Drevo življenja

Diskusija o boleznih in škodljivcih sobnih rastlin.
Vse o boleznih rastlin si preberite na http://www.eksotika.si/bolezni-in-varstvo-rastlin.html

Moderatorji: dusanh, Moderatorji

Drevo življenja

OdgovorNapisal/-a manca1 » 09 maj 2003, 21:39

Lep pozdrav!

Doma imamo drevo življenja, ki je v zelo suhem in toplem prostoru. Sestavljata ga dve debli in eno se je začelo 'sušiti'. Ko potipam deblo je kot bi bil med njim in notranjim delom zrak. Na nek način kot bi se oluščil od podlage. Listi so normalne zelene barve, kvečejmu malo so se povesili. Verjetno se bo rastlina posušila!? Ali obstaja kakšna rešitev, oz bolj me zanima ali je v prostoru morda le presuho ali pretoplo. Zalivamo ga po potrebi. (Drevesa življenja sem drugače občudovala v Grčiji, kjer so to res drevesa in ne sobne rastline). Če ima kdo izkušnje, bi lepo prosila za odgovor. :)
manca1
Guru
Guru
 
Prispevkov: 181
Pridružen: 07 maj 2003, 22:31
Kraj: Medvode

OdgovorNapisal/-a kaja » 15 maj 2003, 12:46

Ojla,
to kar si opisala, je po mojem začetek gnitja ene od vej, zato poiskusi rešiti vsaj vrh načete veje. Podtaknjenec (posut z rastnim hormonom), ki ga vsadiš v zemljo (za podtaknjence) pokrij oz. zaščiti pred izhlapevanjem (sama sem liste malo prirezala, čez lonec pa poveznila večji stekleni lonec za vlaganje- 5l). Podtaknjenec naj bo na svetlem (ne na soncu), vsak dan ga odkriješ in prezračiš (10-15 min). Veliko uspeha!
Lp vsem! Kaja
kaja
Uporabnik
Uporabnik
 
Prispevkov: 0
Pridružen: 08 maj 2003, 17:39

OdgovorNapisal/-a Strelka » 11 maj 2004, 15:47

Jaz sem pa pred kratkim na drevesu življenja odrezala en vrh, ker se mi je nagibal in ga dala v vazo. V parih tednih je v vodi naredil zelo močne korenine. Na obstoječi rastlini pa so se mi iz odrezanega vrha pojavili novi poganjki.

:D
Strelka
Uporabnik
Uporabnik
 
Prispevkov: 3
Pridružen: 11 maj 2004, 15:04
Kraj: LJ


Vrni se na Bolezni sobnih rastlin

 


  • Sorodne teme
    Odgovori
    Ogledi
    Zadnji prispevek

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov