cvetenje limone

Sem spadajo vse rastline, ki rastejo v mediteranskem, subtropskem in tropskem podnebju. V našem podnebju jih moramo pozimi zaščititi pred mrazom (prestavimo jih v toplejši prostor).
kivi, citrusi, figovci, ...

Moderatorji: dusanh, Moderatorji

cvetenje limone

OdgovorNapisal/-a jakolic11 » 17 jan 2006, 21:34

Letos sem si kupil v baumaxu 1 limono in eno pomarančo (za 700 sit), ta mesec mi je začela cvetet probal sem oprašit in še čakam na rezultate. Zanima pa me ali je možno da mi čez leto ponovno zacveti (pomlad-poletje) :?: Zalivam jo na vsake 3 dni imam jo v sobi pri 18°C gnojim pa jo vsake 14 dni z tekočim gnojilom sedaj pa sem dodal še gnojilo v prahu prosim če me opozorite če kaj delam narobe

Hvala :D
jakolic11
Expert
Expert
 
Prispevkov: 102
Pridružen: 27 okt 2005, 12:47
Kraj: Ptuj

limona

OdgovorNapisal/-a metulj » 17 jan 2006, 22:21

Moja limona cveti poleti, jeseni, pozimi in pomladi. Limone tekom celotnega leta delajo cvetove. Se mi pa zdi, da limone pozimi tako kot številne rastline potrebujejo dobo mirovanja v hladnem in svetlem prostoru. Če se prav spomnim je za limono idealna temperatura okoli 10 stopinj. Glede zalivanja na tri dni pa se mi zdi, da je občutno preveč, saj rastlina počiva, pa tudi temperature so nižje. Pazi, da je ne vtopiš. Sama mojo zalivam na približno na dva tedna, je pa res da je v hladnejšem prostoru. Mislim, da bi moral zmanjšati tudi količino gnojil.

Lep pozdrav
metulj
Guru
Guru
 
Prispevkov: 200
Pridružen: 25 nov 2005, 12:44
Kraj: Črnomelj


Vrni se na Mediteranske, subtropske in tropske rastline

 


  • Sorodne teme
    Odgovori
    Ogledi
    Zadnji prispevek

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost