burrageara nelly isler

Rastline s fascinantnimi cvetovi prihajajo k nam iz celega sveta.
Dendrobium, Cymbidium, Oncidium, Brassia, Cattleya, Pleione, Paphiopedilum, ...

Moderatorji: dusanh, frenky, Moderatorji

burrageara nelly isler

OdgovorNapisal/-a mayita » 11 jul 2010, 10:52

Lep pozdrav.

Sem nova na forumu in velika ljubiteljica orhidej.
Zanima me kako skrbite za nelly isler? Moja orhideja noče rasti in opažam, da ima vedno manj življenja v listih. Kaj delam narobe?
mayita
Uporabnik
Uporabnik
 
Prispevkov: 1
Pridružen: 13 dec 2009, 16:41

OdgovorNapisal/-a cavycat » 11 jul 2010, 11:59

Hej, jaz sem imela ze 3, ker se ne morem upret bozanskemu vonju. Ampak po zadnjem neuspehu sem se odlocila, da obupam. Mislim, da je problem v tem, da jih ima vecina ze ko jih kupis (ce jih kupis v nasih stacunah) gnile korenine. Podobno so opazili tudi drugje po Evropi (sodec po forumih).

Res pa ne vem zakaj potem mladici (nove bulbe) nocejo naprej rasti. Mogoce ti bo kdo drug znal povedati v cem je skrivnost, jaz je nisem pogruntala.
cavycat
Ljubitelj
Ljubitelj
 
Prispevkov: 26
Pridružen: 12 apr 2009, 13:58
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a Connie » 11 jul 2010, 22:47

Medrodovni križanec Burrageara Nelly Isler (po trgovinah imajo včasih pod imenom cambria) ima v svojih genih zastopane rodove Oncidium, Miltoniopsis in Vuylstekeara, pri čemer je zadnje ime že sam skupek treh rodov (Miltonia x Cochlioda x Odontoglosum). Sodi med manj zahtevne in precej prilagodljive orhideje. Najbolj bi ji ustrezala vsaj 50% zračna vlažnost. Tudi temperaturno ne sodi med najzahtevnejše (med 18 in 25 oC). Zelo je pa občutljiva na trdoto vode, zato je najbolje vedno uporabiti deževnico ali destilirano vodo. Včasih se lahko lonček z rastlino tudi občasno potopi v vodo, da se grobi substrat navlaži. Seveda pa ga je treba potem takoj odcediti, da ne pride do koreninskih gnilob. Zelo pa je tudi priporočljivo, da se substrat med zalivanji rahlo posuši.
Lp, Connie
Uporabniški avatar
Connie
Guru
Guru
 
Prispevkov: 322
Pridružen: 23 jan 2007, 10:15
Kraj: Ljubljana okolica


Vrni se na Orhideje

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov

cron