Nagradni bonsaj

Bonsai - miniaturna drevesca iz daljnega vzhoda. Sem spadajo samo notranji bonsaji, ki so predvsem listavci.
Ficus, Podocarpus, ...
Zunanji bonsaji - iglavci so v kategoriji Zunanje rastline!

Moderatorji: dusanh, Moderatorji

Nagradni bonsaj

OdgovorNapisal/-a Klavdija » 03 nov 2003, 14:10

Ojla,

zanima me (pa najbrž vse, ki se za nagrado potegujejo :? ), če se bi dalo k nagradi bonsaj vključiti, še kakega "mentorja" :idea: , ki bi bil pripravljen nagrajenca naučiti vsaj osnov te tehnike, ki je zeloo kompleksna :?:
LP Klavdija
Klavdija
Guru
Guru
 
Prispevkov: 1046
Pridružen: 10 okt 2003, 12:53
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a pogo » 03 nov 2003, 14:20

Vsem skupaj zelim en lep in cudovit dan!

Sem povprecen zacetnik v vzgoji rastlin. Na Vasem forumu najdem veliko dobrih nasvetov. Zdel se mi je zanimiv, dokler se na forumu ni pojavilo nekaj ljudi, ki kvarijo celo stvar, kajti s posti, ki izgledajo kot dialog uporabnikov na povprecni spletni klepetalnici, so forumu odvzeli njegov namen. V mnozici debat med dvema osebama zares tezko, ali pa sploh ne najdem posta, iz katerega bi potegnil kaksen koristen nasvet.
Ko takole gledam in ugotavljam, da je bila tokrat nagrada podeljena v napacne roke, se sprasujem, ce res drzi tisto pravilo, kjer pise, da se nagrada podeli tistemu, ki je napisal najvec UPORABNIH postov?

Pa brez zamere!
pogo
Uporabnik
Uporabnik
 
Prispevkov: 1
Pridružen: 03 nov 2003, 14:10

OdgovorNapisal/-a Klavdija » 03 nov 2003, 16:30

Ojla Pogo,

se strinjam s teboj, velikokrat me je zaneslo :oops: -upam, da me ne bo več tolikokrat :!:
Pa brez zamere.
LP Klavdija
Klavdija
Guru
Guru
 
Prispevkov: 1046
Pridružen: 10 okt 2003, 12:53
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a tomi » 03 nov 2003, 16:54

Na to temo sem spesnil en prispevek, ki se imenuje:

<a href='http://www.rastline.com/viewtopic.php?t=436'>definicija uporabnega prispevka!</a>.

Klavdija, za mentorja priporočam <a href='http://www.zalivalcek.com'>Internet Zalivalčka</a>.

Tomi
Uporabniški avatar
tomi
Moderator
Moderator
 
Prispevkov: 1
Pridružen: 07 apr 2003, 00:57

OdgovorNapisal/-a BoGo » 04 nov 2003, 14:19

Tematika mi nikakor ne da miru in kljub temu da sem o tem že kaj napisal, pa me še vedno grize in premišljujem do te teme, da sem sedaj malo že jezen.

Neverjetno a resnično (v očeh nekaterih mogoče nemogoče) so se na tem forumu spletla prijateljstva (vsaj za sebe vem oz. upam). Sem šel skozi vse svoje oktoberske prispevke in sem ocenil, da je okoli 30% mojih prispevkov res po definiciji neuporabnih. Ni problema. Če upoštevamo malo več, torej 35%, je to 149 prispevkov. Je pa veliko prispevkov, kjer pač jaz navedem tudi mojo izkušnjo. Se mi pa zdi tudi dobra gesta, da se zahvalim, če mi kdo pomaga in reši rastline, če že drugo ne. Očitno bom za to moral uporabljati zasebna sporočila ali mail. Vendar pa, kot je povedal Tomi, mora potekati debata sproščeno. Ni treba, da smo kot mrtveci "moja rastlina...." - "naredi to..." in konec.

Za uspešno iskanje po problemih je na forumu zelo koristno orodje na desni strani - iskalnik, ki celo iskani pojem obarva v temi z drugo barvo, kar mislim, da je brilijantna rešitev in sem do sedaj v vseh primerih našel, kar sem iskal zelo hitro (če je le bilo objavljeno).

Res mi je grozno, da moram pisati to, vendar sem dobil občutek, da nekaterim gre to (še kakšen dodatni prijazen post) v nos. Je pa res, da sem tudi želel komplet glasil, vendar nisem dobil odgovora, če se lahko kupijo, zato sem se trudil biti aktiven na tem forumu. Očitno je to narobe...

Se še enkrat opravičujem, če sem koga prizadel, vendar tiho pa tudi ne morem več biti.
Ste že prebrali namig dneva za danes?
http://users.volja.net/kitaraman
BoGo
Guru
Guru
 
Prispevkov: 598
Pridružen: 08 maj 2003, 00:06
Kraj: Murska Sobota

OdgovorNapisal/-a Klavdija » 04 nov 2003, 18:30

Ojla,

prvo, da odgovorim Tomiju: - pod "kompleksno tehniko" nisem imela v mislih zalivanja :!: Mislim, da tudi navadni laiki vemo, da vzgoja Bonsaja zahteva žičkanje, pinciranje, obrezovanje in poznavanje oblik. V mislih sem imela tako mentorstvo. Če nekaj pravilno zaliješ, to še ni bonsaj :!:

Kot drugo: BoGo ne razumem kaj se toliko sekiraš :?: Pač sej nikjer ne piše, da moraš deliti svoje izkušnje z drugimi. Lahko si pač eden od večine, ki samo poste prebirajo :!: in veselo kritizirajo.

PS: nasvet kičaste:jeza škodi lepoti
Zadnjič spremenil Klavdija, dne 04 nov 2003, 23:49, skupaj popravljeno 1 krat.
LP Klavdija
Klavdija
Guru
Guru
 
Prispevkov: 1046
Pridružen: 10 okt 2003, 12:53
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a Mesojedec » 04 nov 2003, 21:44

Ojla,

pravila so, pa čeprav včasih radi malo poklepetamo in diskutiramo o določenih zadevah. Včasih je tudi tako, da en uporabnik več ve o eni stvari in se zato spustiš v dialog z njim.

Bogo brez panike. Rešitev o zahvali pa je, da se zahvališ vnaprej v postu. Nihče ni kičast in prav luštno je takole na forumu z drugimi reševati probleme v zvezi z rastlinami in spoznavati nove ljubitelje rastlin. Tomi pa razumljivo sponzorira svoj projekt (zalivalček) na forumu, ki ga je postavil za NAS radovedneže, ljubitelje, strokovnjake...

Uživajmo!
IvoJ
Uporabniški avatar
Mesojedec
Moderator
Moderator
 
Prispevkov: 163
Pridružen: 29 apr 2003, 10:39
Kraj: Kresnice

OdgovorNapisal/-a tomih » 05 nov 2003, 01:10

Lep pozdrav vsem,

Vsa tale ibunga okoli nagrade je šla v popolnoma drugo smer, kot sem pričakoval in želel.

Namen mojega nerganja o <i>uporabnih postih</i> in glasovanju za nagrado je samo želja izboljšati forum.

Uporabni posti so namenjeni predvsem tistim, ki se jim je zasvetila iskrica v očeh ko so videli nagrado in ki foruma drugače sploh ne uporabljajo. S svojimi posti bi zasuli forume hitreje kot bi jih uspeli brisati. To vem iz izkušenj v drugih forumih.

Glasovanje za nagrado pa se mi prav tako zdi popolnoma pošteno. V pravilih piše 'uporabnih prispevkov'. Kdo sem jaz, da sam presojam kateri prispevek je uporaben in kateri ne? Bog? V bistvu bi lahko bil, vendar menim, da boste to nalogo bolje rešili sami uporabniki.

Usoda foruma je v vaših rokah. Lahko je poučen, zanimiv, uporaben. Lahko postane samo še ena klepetalnica. Lahko pa je kompromis, ki bo zadovoljeval vse.

No, zdaj je pa čas, da nehamo zgubljat časa s slabo voljo in nepotrebnim pisanjem,

ta trenutek želim vsem skupaj lahko noč in jutri en lep sončen dan, :D

T.
Uporabniški avatar
tomih
Rastline.com Admin
Rastline.com Admin
 
Prispevkov: 163
Slike: 16
Pridružen: 07 apr 2003, 00:17
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a misa » 05 nov 2003, 09:53

Pozdravljeni!

Zadnjih nekaj dni imam onemogocen dostop do neta, zato se nisem nic oglasila.
Pred nekaj tedni, morda mesec, dva nazaj, mi je BoGo poslal zasebno sporocilo, da bi me predlagal za moderatorja, pa sem mu odgovorila priblizno takole: Moderatorstvo vsekakor odklanjam, res, da sem iz hortikulturne stroke in da sem se veliko izpopolnjevala tudi v tujini in upam si trditi, da je moje znanje nekaj nad povprecnim vrtickarjem, toda kup obveznosti, ki jih imam in posledicno pomanjkanje casa me odvraca od tega, da bi prevzela tako resno nalogo, ki zahteva obilje prostega casa. Poste pisem iz srca, saj je to moj poklic, moj hobi in moje veselje. Zelo vesela sem, ce lahko nekomu pomagam, da prezivi se eno zivo bitje - rastlina. Gospa de Belder mi je nekoc dejala: vrtnar je najbogatejsi clovek na svetu, vedno ima toliko, da lahko nekaj da, pa cetudi le potaknjenec, nasvet, ali drobno seme iz katerega lahko zraste mogocno drevo.
Glasila mi je Izi ze podaril in vesela sem jih bila, morda bi jih bil vesel tudi nekdo, ki bi jih dobil, zato bi rada povedala, da v primeru, da me dolocite za nagrajenca, podarjam glasila nekomu, ki mu bodo v veselje. Na tem mestu se vam tudi zahvaljujem za vse glasove, ki ste mi jih namenili v glasovanju.
Zaradi menjave geografske lokacije bom imela nekaj casa "Internetni mrk", upam, da se bom lahko kmalu vrnila, kajti z veseljem podarim nasvet.

Lepo vas pozdravljam!
misa
Guru
Guru
 
Prispevkov: 157
Pridružen: 11 sep 2003, 20:29

OdgovorNapisal/-a Renato » 01 maj 2004, 09:55

Tok se neki kregate okrog te nagrade da mi gre vse že počasi na živce.

Še posebi vidva 007 in tomi :evil:
vse kar odprem vidim pridigo tomija nato pa še komentar 007



PA VESEV VSTOP V EU :!: :!:


8) 8)
bonsaii
Renato
Uporabnik
Uporabnik
 
Prispevkov: 15
Pridružen: 30 apr 2004, 23:50
Kraj: Brezovica pri lj

OdgovorNapisal/-a Leopold Scheicher » 01 maj 2004, 11:20

Še moje razmišljanje o tej zadevi.

Nagrada
Vsak si želi nagrado. Tudi jaz. Če bi dobil kaktus ni blema. Če bi dobil orhidejo, je to že problem, če pa bi dobil bonsai, pa še večji.
Vendar pa na osnovi nepoznavanja kompleksne tehnike nege bonsaiev, ne more nekdo trditi, da je nagrada prišla v napačne roke. To je zelo grdo.

Dialogi
Če dva debatirata strokovno o neki rastlini ni to nič narobe. Še celo dobrodošlo. Če pa debata preide v drugačne "sfere", pa lahko ta dialog zaustavi Tomi ali ju vsaj opozori naj nadaljujeta preko zasebne pošte.

Odgovori na vprašanja
Kot je že omenila Manca: Splošna nega in vzgoja kaktusov je bila na tem forumu že ničkolikokrat omenjena. Ko gojiš kaktuse in sukulente, se istočasno srečuješ tudi z veliko različnimi problemi in te probleme naj bi reševali na forumu, ne pa da sprašuješ zato, da bi dobil nagrado.

Mislim, da sta Klavdija in BoGo veliko pripomogla pri strokovni debati na forumu. Tisti, ki pa iščejo samo strokovne brezplačne nasvete, pa si naj kupijo kakšno knjigo. Ampak ta ni zastonj.
Poldi
Leopold Scheicher
Guru
Guru
 
Prispevkov: 423
Pridružen: 07 maj 2003, 07:54
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a Renato » 01 maj 2004, 13:31

To je pa res Klavdija in BoGo sta carja 8) 8)
bonsaii
Renato
Uporabnik
Uporabnik
 
Prispevkov: 15
Pridružen: 30 apr 2004, 23:50
Kraj: Brezovica pri lj

OdgovorNapisal/-a Klavdija » 02 maj 2004, 00:07

Ojla,

khm, khm...Renato a sem lohk raj carica :lol:... men je tolk luštn bit čvekava babnca, da zdej res nebi spola spreminjala :roll:

Ej hvala za kompliment, sam te debate so bile že tolk dolg nazaj, da so že pokvarjena župa, ki se je ne splača pogrevat. :wink:

Želim pa tud jest teb en vesel vstop v EU!
LP Klavdija
Klavdija
Guru
Guru
 
Prispevkov: 1046
Pridružen: 10 okt 2003, 12:53
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a BoGo » 02 maj 2004, 00:25

ja, res hvala za pohvalo. :)
Ste že prebrali namig dneva za danes?
http://users.volja.net/kitaraman
BoGo
Guru
Guru
 
Prispevkov: 598
Pridružen: 08 maj 2003, 00:06
Kraj: Murska Sobota

OdgovorNapisal/-a Renato » 02 maj 2004, 12:36

če že tko hočeš si pa lohk Klavdija.
Ampak da veš carji so bili bolj cenjeni :wink:

Hvala za zahvalo :D

Ampak a vseen kdo ve za serisso bicolor al pa kej o njej(dvobarvna serisa)
bonsaii
Renato
Uporabnik
Uporabnik
 
Prispevkov: 15
Pridružen: 30 apr 2004, 23:50
Kraj: Brezovica pri lj


Vrni se na Bonsaji - notranji

 


  • Sorodne teme
    Odgovori
    Ogledi
    Zadnji prispevek

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov

cron