Definicija UPORABNEGA prispevka

Arhiv novic na RASTLINE.COM

Moderator: dusanh

Definicija UPORABNEGA prispevka

OdgovorNapisal/-a tomih » 03 nov 2003, 16:41

Z nagradnimi igrami za najpisca, ki tečejo na našem forumu smo nehote povzročili pravi naval prispevkov, ki so namenjeni izključno nabiranju števila prispevkov. Njihova vsebina je žalostna in neuporabna.

Največji problem je v tem, da drugi uporabniki, ki pridejo na naš forum po koristen nasvet, le-tega ne najdejo med poplavo neuporabnih prispevkov.

Če želimo, da bo forum ostal na nivoju koristnega in uporabnega je potrebno zapisati tudi to:

Med uporabne prispevke, ki štejejo v nagradni igri, sodijo po vrstnem redu:
<li>na novo odprta tema, v katerih ni vprašanje temveč, koristen nasvet, napotek, ...</li>
<li>odgovor na vprašanje (med te odgovore štejejo samo odgovori, ki odgovorijo na vprašanje)</li>
<li>odgovor oz. pripomba na vprašanje (med te odgovore štejejo odgovori, ki so tematsko povezani s temo in dopolnjujejo odgovor iz prejšnje točke)</li>
<li>vprašanje, na katerega odgovor bo koristen tudi drugim uporabnikom. </li>

Prispevki, ki se ne navezujejo na temo, prispevki ki so v napačnem forumu, prispevki v stilu: Ja., Jest sem tudi tako mislu., Kaj pa misliš ti., Živjo., ... <b>NE</b> štejejo za nagradno igro.

Uporabniki, ki ne bodo upoštevali definicije uporabnega prispevka in bodo pisali vsevprek bodo enostavno izključeni iz nagradne igre.

Komentarji pri tej definiciji so več kot dobrodošli!
Uporabniški avatar
tomih
Rastline.com Admin
Rastline.com Admin
 
Prispevkov: 163
Slike: 16
Pridružen: 07 apr 2003, 00:17
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a BoGo » 03 nov 2003, 23:26

Pozdravljeni.

Moram priznati, da sem v veliki meri res kriv k velikemu številu neuporabnih prispevkov k temu forumu, ko sem dejansko "prešel iz marjetic na vrtnice" pri mnogih temah. Nikakor nisem hotel zmanjševati kakovost tega foruma, saj mi je pomagal že pri nešteto situacijah in moje rastline so živi dokaz za to. Je pa problem, da se je mnogokrat debata preusmerila iz originalne teme, kar se bo poznalo tudi na sedanjem telefonskem računu. Ne pozabimo, da beseda forum v latinščini pomeni trg, kjer so se mnogi srečevali in so se pogovarjali.

Se bom potrudil, da v prihodnje ne bo več tako. Obenem vam sporočam, da če ste mnenja, da ne zaslužim glasila, mi jih ni potrebno pošiljati, saj ne želim biti nekak umeten in vsem favšen dobitnik.

Vsekakor pa da se več ne bi v prihodnje ponavljale stare napake, vabim vse, da podebatiramo preko chata "v živo" o vsem, da ne bi prešli iz katere koli teme na vreme. Dosegljiv sem preko MSN messangerja na naslovu kitaraman@hotmail.com
Ste že prebrali namig dneva za danes?
http://users.volja.net/kitaraman
BoGo
Guru
Guru
 
Prispevkov: 598
Pridružen: 08 maj 2003, 00:06
Kraj: Murska Sobota

OdgovorNapisal/-a tomih » 03 nov 2003, 23:49

Halo BoGo!

Forum je namenjen diskutiranju in tudi namen rastline.com ni v tem, da bi se šli samo vprašanje-odgovor. Debata mora biti sproščena vendar se moramo vsi zavedati, da forum uporabljajo tudi drugi - občasni uporabniki, ki želijo na hiter način priti do informacij a jim to v poplavi nepomembnih prispevkov ne uspe.

Definitivno niste za to krivi uporabniki. To je predvsem posledica pomanjkanja moderatorjev, ki bi pač takšne zablodele diskusije preusmerili v zato primerne forume in mogoče tudi pomankanje foruma, ki bi bil namenjen takim diskusijam.

Če imaš voljo do moderatorsta v kakšnem od forumov si vabljen.

Jaz pa lahko odprem forum, učeno mu lahko rečemo RAZNO, v katerega bomo preusmerjali zablodele diskusije...

Kar se tiče nagrade, se mi zdi več kot pošteno, da o tem odločijo uporabniki sami. Po moji presoji je več kot očitno, kdo je zaslužen za nagrado.

T.
Uporabniški avatar
tomih
Rastline.com Admin
Rastline.com Admin
 
Prispevkov: 163
Slike: 16
Pridružen: 07 apr 2003, 00:17
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a BoGo » 04 nov 2003, 00:05

Pozdrav, tomi.

Se strinjam. Nikakor pa ne gre kriviti tudi moderatorje, saj ne morejo prežati 24 ur na uporabnike.

Hvala za ponudbo za moderatorstvo, vendar pa jaz niti približno nimam izkušenj za moderatorstvo (čeprav opažam, da že vem več svetovati prijateljem, kot sem včasih - torej velik plus forumu).

Mogoče enkrat, ko bom si lahko privoščil stalno povezavo z Internetom, se javim za moderatorja, če drugo ne, v forumu "razno" ;)
Ste že prebrali namig dneva za danes?
http://users.volja.net/kitaraman
BoGo
Guru
Guru
 
Prispevkov: 598
Pridružen: 08 maj 2003, 00:06
Kraj: Murska Sobota


Vrni se na Arhiv novic

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost