pomoc pri socnici - NUJNO!

Diskusija o kaktusih in sukulentah (sočnicah). Kako kaktuse in sukulente vzgajamo, presajamo, gnojimo, ...

Moderatorji: dusanh, izi, Moderatorji

pomoc pri socnici - NUJNO!

OdgovorNapisal/-a thaia » 08 mar 2007, 20:16

pozdravljeni!
nujno potrebujem vaso pomoc, ker vidim, da se na kaktuse precej spoznate. sama imam (oz. sem imela) socnico, ki ji zal ne vem imena (le zakaj toliko trgovin prodaja rastline brez kartice z imenom???) ker trenutno nimam moznosti, da bi jo poslikala, jo bom skusala cimbolje opisati. velika je nekje 5 cm, okrogle oblike, temno zelene barve, ce jo pogledas od zgoraj ima obliko peterokrake zvezde. imam jo ze vec kot eno leto, pri zalivanju sem bila zelo skopa in do zdaj je dobro uspevala (ce temu lahko tako recem, ker nisem opazila nobene posebnosti ne v rasti ne v barvi ali obliki) nekje 14 dni nazaj pa je "padla" s police (ne po moji krivdi, da ne bo pomote), zato sem jo morala presaditi. da sok ni bil prevelik, sem jo samo vzela iz loncka, jo prestavila v drugega in dodala malo zemlje ter cisto malo zalila. (da bi se pac res prijela) upam, da s tem nisem naredila napake, kajti danes sem opazila, da se je nagnila na eno stran, stebelce je postalo mlahavo in ko sem jo vzela iz loncka, mi je bucka dobesedno ostala v roki. ali sem napako naredila jaz, ko sem jo sl zalit, ali je mozno, da se je pri padcu poskodovala, ne vem, mi je pa zelo hudo, ker od tistega dne, ko sem jo kupila, nisem nikjer videla podobne socnice. trenutno bucka oz. telo rastline (kako naj to drugace imenujem) pociva na zraku, ker ne vem, kaj naj z njo naredim. je mozno, da bi jo nekako odrezala (spodaj sicer je nekoliko rjava - kot da bi zacela gniti, vendar je skoraj rumene barve) in poskusala podtaknit kot kaktus?
prosim, v kolikor kdo pozna ime ali ve, kaj lahko storim, naj se mi cimprej javi. res nimam srca, da bi jo kar vrgla stran, ker upam, da lahko kaj naredim, da jo ohranim pri zivljenju.
lepo prosim za vaso pomoc!
thaia
Uporabnik
Uporabnik
 
Prispevkov: 7
Pridružen: 14 dec 2006, 20:03

OdgovorNapisal/-a gašper » 08 mar 2007, 22:16

oi

tudi jast sem bil nekaj časa navdušen na sočnicami in kaktusi
in tudi meni so doskrat padli na tla takrat sem jih enostavno nazaj posadil z isto zemljo(zemlja ki se je pri padcu raztresla) in v isti lonček zalil pa nič ker so po mojih izkušnjah kaktusi zelo trpežni.
upam da sem ti kaj pomagal:)
lp gape
gašper
Ljubitelj
Ljubitelj
 
Prispevkov: 30
Pridružen: 10 feb 2007, 13:50
Kraj: ljubljana

OdgovorNapisal/-a renee » 09 mar 2007, 14:12

:!:
Zadnjič spremenil renee, dne 01 dec 2007, 06:19, skupaj popravljeno 1 krat.
renee
Guru
Guru
 
Prispevkov: 421
Pridružen: 12 sep 2003, 08:50
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a primozc » 29 mar 2007, 14:17

Živjo,

To z padanjem kaktusov s polic mi je dodro poznano. Meni se je zgodilo še huje. Kaktusi , ki sem jih imel na vozičku na balkonu so se nekega dne preprosto odpeljli z njega in ko sem prišel domov me je čakala katastrofa. Od približno 10 rastlin jih je padec preživelo bore malo, večinoma so se raztreščili takoj ob padcu, nekateri pa so propadli kasneje, čeprav ni bilo videti da je z njimi kaj narobe (jaz sem si to razlagal kot posledica notranjih poškodb). Med njimi sem imel nekaj lepih primerkov Ferocactusov, pa grusonija cca 20cm v premeru. Lahko si predstavljate, kako se mi je trgalo srce. S police ali pa nižje so mi tudi že padli, pa ni bilo posledic.
Slika tvoje sočnice bi bila res nujno potrebna...

Lep pozdrav
Primoz
primozc
Strokovnjak
Strokovnjak
 
Prispevkov: 64
Pridružen: 29 mar 2007, 13:33
Kraj: Laško


Vrni se na Kaktusi in sukulente

 


  • Sorodne teme
    Odgovori
    Ogledi
    Zadnji prispevek

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost