spatifil črni, zamija in vzpenjalka pa rumenita?!

Diskusija o boleznih in škodljivcih sobnih rastlin.
Vse o boleznih rastlin si preberite na http://www.eksotika.si/bolezni-in-varstvo-rastlin.html

Moderatorji: dusanh, Moderatorji

spatifil črni, zamija in vzpenjalka pa rumenita?!

OdgovorNapisal/-a monstera » 04 nov 2008, 13:19

zdravo prijatelji rastlin!

imam kar preproste rastlinice, ki mi po navadi ne delajo težav. zdaj pa so se pojavile. skoraj pri vseh!

imam nekaj spatifilov, ki sem jih razmnožila sama. po navadi so mi lepo uspevali zdaj pa so se jim kar naenkrat začele na listih pojavljati črne lise, ki se razširjajo. lise so take suhe, pergamentaste in se pojavijo tudi na čisto mladih liskih. takšne liste sem rezala proč pa jih je zadaj vedno manj! ne vem več, kako jih naj zalivam in sem postala sploh zelo nesuverena v njihovi negi, ker nimam pojma kaj naj.

drug problem pa je moja vzpenjalka. niti ne vem, katera natančno je, ne poznam njenega imena. je tista običajna z belimi lisicami na listih. letos mi je res živahno pognala. zdaj pa so ji kar naenkrat začeli rumeneti in odpadati listi. zaenkrat le na enem delu, kjer je ostalo samo še debelce. to pa niti ni lepo in nasploh se bojim, da mi odpadejo listi povsod.

tudi moji zamiji, vsaj mislim, da se tako imenuje, torej to je spet ona običajna mesnata rastlinica, ki se je ne sme preveč zalivati. tej so tudi začeli rumeneti listki! je to morda jesen? bojim se, da je kaj resnejšega.

priznam, da sem od poletnih počitnic naprej malo bolj mačehovsko skrbela za te svoje rožice ampak so vse takšne vrste, da jih to po navadi niti ni motilo. hvala za nasvete in lepo se imejte!

simona
monstera
Uporabnik
Uporabnik
 
Prispevkov: 10
Pridružen: 06 apr 2008, 23:50

Vrni se na Bolezni sobnih rastlin

 


  • Sorodne teme
    Odgovori
    Ogledi
    Zadnji prispevek

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost