kako uničiti Paulonijo

Diskusija o okrasnem drevju.
Breza, Javor, Kostanj, Lipa, ...

Moderatorji: dusanh, frenky, Moderatorji

kako uničiti Paulonijo

OdgovorNapisal/-a damo1023 » 04 dec 2019, 09:55

Ojla,


pred približno 5 leti sem na dvorišče posadil 3 paulonije, cca 6 metrov od hiše. Uspevajo dobro, še celo predobro. Pred dnevi sem namreč ugotovil, da so korenine že prišle pod temelj hiše (v kotlovnici imam jašek z ventili za vodo in tam so se pojavile korenine).

Z ženo sma se odločila, da grejo pavle ven. Zaenkrat smo mislili, da bi podrl ter z bagrom odkopal kak kubik ali dva, da bi potegnil ven tavelike korenine. Se pa bojim, da to ne bo zadosti in da bodo preostale korenine potem še bolj delale.

Razmišljam, da bi v drevo postrani navrtal luknje in jih zalival z boom efektom, da bi res pocrkale vse korenine. Če treba, lahko naredim tudi tako, da se bo strup pod tlakom injiciral v drevo.

Sicer mi je hudo uničevati živo bitje in zastrupljati njega in okolico, ampak tu ni dileme - temelji so pač bolj pomembni od treh dreves.

Dodatna zadeva je še podtalnica (na 3.5m), katero uporabljamo za zalivanje vrta, wcje in zunanjo vodo. Vodnjak je od drevec oddaljen cca 30m. Teren pod drevesi je cca pol metra zemlja, nato prod in na 3-4m lapor.

Vesel bom vsakega koristnega nasveta.
damo1023
Uporabnik
Uporabnik
 
Prispevkov: 3
Pridružen: 16 apr 2009, 12:43

Vrni se na Drevesa - okrasna

 


  • Sorodne teme
    Odgovori
    Ogledi
    Zadnji prispevek

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov