nakodrana vrba

Diskusija o okrasnem drevju.
Breza, Javor, Kostanj, Lipa, ...

Moderatorji: dusanh, frenky, Moderatorji

nakodrana vrba

OdgovorNapisal/-a robertkerezi » 31 jul 2004, 22:20

:shock: Vrbo z spiralnimi vejami, ki sem jo vzgojil iz odrezanih vej so mi letos že drugič napadli mikroskopsko majhni pajki, ki po listih pletejo prosojne mreže. Listi ščasoma postajajo lisasto rumenkasti, nato pa odpadejo. Ko so vrbo pajki napadli prvič je izgubila vse liste in si čez nkaj časa opomogla ter pognala nove liste, toda pajki so ponovno tukaj. Zanima m kaj so to za ene živalce in kako se jih rešiti ter zavarovati vrbo. Ja, še to, vrbo imam na balkonu, ki je zastekljen, visoka je cca 2 m, poleg nje pa so na balkonu še bršljan, divja trta, lavandl - sivka, rožmarin, prtlikavi borovci... Ali so živalce prišle na vrbo od zunaj ali iz balkonskih rastlin, ki jim očitno ne morejo do živega? pomagajte vrbi...
robert
robertkerezi
Uporabnik
Uporabnik
 
Prispevkov: 3
Pridružen: 31 jul 2004, 22:11
Kraj: maribor

OdgovorNapisal/-a Klavdija » 02 avg 2004, 11:07

Ojla,

kaj bi lahko rešilo tvojo Vrbo, žal ne vem :? , bi ti pa mogoče znali pomagati v Kaliji (v Lj. na Dolenjski cesti ima svojo "lekarno" kamor lahko prineseš pokazat list rastline in ti dajo "zdravilo" zanjo), mogoče se na njih lahko obrneš tudi v Mariboru ali pa poiskusi telefonsko kaj povprašat ( v Lj.). Sporoči kaj ti je uspelo zvedeti :roll:

PS:od kje pa tebi taki podatki (kot si mi v zasebnem sporočilu zapisal) :shock: , nisem to kar misliš :oops: , se pa trudim :wink:
LP Klavdija
Klavdija
Guru
Guru
 
Prispevkov: 1046
Pridružen: 10 okt 2003, 12:53
Kraj: Ljubljana

vrba

OdgovorNapisal/-a robertkerezi » 05 avg 2004, 07:51

ja vrba je rešena, šel sem z odlomljeno vejico v semenarno, kjer so mi vse razložili in mi dali škropivo (antracid), šlo je za navadne pršice. ja to glede eksperta :lol: pa sem ugotovil, da imaš to žilico, ker sem prebral nekaj tvojih nasvetov in odgovorov na forumu, hvala ti, lepo se imej, želim ti polno lepih rožic... :oops:
robert
robertkerezi
Uporabnik
Uporabnik
 
Prispevkov: 3
Pridružen: 31 jul 2004, 22:11
Kraj: maribor


Vrni se na Drevesa - okrasna

 


  • Sorodne teme
    Odgovori
    Ogledi
    Zadnji prispevek

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost