uničenje faraonk

Diskusija o boleznih in škodljivcih sobnih rastlin.
Vse o boleznih rastlin si preberite na http://www.eksotika.si/bolezni-in-varstvo-rastlin.html

Moderatorji: dusanh, Moderatorji

uničenje faraonk

OdgovorNapisal/-a kati » 24 avg 2007, 22:14

Slučajno sem naletela na tole stran, ker že nekaj tednov neuspešno že čist obupano iščem nekaj, karkoli kar bi uničilo te nagravžne gomažeče stvore. Sedaj sem se obrnila tudi na internet.

Ker imam hišne zajčke je to zame še večji problem, ker se ne upam špricati po prostoru z strupenimi stekleničkami. Poskusila sem že čisto vse »uničevalne hišice« na katerih piše da uničijo vse tudi tiste v gnezdu in ne vem še kaj pa je vse po pravic povedano lari fari. Kupila sem jih kar nekaj in jih postavila po celem stanovanju, NIČ faraonke so enostavno korakale okrog njih in veselo lezle še naprej povsod. Poskusila sem že z vsemi naravnimi pripravki kar naj bi jih pregnalo od soli, popra, cimeta, pecilnega praška pa ni nič pomagalo še naprej so veselo lezle prav povsod verjetno pomaga samo za črne mravlje. Z obupa sem morala omare čisto izprazniti in večino dati v hladilnik.
Nekje sem prebrala da požrejo prav vse, ličinke ki se zvalijo takoj ustvarijo novo gnezdo drugje in če se jih ne znebiš takoj to postane velik problem, hrano vedno iščejo po drugih poteh, takoj zaznajo sumljive tekočine in se jo raje izognejo in najraje se zadržujejo v toplih strojnih napravah ki zadržujejo vodo (kot je npr. pralni stroj) jaz sem jih našla v likalniku in v rožah. Uničenje teh gnezd me ni rešilo, pojavile so se drugod po stanovanju. Matica ima krila in se zato seli kamor hoče.


Problem je v tem ker lezejo prav povsod, prosim če kdor koli karkoli ve o tem kako se jih znebiti naj pomaga. Slišala sem da obstaja razpršilo ki ni škodljivo toplo krvnim živalim in ne uniči mravelj takoj ko jo poškropiš ampak da učinek razpršila deluje postopoma tako da mravlja lahko pride v gnezdo in uniči tudi matico in ličinke.

Prosi, če kdo ve kar koli o tem razpršilu naj mi sporoči karkoli (ime, proizvajalca,…).
kati
Uporabnik
Uporabnik
 
Prispevkov: 16
Pridružen: 01 jun 2007, 17:59
Kraj: ljubljana

OdgovorNapisal/-a romanah » 24 avg 2007, 22:18

Morda ne bi bilo narobee, če bi zajčka za nekaj časa preselila in bi naredila generalno in vse pošpricala z insrkkticidi, nato pomila in zajčke vrnila nazaj.

Ne vem kaj ti naj svetujem, ti pa verjamem, da je to grozno.
satini

http://satini.moj-album.com/
Delni album
romanah
Guru
Guru
 
Prispevkov: 492
Pridružen: 05 maj 2005, 12:29
Kraj: Ljubljana okolica

OdgovorNapisal/-a kati » 25 avg 2007, 23:19

to je res grozno :x , najhuje je to da nevem več kje naj jih začnem pobijati. danes zjutraj sem vstala in me je v kuhinji skoraj kap ko sem zagledala te nagnuse, polno kuhinjo sem jih imela. Nekdo je napisal naj se jim zapre vse vhode iz katerih lezejo in danes sem to storila in se tudi odločila da jih uničim pa naj bo kar koli. jutri grem v nabavo, zajčke sem že preselila in se mi zdi da bo to res najbolša ideja kajti tako ne gre več ali jaz ali pa one!!

mogoče kakšen nasvet kaj naj kupim, rada bi se jih znebila za vedno če je to sploh mogoče in zato nameravam kupiti nekaj res močnega, škoda da nihče ne pozna tistega razpršila.

hvala vseeno
kati
Uporabnik
Uporabnik
 
Prispevkov: 16
Pridružen: 01 jun 2007, 17:59
Kraj: ljubljana


Vrni se na Bolezni sobnih rastlin

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost

cron