Sončna vodenka - Nova Gvineja

Diskusija o enoletnicah.
Aster, Exacum, Gerbera, Impatiens, Pelargonium, Abutilon, ...

Moderatorji: dusanh, tomi, Moderatorji

Sončna vodenka - Nova Gvineja

OdgovorNapisal/-a MalaMiška » 06 maj 2012, 11:51

Zdravo!

Letos imam prvič balkonske rože (na tem področju sem še dokaj bosa). Balkon imam obrnjen na zahod in je po 14h obsijan s soncem do večera. Po posvetu s prodajalko v vrtnem centru sem se odločila za sončne vodenke oz. vodenke Nova Gvineja. Dva tedna po sadititvi opažam, da se listi zvijajo in rjavijo, na cvetovih pa se pojavljajo bele pikice (tu imam na sumu dež, ki ga je bilo v zadnjem obdobju kar obilo).

Sedaj se sprešujem, ali je bila moja odločitev napačna :( .

Zanima me če kdo ve kaj je vrok za rjavenje listov in pikice na cvetovih. Pa tudi če ima kdo bolj bogate izkušnje z vodenkami, info na spletu so bolj splošne.

Hvala za kakeršenkoli odgovor.
MalaMiška
Uporabnik
Uporabnik
 
Prispevkov: 6
Pridružen: 06 maj 2012, 11:39

Re: Sončna vodenka - Nova Gvineja

OdgovorNapisal/-a suny16 » 06 maj 2012, 15:37

Zdravo :)

Možno je, da so težave z Vodenkami zaradi dežja. Podobne izkušnje sem imela lani z Pelargonijami, s samimi Vodenkami nimam toliko izkušenj.

Ali so rastline direkno izpostavljene dežju? Ker v tem času se lahko pojavljajo glivične bolezni ali gnilobe, če so rastline dalj časa izpostavljene dežju in so vedno "namočene".

Dobro je, da imajo rastline vsaj malo strehe v primeru več dnevnega dežja (cel dan, 2 ali celo 3 je za rastlino preveč). Poleti ni tako nevarno, saj se zaradi vročine kar hitro posušijo. Najbolje, da jih v primeru dežja postaviš pod streho, dokler še ni tako toplo.

Drugače pa se mi zdi, da je odločitev prava :). Lahko bi se odločila tudi za Pelargonije, Bršljanke ali Gorenjski nagelj :P
http://vrtnarjenje.blogspot.com/ :)
suny16
Uporabnik
Uporabnik
 
Prispevkov: 5
Pridružen: 02 maj 2012, 22:44


Vrni se na Enoletnice

 


  • Sorodne teme
    Odgovori
    Ogledi
    Zadnji prispevek

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost