bi se dalo videti kako sličico? Morda kakšna vrsta portulaka? Ti so večinoma neprezimni. Enega testiram ravno letos, če bo zimo preživel zunaj, ker mi je prodajalec zagotavljal, da je prezimno trden. Ima pa ravno tako cvetove podobne marjetici, lila barve, plazeče steblo in mesnate igličaste liste.

Lp
muha
Guru
Guru
 
Prispevkov: 664
Pridružen: 25 maj 2005, 20:46
Kraj: Medvode-okolica


Vrni se na Mediteranske, subtropske in tropske rastline

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost